25 / 04 / 2024

Astaldi SPA, Bodrum Havalimanı Projesini yapıp işletecek!

Astaldi SPA, Bodrum Havalimanı Projesini yapıp işletecek!

Rekabet Kurulu, İtalyan inşaat firması Astaldi S.P.A. Türkiye 'nin, Bodrum Havalimanı Projesi 'nin yapımını ve işletmesini üstlenmesini onayladı. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak



Rekabet Kurulu, İtalyan inşaat firması Astaldi S.P.A. Türkiye 'nin, Bodrum Havalimanı Projesi 'nin yapımını ve işletmesini üstlenmesini onayladı.

Tamamlanması Mayıs 2011 'de planlanan Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali 'nde, 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden  bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık  otopark yapılacak. 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama  servis alanı ve 23 bin metrekare asfalt servis yolu imalatı, toplam 102 bin 500  metrekare ilave apron, yaklaşık 180 bin metrekare alanın peyzaj düzenlemesi, 8  adet yolcu köprüsü, 66 adet check-in bankosu yapımı gerçekleştirilecek.

Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak. Terminalin yolcu kapasitesi 5 milyon olacak.

TMSF, DENİZLİ ALIşžVERİşž MERKEZİ TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SATIşžA çIKARDI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF),  Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü, EGS Gayrimenkul Yatırım
 Ortaklığı A.şž. borçlarına karşılık olarak satışa çıkardı.

Muhammen bedeli 50 milyon dolar olarak belirlenen ticari ve iktisadi bütünlüğün ihalesi, 3 Mayıs 2011 'de yapılacak.

Ticari ve iktisadi bütünlük, EGYO A.şž 'ye ait EGS Park Denizli Alışveriş  Merkezi 'nin faaliyetini sürdürebilmesi için gerekli olan menkuller ve gayrimenkuller ile bu varlıkların sözleşmelerinden doğan ancak tüm mal, hak ve  varlıklardan oluşuyor.

YENİLENEBİLİR ENERJİ POLİTİKALARI VE BEKLENTİLERİ RAPORU

Deloitte 'un 'Yenilenebilir enerji için yeni hayat: Yenilenebilir enerji politikaları ve Beklentileri' raporunda, Türkiye 'nin stratejik planlarında  hedeflediği yenilenebilir enerji kurulu gücüne ulaşmak üzere bazı yapısal  adımları atması gerektiği belirtildi.

Revize edilen Yenilenebilir Enerji Kanununun (YEK), Türkiye 'nin  hedeflerine ulaşmasında çok önemli bir adım olduğu vurgulanırken, kanunda tanımlanan destekleme mekanizmasını hayata geçirmek üzere gereken ikincil  mevzuatın bir an önce hazırlanıp devreye alınması önerildi. Deloitte uzmanları, ölçek ekonomisi yaratmak üzere büyük şirketlerin  küçük şirketleri satın alması ve büyümenin konsolide bir şekilde devam etmesi  gibi global eğilimlerin Türkiye 'de de yansıma bulacağını düşünüyor.

TÜRKİYE 'NİN RÜZGAR ENERJİSİ POTANSİYELİ

SoyutWind Proje Geliştirme Direktörü Ali çolak, teorik olarak bakıldığında Türkiye 'nin elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını rüzgardan  karşılayabileceğini ifade etti. çolak, Türkiye 'nin 2 bin megavat kurulu gücü  bulunduğunu, bunun 2023 'te 20 bin megavata çıkarılması için çalışmalar  yapıldığını kaydetti. Gerekli yatırımların yapılması durumunda 98 bin megavatlık rüzgar enerjisi elde edilebileceğini belirten çolak, 'Rüzgar enerjisinin anavatanı  aslında Anadolu. çeşme, Alaçatı, Bodrum, Marmaris, Didim, Kuşadası, Antalya,  çanakkale, Gelibolu, Balıkesir, Bandırma, İskenderun, çatalca ve Silivri rüzgar  potansiyeli açısından son derece zengin yerler. Gerekli destekler verilir ve  çalışmalar yapılırsa Türkiye 98 bin megavatlık kurulu güce çok kısa sürede ulaşır
 ve enerjide dışa bağımlılıktan kurtulur' dedi.

CPI

İstanbul Fuarcılık tarafından, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (ITKIB) öncülüğünde düzenlenen Collection Premiere  İstanbul 'a (CPI) destek veren kuruluşların arasına Türkiye Moda ve Hazır Giyim  Federasyonu,  Ankara  Giyim Sanayicileri Derneği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği,  Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği, Birleşik Markalar Derneği ve  Türkiye Triko Sanayicileri Derneği de katıldı.

FIAT

Fiat Türkiye 'nin, Fiat Doblo ve Fiat Fiorino modelleri için satın alma kolaylıkları sunan, 30 Nisan 'a kadar sürecek kampanyası kapsamında, Koç Fiat  Kredi desteğiyle Fiat Finans 'tan kredi kullanacak müşterilerin dosya masrafı da  karşılanarak, Fiat markalı hafif ticari araç satın alma aşamasında ek indirim  sağlanıyor. Fiat Finans 'tan 10 bin liraya kadar kredi kullanımlarında 10 aya
 kadar vadeyle yüzde sıfır faiz sunuluyor.

HALKBANK

Halkbank ve MasterCard, cep telefonları aracılığı ile temassız alışveriş yapabilme olanağı sağlayan NFC teknolojisi konusunda çalışmalarını tamamladı.  Projede Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Güvenilir Servis Sağlayıcı (TSM)  seçildi.

BSH

Avrupa Beyaz Eşya Üreticileri Derneğinin (CECED) enerji verimliliği etiket değerlendirme ürün testi ATLETE 'de, BSH Grubu 'nun tüm ürünlerini doğru  etiketlediği açıklandı.

HENKEL

Henkel 'in uluslararası '4.Henkel Innovation Challenge' yarışmasının Berlin 'de düzenlenen finallerinde, Türkiye 'yi temsil eden Boğaziçi Üniversitesi  öğrencilerinden oluşan Benkel isimli ekip üçüncü oldu.

DİASA

DiaSA, AçEV 'in Diyarbakır 'da sürdürdüğü okul öncesi eğitim çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. şžirket, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları  kapsamında hayata geçirdiği gıda bağışı projesiyle çocukların gelişimlerinde  önemli rol oynayan ürünlerle, ana sınıfındaki çocuklara gıda desteğinde  bulunuyor.

DFM

çin otomotiv endüstrisi şirketlerinden DFM, Türkiye 'nin ardından Almanya, İtalya, Polonya, İspanya ve Fransa otomotiv pazarına 3 farklı ticari araç  modeliyle giriyor. DFM bu ülkelerde 2012 yılı sonunda pazarda yüzde 3 'lük pazar  payına ulaşmayı hedefliyor.

AA


Geri Dön