18 / 04 / 2024

Asgari ücret hakkında son durum! Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücret hakkında son durum! Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Asgari ücrete dair son durum merak uyandırıyor. İşte detaylar!



ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM MI YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni zam hakkında açıklama geldi. Bu haber ile de milyonlarca çalışan "Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak? Asgari ücret zammı Ağustos maaşlarına yansıyacak mı?" sorularına yanıt arıyor.

Asgari ücret zammıyla ilgili yapılan yeni düzenleme 30 Haziran perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete zam sinyali vermişti. Peki asgari ücrette son durum ne?

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte asgari ücret zamlı haliyle Ağustos ayında hesaplara yatacak.

YILBAŞINDA ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ VERDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını araladı. Kanun gereği asgari ücrete bir yıl ara ile en az bir defa zam yapılması gerekiyor. Temmuz ayında gelen zamla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunluluk ortadan kalkmış oldu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla Aralık ayındaki zam ile ilgili de kapıları araladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına dair detaylar şu şekilde; Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak belirledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yılbaşında da inşallah bu tabloyu yeniden değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum.

ASGAR ÜCRET NE KADAR OLDU?

1 Temmuz 2022 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6471 TL, net 5500,35 TL olarak belirlendi. Böylece, 2022 Ocak dönemine göre net asgari ücrette yaklaşık % 30 oranında artış oldu. 2021 yılına göre ise net asgari ücretin kümülatif artış oranı yaklaşık % 95’e ulaştı.

Kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler! Tüm Türkiye’de yaygınlaşacak! İşte detaylar!

Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları düşecek mi? Et fiyatları düşecek mi? Temel gıda ürünlerine de...

Evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? 10 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön