20 / 04 / 2024

Aslantepe kredisini TOKİ durdurmuş

Aslantepe kredisini TOKİ durdurmuş

Fatih Altaylı bugünkü yazısında Galatasaray'ın Aslantepe'ye yapılacak yeni stadı için, Halkbank'ın vereceği krediden neden vazgeçtiğini anlatıyor



Galatasaray'ın stat hikâyesini biliyorsunuz. Aslantepe'ye yapılacak 'Yeni Ali Sami Yen'in ihalesini Eren Talu kazandı. Projeye Dubaili bir ortak buldu. Proje belirli bir aşamaya geldikten sonra Dubaili ortakla birlikte kredi arayışına girdi. Aranan kredi, TOKİ'nin 'kefaletiyle' Halkbank'tan bulundu. Ancak Halkbank, bütün işlemleri tamamlanan krediyi vermedi. Kredi verilmeyince inşaat durdu.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar Talu'ya ihtar çekildiğini, tanınan süre sonunda işe başlayamaz ve belirlenen programa uyamazsa projenin Eren Talu'dan alınıp başka birine verileceğini açıkladı.
Bütün bu olup biten arasında şaşırtıcı olan, Halkbank'ın bütün aşamaları tamamlanan krediyi neden vermediğiydi. Bu sorunun yanıtını dün öğrendim.
Üst düzey bir bankacı, Halkbank'ın krediyi neden vermediğini anlattı:
"Aslında Halkbank olarak kredi line'ını açmıştık. Kredi hazırdı, bütün işlemler tamamlanmıştı ve para Eren Talu ve ortaklarının hesabına geçmek üzereydi. Ancak son anda bu kredi durdu."
Nedenini sordum.
"Çünkü Erdoğan Bayraktar istemedi."
Şaşırdım.
"TOKİ bu krediye kefildi. TOKİ'nin başında da Erdoğan Bayraktar var. Nasıl olur da istemez" diye sordum. Anlattı:
"Onu biz de merak ettik. Anladığımız kadarıyla Erdoğan Bayraktar, Eren Talu'dan yaka silkmiş. Son anda bankadan bu krediyi durdurmalarını istedi.
"Krediyi vermeyin. Ben bu Eren Talu'dan bıktım. Bu işi bitirebileceğini de düşünmüyorum. Niyetim bu projeyi Talu'dan alıp bitirebilecek birine vermek. Bu nedenle bu krediyi durdurmanızı istiyorum" dedi biz de krediyi durdurduk. Anladığımız kadarıyla Erdoğan Bey'i çok üzmüş Eren Talu. sadece onu değil başkalarını da sıkıntıya sokmuş. O da bıkmış. Daha fazla başı ağrısın istemiyordu."
"Bunları yazabilir miyim?" diye sordum.
" Yazabilirsin ama benim adımı verme" dedi.
Sevgili dostum Eren Talu bu işin içinden nasıl çıkacak bilmiyorum. Anladığım TOKİ'nin artık onun yanında olmadığı.
Gazete Habertürk


 


Geri Dön