20 / 04 / 2024

ASKİ’den Mogan Gölü’ne su takviyesi!

ASKİ’den Mogan Gölü’ne su takviyesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, su seviyesinde ciddi düşüş yaşanan Mogan Gölü’ne su takviyesi yapmaya başladı. Göle günde 20 bin metreküp su verildiği açıklandı.




Kesikköprü Barajı’ndan İvedik Arıtma Tesisi’ne giden ana hatlardan Mogan Gölü’ne bağlantı yapıldığını belirten ASKİ yetkilileri, göle günde 20 bin metreküp su verildiğini açıkladı.


Su verilen gölde balıkların özellikle suyun verildiği noktaya doğru toplandığına dikkat çeken yetkililer, göle verilen suyun temiz ve bol oksijenli olmasından dolayı balıkların bu bölgeye geldiğini dile getirdiler.


GÖLÜN KURTULMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK


Mogan Gölü’nün dip çamurunun temizlenmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve gölün yeniden hayat bulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin katılımıyla bir protokol imzalanmıştı.


Aradan geçen bu 1 yıllık süre içerisinde sadece Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nün gölü kurtarmak için çalışmalarına devam ettiğini belirten yetkililer, su takviyesinin devam edeceğini belirttiler.


Hürriyet Yerel




   



Geri Dön