23 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı maaşa ne zaman yansıyacak? Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

Asgari ücret zammı maaşa ne zaman yansıyacak? Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

Milyonlarca vatandaş, şimdilerde ¨Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek? Yeni asgari ücret zammı ne zaman yatacak? Asgari ücret zammı ne zaman yansıyacak?¨ sorularının cevabını araştırıyor. Peki, yeni asgari ücret ne zaman yatacak? İşte detaylar…



ASGARİ ÜCRET ZAMMI MAAŞA NE ZAMAN YANSIYACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla asgari ücret yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik şu şekilde:

"Komisyon tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanır ve Komisyonun kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer."

Yani 1 Temmuz tarihinden itibaren her gün maaş yeni asgari ücretle hesaplanıyor. Böylece bir sonraki ayda, yani ağustos ayında, işçilere zamlı asgari ücret ödenecek.

Asgari ücret zammı maaşa ne zaman yansıyacak? Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zamma ilişkin şunları söyledi:

"Çalışma Bakanlığımızın tüm taraflarla görüş ve anlayış birliği içerisinde yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Asgari ücrete Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL olacaktır. Devletimiz, işçi başına işverenlere de 100 TL destek verecektir."

Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu!

İktidarın üst düzey yetkilisinden asgari ücret zammı ile ilgili yeni müjde! Esas zammı o zaman görün

Asgari ücret zammından sonra bir flaş gelişme daha


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön