26 / 04 / 2024

Asray üretim yöntemlerine yönelik çalışıyor!

Asray üretim yöntemlerine yönelik çalışıyor!

Asansör endüstrisinin önde gelen firmalarından olan Asray, daha az enerjiyle kısa zamanda kaliteli ürün elde etmek üzere imal usulü araştırmalarına devam ediyor



Asansör endüstrisinin önde gelen firmalarından olan Asray, daha az enerjiyle kısa zamanda kaliteli ürün elde etmek üzere imal usulü araştırmalarına devam ediyor.

Gebzedeki tesislerinde asansörler için kılavuz ray üretimlerini sürdürdüklerini belirten Asray Genel Müdürü Sefa Targıt, asansörü oluşturan parçalar arasında imalatı en ciddi yatırım gerektirenin demir-çelik mamulü kılavuz raylar olduğunu söyledi. Bu rayların dünyadaki sayılı merkezlerde üretildiğini ve Asray olarak da 1968 yılından itibaren bu rayları ürettiklerini ifade eden Targıt, asansör rayı gibi standartlaşmış parçalarla ilgili ürün geliştirme çalışmaları yapmanın kolay olmadığını söyledi. Ancak bu tür ürünlerin, üretim yöntemleri üzerine çalışma yapmaya da uygun olduğunu dile getiren Targıt, Daha az enerjiyle, daha kısa zamanda ve daha kaliteli ürün elde etmek üzere imal usulü araştırmalarımızı her zaman sürdürüyoruz. Yeni teknoloji icat etmeye gücümüz yetmese de, var olan çağdaş teknolojileri kendimize adapte etmek bile bizim için önemli faydalar sağlıyor. Bunun için teknolojik gelişmeleri izlemek, üretim hattında aksayan veya gelişmeye muhtaç bölümleri bulmak çok önemli dedi.

Ayrıca verimliliğe önemli katkısı bulunan çevre teknikleri, çevre yönetim sistemleri ve iş sağlığı sistemlerini işletmenin de önemli olduğunu belirten Targıt, günümüzde verimli olmanın rekabet gücünü artırabilmek için son derece önemli olduğunu kaydetti. Türkiyede her şeyin adil, olağan ve yasalara uygun olması halinde pek çok firmanın dünyanın en rekabetçi şirketlerinden olabileceğini ifade eden Targıt, adaleti ortadan kaldıran en önemli faktörü; üretimin yaygınlaştığı, imalata dair bilginin çok kolay erişilebilir hale geldiği dünyada, maliyet hesabı yapmadan satış gerçekleştiren firmalara maddi destek veren ve bu yöntemi politika haline getiren ülkelerin davranışlardan kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Asansör montaj firmalarının bazılarının, ne pahasına olursa olsun iş almak için maliyetleri göz ardı ettiğini ve sadece rakipten ucuz olmak düşüncesiyle teklif vererek işleri aldığını dile getiren Targıt, bu yolun sonunun iflas olduğunu vurguladı. Aynı düşüncedeki yeni firmaların da iflas edenin yerine geçtiğini ve bu döngünün devam ettiğini ifade eden Targıt, bu durumun aksam üretenler arasında da geçerli olduğunu ve asansör sektörünün tarihinde böyle sıkıntıların her zaman görüldüğünü söyledi. Bu sıkıntıların teknik mevzuatın, ticaret yasasının ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarının etkinliği ve yaptırımlarının işletilmesiyle durdurulabileceğini dile getiren Targıt, Sektördeki sıkıntıların sonucunda bu haksız rekabet prangası ile çalışan iyi firmaların, Ar-Ge çalışması yapacak, inovatif düşünceler geliştirecek enerjisi, kaynağı kalmıyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen Asray ve benzeri az sayıda firma, zamanını, enerjisini, kaynaklarını, yenilikçi çalışmalara ayırıyor diye konuştu.

Ayrıca sektördeki bir diğer sıkıntının da ihracat yaptıkları ülkelerdeki ekonomik ve siyasi sorunlar kaynaklandığını belirten Targıt, özellikle müşterileri olan AB ülkeleri ve Eski Sovyet Cumhuriyetlerindeki ekonomik bunalım ile Arap ülkelerindeki siyasi çalkantıların ihracatlarının gelmesi gereken yerin gerisinde bıraktığını vurguladı.

Dünya

 


Geri Dön