26 / 04 / 2024

Asyapark AVM Eylül'de açılıyor!

Asyapark AVM Eylül'de açılıyor!

Grup Hatipoğlu Marketler ve Erpa Şirketler Grubu, Asyapark AVM bünyesinde güçlerini birleştirdi



AVM´nin açılışı büyük indirim kampanyasıyla Eylül´de yapılacak

Perakende sektörünün önemli ismi Grup Hatipoğlu Marketler ile beyaz eşya, elektronik ve mobilya alanında iyi bir yere sahip olan Erpa Şirketler Grubu, Asyapark AVM bünyesinde güçbirliği yaptı. 28 Ağustos´ta ilk olarak Erpa açılacak ve 2 gün süren bir indirim yapacak. Bayramda 4 gün sürecek şenliklerle müşterisini ağırlayacak. Asyapark AVM´ nin genel açılışı da büyük bir indirim kampanyasıyla Eylül ayında olacak. 

Selamet Aygün (Grup Hatipoğlu Yönetim Kurulu Başkanı)

Grup Hatipoğlu Marketler Grubu hakkında ne diyeceksiniz?

Grup Hatipoğlu bir aile şirketi. Şirket bünyesinde başta babamız ve dört erkek kardeş imiz var. 20 kişiye yaklaşan bir çekirdek aile ile 800 çalışanı bulunuyor. 26 şubemiz mevcut. 1997´de ilk şubemizi Dudullu´da açtık. İstanbul Per-Der adına da Türkiye Perakendeciler Federasyonu´nda da yönetim kurulu üyesiyim. 

Asyapark AVM ne zaman kuruldu?

Asyapark, Dudullu, Çekmeköy, Sancaktepe, İçerenköy, Bakkalköy, Esenşehir mahalle´sini kapsayan bölgenin ortasında  bulunuyor ve bu bölgenin tamamında böyle bir alışveriş merkezi yok. Yani yaklaşık 1,5 milyon nufusa hitap eden bir noktada bulunuyor. Bu yatırm, Grup Hatipoğlu´nun bir prestij projesi. Önce market şubesi açıldı, bunun üzerine de 5 katlı bir alışveriş merkezi kendiliğinden çıkmış oldu. Proje 2006 da bitti, 2007 mayıs ayın da da kendi çapında bir açılış yaptı. Global kriz yüzde 80 dolulukla açtığımız merkezde bir kısım esnaf krize ayak uyduramadı. Şu anda yüzde 50 doluluk var.

Erpa ile birleşmeniz nasıl oldu?

Grup Hatipoğlu yüzde 50´si dolu olan AVM´nin geri kalan yüzde 50´sini Erpa´ya  açtı. Erpa´da kendi sektörüyle ilgili hizmet verecek. Alışveriş merkezinde şu anda çocuk giyim markası Civil, Grup Hatipoğlu market olarak, çocuk oyun alanı, oyuncak satış noktaları, giyim, kuaför, feast-food var. Geri kalan yüzde 50´yi de doldurup spot ürünleri fabrikaların kendi satış noktaları olarak organize ettik. 3 kat otopark bir katın tamamı market, 4 katta 65 mağaza var. Modern AVM´lerdeki sistemlerin tamamı Asyapark´ta da var.

Açılış ile ilgili ne söyleyeceksiniz?

Ağustos 28´de Erpa Mağazaları satışa başlayacak. Ciddi indirimlerle 2 günlük bir satış şöleni olacak. Grup Hatipoğlu´da ürünlerinin tamamında da çok ciddi indirimler uygulayacak.

Hüseyin Erdem Ede (Erpa Şirketler Grubu Kurucusu)

Beyaz eşya sektörünün şu andaki durumu nedir?

Tüm dünyada satışlar düşerken bizde artış yaşandı. Sektör KDV indiriminden sonra belli bir durağanlığa girdi ondan sonra da durdu. Yabancı sermayenin Türkiye´ye girişi yerli perakende sektörünün önünü kapattı. Ciddi reklam ve zarar bütçeleriyle girdiler ve daha ziyade elektronik alanında etkli oldular. Elektonikte de yabancı marklarda başarılı oldular. Bizler de müşterilerimize onların yaptıkları taktiklerin yanlış olduğunu anlatıyoruz, zaman zaman onların bazı taktiklerini biz de uyguluyoruz. Mobilyaları Türk konseptine çok uygun değil bu nedenle tercih edilmedi. Yabancı yatırımı çekmek için onlara birçok konuda kolaylık sağlanıyor. Yerli sermayeye de bazı konularda destek olunması lazım. AVM´mizdeki sinemanın ruhsatını bile belediyeden alamıyorsak burada bir sıkıntı var. Yabancı sermayenin Türk ürünü satmaması da şaşırtıcı.

Hatipoğlu ile birleşmeniz nasıl oldu?

Erpa, Grup Hatipoğlu güçbirliği bu yıl içinde gerçekleşti. İki grup kendi güç ve imkanlarını Asyapark AVM´de birleştirdi. Merkez, belediyeden izin alabilirsek sinema katını da açacağımız 9 katlı bir alışveriş merkezi.

Erpa´nın 28-20 Ağustos´ta yapacağı açılış ve devamı nasıl olacak?

AVM´de yapılacak olan ilk açılış Erpa´nın olacak. Açılışta elektronik, beyaz eşya ve mobilyada inanılmaz indirimler yapacak. İki gün sürecek Erpa açılışından sonra bayram etkinlikleri yapacağız. Sumo, güreşçileri, patenciler basketçileri getireceğiz. Seminerler, imza günleri yapacağız. Genel açılış da Eylül´de olacak. Açılış hem esnafın hem halkın işine yarayacak Muya´dan terlik 1 TL´ye, Hatipoğlu´da kaşar peyniri 2 TL´ye, Erpa´da LCD televziyon 299 TL ye satılacak.
Star/ Neziha Çakıroğlu


Geri Dön