19 / 04 / 2024

Askeri araziler ne olacak?

Askeri araziler ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi. Özhaseki, "Yeşil alanlar park olarak kullanılacak. Yeşil alan olmaya müsait olmayanlar kullanılabilir" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi. Özhaseki, "Yeşil alanlar park olarak kullanılacak. Yeşil alan olmaya müsait olmayanlar kullanılabilir" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, NTV'de konuştu. Darbe girişimi sonrası taşınacağı açıklanan kışlaların arazilerinin park yapılacağını söyledi. "250 civarında insanın işine son verdik. Bütün bakanlıklar titiz çalışıyor. Hayatı normalleştirmekle görevliyiz" diyen Bakan Özhaseki özetle şunları söyledi:


ASKERİ ARAZİLER NE OLACAK?

İlkokul, ortaokul, üniversiteler okul olarak kullanılacaklar. İlkokul, ortaokul, lise seviyesindeki yerler Milli Eğitim'e devrediliyor onlar yine okul olarak kullanılacak. Yurtlardan belli sayıdakiler Kredili Yurtlar Kurumu'na geçiyor. Askeri araziler Maliye, Milli Savunma ve bizim bakanlığımız tarafından tüm şehirlerde gözden geçirilecek. Taşınıp taşınmaması hususunda rapor hazırlanacak. Yeşil alanlar park olarak kullanılacak. Yeşil alan olmaya müsait olmayanlar kullanılabilir. Son karar Cumhurbaşkanımız ve Başbakan'da olacak. 


TERÖRÜN TAHRİP ETTİĞİ İLÇELER

İdil, Silopi, Sur, Nusaybin bunların başında geliyordu, şu anda çatışmalar bitti. Oralarda zararları tespit ediyoruz. Mağdur olan vatandaşın evini vermeye çalışıyoruz. Ağır hasarlı yıkılan yerlerde de para verip çekilmek istemiyoruz uygun halde inşa edelim istiyoruz. Sur'da binden fazla tarihi eser var onları restore ediyoruz.  


YÜKSEKOVA VE CİZRE İL OLUYOR

Şırnak zaten şehir olmaya çok müsait olmayan yayla havasında bir yer. Oranın taşınması kadar doğal bir şey olamaz. Şırnaklı hemşehrilerimiz lütfen alınmasınlar. Cizre'nin topoğrafyası müsait. Orada binlerce ev yapacağız. Gelişmeye müsait bir yer. Havaalanı zaten Yüksekova'da. Oraya şehri yeniden inşa edeceğiz. Evi hasara uğrayan insanlarla önümüzdeki günlerde bir araya geleceğim. Doğru bir karar olarak görüyorum. İyi merkezler olacak oralar.


KENTSEL DÖNÜŞÜM

15 Temmuz darbe girişiminden sonra İstanbul'da bir toplantı yaptık. Sektör temsilcilerini çağırdık. İnşaat sektörünü nasıl büyütürüz tartıştık teklifleri değerlendirmeye aldık birisi de gayrimenkul sertifikası. İnşaat sektörü ekonominin yüzde 7'sini oluşturuyor. Buralarda bazı problemler var bu sertifikalara ihtiyaç var. Bunları devreye soktuğumuzda çok daha hızlı ve canlı bir inşaat sektörüyle Türkiye karşılaşacaktır diye düşünüyorum.


Milliyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehir içlerinde kalan askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi.NTV canlı yayınında konuşan Özhaseki askeri arazilerin ne olacağına ilişkin şu bilgileri paylaştı:


“BAZI YERLER KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KULLANILABİLİR”

Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın sözleri o şehirlerin içerisinde kalmış büyük yeşil alanların direkt park olarak kullanılmasıyla ilgili.

Bunun dışında yeşil alan olmaya müsait olmayan ama kentsel dönüşüm için belki de acil olan bir rezerv alanı olarak kullanabileceğimiz alanlar çıkabilir. Bu alanlarla ilgili raporumuzu da biz bildireceğiz.

Siyasi irade derse ki ‘hayır buralarda da asla böyle bir şey olmayacak’ hepsi yeşil olabilir bir mahsuru yok.


Sözcü


Geri Dön