26 / 04 / 2024

Asgari ücrete ‘zam’ açıklaması! MHP’li vekil Saffet Sancaklı bombayı patlattı: Emekli maaşlarına da zam geliyor…

Asgari ücrete ‘zam’ açıklaması! MHP’li vekil Saffet Sancaklı bombayı patlattı: Emekli maaşlarına da zam geliyor…

Uzun zamandır gündemde olan asgari ücret zammı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Asgari ücret zammının geleceği tarihin belli olduğu öne sürüldü. Asgari ücretle birlikte emekli maaşlarına da gelecek zam tarihi belli oldu. MHP’li Sancaklı, asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.



Enflasyonun bir hayli yükselmesiyle Türkiye’de alım gücü iyice düştü. Hükûmet, birçok ürün kaleminde KDV indirimine giderken, enflasyona karşı yeni hamleler yapmaya başladı. Ancak akaryakıt fiyatları ve faturalara gelen zamlar, bir hayli cep yakıyor. 2022 yılında geçerli olmak üzere asgari ücrete gelen yüzde 50’lik zam da faturalara ve gıda ürünlerine gelen zammın ardından adeta eridi. MHP’li vekil Saffet Sancaklı, yaptığı açıklamayla asgari ücrete zam beklentilerini yeniden alevlendirdi.

ASGARİ ÜCRETE ‘ZAM’ AÇIKLAMASI

AK Partili Cahit Özkan, asgari ücrete mevzuat gereği yılda 1 kez zam yapıldığını, bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak değişiklikle yılda iki kez zam yapılacak şekilde değiştirilmesinin önünün açık olduğunu vurguladı. Asgari ücrete ikinci zammın geleceğine yönelik tartışmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu tartışmalara noktayı koyarak, böyle bir konunun gündemde olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yılın henüz 3’üncü ayında olunduğunu anımsatarak, yıl ortasında böyle bir ihtiyacın olması durumunda vatandaştan ve çalışanlardan böyle bir şeyin esirgenmeyeceğini açıklamıştı.

Asgari ücrete ‘zam’ açıklaması! MHP’li vekil Saffet Sancaklı bombayı patlattı: Emekli maaşlarına da zam geliyor…

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, asgari ücret zammının beklenenden çok daha önce geleceğini duyurdu. Asgari ücret ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuştuğu ifade edilen MHP’li Sancaklı’nın temmuz ayı içerisinde asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelebileceğini öne sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön