26 / 04 / 2024

Ataköy AVM Şubat'ta açılacak!

Ataköy AVM Şubat'ta açılacak!

Yatırımcı temsilcisi Muzaffer Gülöz Ataköy AVM'nin Şubat-Mart arası açılmasının planlandığını dile getirdi



Ayaydın Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "2010 en kötü yıl olacak. İndirim yasası çıkmazsa markaların yarısı piyasadan silinecek. AVM'lerden de çıkışlar başlayacak" dedi

Ataköy AVM'nin toplantısı için biraraya gelen İpekyol, Damat, Desa ve İnci markalarının yönetim kurulu başkanları 2010 ile ilgili gri bir tablo çizdi. 2010'un 2009'dan daha kötü bir yıl olacağını belirten Ayaydın Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, indirim yasası hayata geçmezse piyasadaki markaların yarısının ayakta kalamayıp iflas edeceğini söyledi. "Fiyatlara biri bindiriyor sonra indiriyor gerçek indirim yapanlar kurban oluyor. Bu başı boşluk markaları batmaya götürür" diyen Ayaydın, özellikle biloançosu olmadığı için bankalara kredi başvurusu yapamayan Anadolu firmalarının yara alacağını söyledi.

'BAZI MAĞAZALARIMI KAPATACAĞIM'
İnci Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş ise, "yasanın çıkmamasının nedeni sadece organize perakendeyi bağlayıp denetlemenin zora gireceği düşüncesi" diye konuştu. Artık lokasyon ve yönetimin perakendeciler açısından en önemli unsurlar olduğuna dikkat çeken Yalçın Ayaydın, bu yüzden firmaların lokasyonu ve yönetimi iyi olan AVM'lerin içindeki mağazalarının faaliyetlerini sürdüreceğini, olmayan AVM'lerle de yollarını ayıracağını söyledi. Ayaydın, "Biz bunu yapmaya başladık. Ataköy AVM açıldıktan sonra Capacity ya da Carousel'deki mağazalarımdan birini kapatacağım" dedi. Ayaydın, bu dönemden sonra birbirine yakın ve kendini yenilemeyen AVM'lerin kan kaybedeceğini dile getirdi.

AVM'ler Eylül'le hareketlendi yüzde 17 artışla rekor kırdı

ALIŞVERİŞ Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortak proje olarak sürdürülen AVM endeksinin Eylül ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, 2009 yılının Eylül ayı ciro endeksi verileri, 2008 Eylül ayına göre ise yüzde 17 artışla yeni bir rekor kırdı. Ramazan Bayramı'nın Eylül ayına denk gelmesi ve aynı zamanda okulların açılması ile ziyaret sayılarında geçen yıla oranla yüzde 4 artış gözlendi. AYD Başkanı Hakan Kodal "Nisan ayından bu yana cirolardaki toparlanma krizden çıkışın habercisi idi. Eylül ayı ise Ramazan Bayramı ve okulların açılması ile birlikte rekoru getirdi. Ekim ayında daha düşük olması beklenen ciroların Kasım ve Aralık'ta yeni rekorlar kırmasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Ataköy AVM, bölgenin İstinyepark'ı olacak

ATAKÖY AVM'nin Şubat-Mart arası açılmasının planlandığını dile getiren yatırımcı temsilcisi Muzaffer Gülöz, çevre AVM'lerin metrekare fiyatlarının yarısına kiralama yapıldığını ve AVM'ye ayda 500 - 600 bin ziyaretçi gelmesinin beklendiğini söyledi. "Ataköy Konakları'nda sıcak bir ekmek almak için insanlar araç kullanmak zorundaydı biz buradaki açığı farkedip 45 bin metrekarelik bir araziye yaşam alanı inşa ettik" diyen Gülöz, kiralamaların da herhangi bir lansman yapılmadan yüzde 85'inin tamamlandığını söyledi. Delta Proje Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta ise 110 milyon doları aşan yatırımın içine İstinye Park'ta olduğu gibi açık pazar konseptini ve 1800 metrekarelik sigara içme alanını eklediklerini söyledi. Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Celet de, "Ataköy AVM bölgenin İstinyepark'ı olacak" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Perakendeci kiraya değil, satışı nerede yapacağına bakıyor

Perakende sektöründe yeni bir alışveriş merkezi açılsa da girsek devri sona erdi. Perakendeciler 'Ne kira indirimi, ne de dekorasyon maliyetinin karşılanması bizi ilgilendirmiyor. AVM'ye girerken ciro yapıp yapmayacağımıza bakıyoruz' diyor

Yeni açılan alışveriş merkezlerinin (AVM) markaları kendilerine çekmek için uyguladığı kira indirimi ve dekorasyon maliyetini karşılama önerisi perakendecilerin ilgisini çekmiyor. Perakendeciler artık uygun kiraların yanında lokasyona ve iş yapabilecekleri merkeze bakıyor.
Perakende sektöründe yeni bir alışveriş merkezi açılsa da girsek devrinin sona erdiğini belirten Ayaydın Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "Bir alışveriş merkezine girerken bizim için önemli olan orada ciro yapıp yapmayacağımız. Bir mağaza açtığımız zaman bir sürü gideri üstleniyoruz. O nedenle iş yapamayacağımıza inandığımız hiçbir yere girmiyoruz" dedi.

`Nihat ağabey bomba attı'
Bu mantıkla hareket ederek şubat ayında açılacak olan Ataköy Alışveriş Merkezi'nde mağaza kiraladıklarını söyleyen Ayaydın, "Ataköy AVM'nin kirası, Bakırköy ve civarında bulunan alışveriş merkezlerinden yüzde 50 daha düşük. Anlayacağınız Nihat ağabey Bakırköy'ün ortasına bir bomba attı. Çok iyi fiyatlarla karşımıza çıktı. Ayrıca da lokasyonu ve yönetim anlayışı çok farklı. Bizim hem Carousel hem de Capacity'de mağazamız var. Burası faaliyete geçtikten sonra bunlardan birinden vazgeçmeyi planlıyoruz. Krizde her mağazayı iyi etüd etmeyi öğrendik" diye konuştu.
Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet de, "Son dönemde AVM sahipleri bize inanılmaz vaatlerde bulunuyor. Ama biz onlara bakmıyoruz. Bizim için önemli olan iyi bir lokasyon ve iş yapabilmemiz. O nedenle biz de üç markamızla Ataköy AVM'de yer kiraladık" dedi. Ataköy AVM'de ayağını yere basan paylaşımcı bir mantıkla iş yapan yönetim olduğunu belirten Çelet, "Marka seçerken çok dikkatli davrandılar. O nedenle hiç tereddüt etmeden burada üç markamızla yer aldık. Halbuki bizim Galleria'da da mağazamız var. Ama buradaki mağazanın oradaki satışları etkileyeceğini sanmıyorum. Merkezin yatırımcısı olan Delta Yatırım Holding Başkanı Nihat Delibalta ve ekibi saat saat bizim nabzımızı tutarak burada iş yaptılar. Sonuç olarak lansman yapmadan merkezin yüzde 85'ini kiraladılar" açıklamasında bulundu.
İnci Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş'ta, hem Capacity hem de Bakırköy'de cadde üzerinde mağazaları olmasına rağmen şehrin merkezinde yapılan son alışveriş merkezi olarak gördükleri Ataköy AVM'de yer aldıklarını anlattı.  Atököy AVM'nin yapımını üstlenen Delta Proje Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta ise, "Buraya şu ana kadar 110 milyon dolar yatırdık. Merkez açılana kadar ilave yatırımlarımızda sürecek. Buranın bize 140 milyon dolara mal olmasını bekliyoruz" dedi. Alışveriş merkezinin konumunun çok iyi olduğunu belirten Delibalta, "Bundan sonra böyle bir lokasyonda AVM yapmak mümkün olmayacak. Buradaki birçok merkez yatırımın geri dönüşünü beş yıla ayarlarken biz buna önem vermedik. Ayrıca burada yerel markaların bulunacağı bir pazar yeri ve çocuk oyun alanı yaptık" açıklamasında bulundu. 
H&M ve Zara gibi dünya markalarının en önemli tedarikçilerinden biri olan Nihat Delibalta, H&M'in burada mağaza açıp açmayacağı yönündeki soruya "H&M çok dikkatli hareket ederek bayilik vermez. Türkiye'ye gelmesi birkaç yılı bulur" dedi.

`Bütün kazıkçıları bulduk'
AVM'nin yer aldığı Ataköy Konakları hakında da bilgi veren Nihat Delibalta, "Ataköy'ün zemini sağlam değil. Bu nedenle Ataköy Konakları'nın zeminine 110 km kazık çaktık. Türkiye'deki bütün kazıkçılar burada çalıştı. Yani çaktığımız kazıklar Ataköy'den İzmit'e kadar ulaşır. Burada gelir düzeyi yüksek 5 bin kişi yaşıyor. Hayat iki yıl önce başladı" diye konuştu. 

Merkezde kim var?
Ataköy Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde yer alan markalardan bazıları şunlar: Kiğılı, Abdullah Kığılı, İpekyol, Twist, Maçka, Darty, Migros, Burger King, Mc Donald's, English Home, Taksim Gezi, Tekin Acar, Saat&Saat, ETS Turizm, GNC, B&G, Hotiç, US Polo, US Polo Kids (ilk defa burada açılıyor) Samsonite, Desa, Donna Karan, DKNY, Vakko, Adil Işık, Damat, Köşebaşı, Midpoint, İnci, Atalar, Opmar Optik, Göz Grup, Paul & Shark, Armani Jeans, CK, CK Kids, Abercrombie, Levi's, Nike, YKM Sports, Joker, Teknosa, D&R, Fenerium, Ayyıldız, Bisse, Beta, Atasay, Zen Mücevherat.

Ataköy AVM, 110 milyon dolara mal oldu
Ataköy'de Ataköy Konakları'nın bulunduğu yerde 110 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen ve 26 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Ataköy Alışveriş Merkezi hakkında bilgi veren Ataköy Alışveriş Merkezi Yatırımcı Temsilcisi Muzaffer Gülöz, "Merkezde şu ana kadar aralarında Desa Grubu, İpekyol, Kiğılı, Hotiç, İnci, Damat&Tween ve U.S. Polo'nun da bulunduğu 126 firma yer kiraladı. Şu anda kiralama işlemini durdurduk. Sırada bekleyen birçok marka var" dedi.

Ayda 600 bin ziyaretçi bekliyor
Merkezin lokasyon açısından çok değerli bir yerde bulunduğunu ifade eden Muzaffer Gülöz, "Ataköy, Florya, Yeşilköy ve Yeşilyurt'tu kapsayan bir alışveriş merkezi. Merkeze açıldıktan sonra alım gücü son derece yüksek ayda 500-600 bin kişi bekliyoruz. Zaten mağaza karmasını da ona göre yaptık. Türkiye'nin en önemli markalarına yer verdik. Süper market olarak Migros, elektronik market olarak da Darty ile anlaştık. Buradaki Darty mağazası 1500 metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek. Sinema katımızla da iddialıyız. Cine Bonus'la anlaştık. Burada 10 tane sinema salonu olacak. 1200 metrekarelik bir alanı da çocuklara ayırdık. Burada Starpark firmasıyla anlaşma imzaladık. Aileler 0-14 yaş arasındaki çocuklarını buraya rahatlıkla bırakıp alışverişlerini yapacak. Çocuklara burada pedagojik formasyona sahip eğitmenler eşlik edecek" açıklamasında bulundu.
Sigara yasağının merkezi etkilememesi için 1800 metrekarelik bir alanı aralarında Fener Balıkçısı'nın da bulunduğu dört restorana ayırdıklarını dile getiren Gülöz, böylece tiryakiler için de bir alan yarattıklarını anlattı.
Satfiye YUVA KİREÇCİ/Radikal

Ataköy AVM'de kiralar yüzde 50 ucuz

Ataköy Alışveriş Merkezi'nin (AVM) yapımını üstlenen Delta Yatırım Holding Başkanı Nihat Delibalta, "Şu ana kadar 110 milyon dolar yatırdık. Merkez açılana kadar ilave yatırımlarımız da sürecek. AVM'nin bize 140 milyon dolara mal olmasını bekliyoruz" dedi

Alışveriş merkezinin konumunun çok iyi olduğunu belirten Delibalta, "Bundan sonra böyle bir lokasyonda AVM yapmak mümkün olmayacak. Buradaki bir çok merkez yatırımın geri dönüşünü 5 yıla ayarlarken biz buna önem vermedik. Ayrıca burada yerel markaların bulunacağı bir pazar yeri ve çocuk oyun alanı yaptık" açıklamasında bulundu.

126 firma var
Ataköy AVM'de mağaza kiraladıklarını söyleyen Ayaydın Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "Ataköy AVM'nin kirası, Bakırköy ve civarındaki AVM'lerden yüzde 50 daha düşük. Bizim hem Carousel hem de Capacity'de mağazamız var. Bunlardan birinden vazgeçmeyi planlıyoruz" dedi.
Ataköy Konakları'nın bulunduğu yerden inşaa edilen ve 26 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Ataköy AVM hakkında bilgi veren Ataköy Alışveriş Merkezi Yatırımcı Temsilcisi Muzaffer Gülöz, "Şu ana kadar aralarında Desa Grubu, İpekyol, Kiğılı, Hotiç, İnci, Damat&Tween ve U.S. Polo'nun da bulunduğu 126 firma yer kiraladı. Kiralama işlemini durdurduk. Ama alışveriş merkezinde yer almak isteyen bir çok marka var" dedi.
Milliyet


Geri Dön