28 / 03 / 2024

Atabey İnşaat sahibi Mehmet Uzun: Niğde'ye vizyon kattık!

Atabey İnşaat sahibi Mehmet Uzun: Niğde'ye vizyon kattık!

Niğde'nin önde gelen inşaat firmalarında Atabey Gayrimenkul ve İnşaat, kente yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Mart ayında inşaatına başlanacak olan 'Atabey 104 un Niğde halkının ortalama gelirine uygun olarak yapılıp, satılması planlanıyor.



Mart ayında Atabey 104' projesinin yapımına başlayacaklarını ifade eden Atabey Gayrimenkul ve İnşaat Mehmet Ali Uzun, "Yine modern ancak daha uygun ve daha küçük dairelerden oluşan bir inşaat için kolları sıvadık. 

Haziran ayında, daireler arasında bir çekiliş yapacağız ve kurada çıkan daireye Mercedes A180 hediye edeceğiz. Satılmamış bir daireye çıkarsa, otoma bili LÖSEV'e bağışlayacağız" diye konuştu. 

Niğde'ye ekonomik katkıların dışında vizyon kattıklarını söyleyen Uzun, "Yaptığımız binalarla birlikte inşaat sektöründeki kalite ve estetik anlayışı da değişti" dedi. 

Niğde'de inşaat sektörünün lüks yapılar inşa etmeye yöneldiğini ifade eden Başkan Uzun, "Lüks daire talebini aşan bir yatırım söz konusu neredeyse. Bu nedenle çok lüks ve çok geniş daireler yapmak, Niğde için çok doğru bir yaklaşım değil artık. Biz de şimdi daha uygun fiyatlı ve daha küçük daireler yapmaya başladık. Satışlar çok daha hızlı oldu" diye belirtti. 

Uzun  TOKİ  ile ilgili de şunları söyledi: "Niğde'deki inşaat sektörünün bir diğer sıkıntısı da, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi TOKİ'dir. 

120 bin nüfusluk Niğde'deki 1500-2000 civarındaki yıllık konut ihtiyacının 500 tanesini TOKİ yapıyor. Yani pastanın 4'te biri TOKİ'nin. İnşaat yatırımcılarının en büyük rakibi devletin kendisi."


Milliyet Ek 


Geri Dön