19 / 04 / 2024

Ataköy Regeta yenilenip ParkMarine oluyor

Ataköy Regeta yenilenip ParkMarine oluyor

Bir zamanların ünlü eğlence merkezi Regata tarih oluyor; yerine ParkMarine geliyor



Doksanlı yılların son yarısında hizmet vermeye başlayan Bakırköy'ün ünlü eğlence merkezi Regata'nın adı 2000'li yıllarda daha çok adli olaylarla anılır olmuştu. Birçok işletmeyi aynı çatı altında toplayan Regata'da bugünlerde değişim rüzgarları esiyor. DATİ Holding'in Ataköy Marine projesi kapsamında Regata, baştan aşağıya yeniliyor. Yapımı beş ay sürecek proje sonbaharla birlikte hayat bulacak. Yaklaşık 35 milyon dolara mal olacağını duyduğum ParkMarine projesini Tabanlıoğlu Mimarlık üstlenmiş. Bünyesinde kafe, restoran, bar, rezidans ve alışveriş merkezi olacak. Böylece ilk kez denizcilerin her türlü ihtiyacını karşılayabileceği mağazalardan oluşan bir alışveriş  merkezi açılacak. Üç katlı rezidanslar ise sahilin hemen yanı  başında inşa edilecek.  Food and Beverage'ın (turizm sektöründe yiyecek ve içecek departmanı anlamına geliyor) başında ünlü bir isim var. Bu yaz Sortie'ye transfer olan ünlü işletmeci Emre Ergani, ParkMarine'in Food and Beverage'ından sorumlu olacakmış. Ergani'nin danışmanlığındaki ParkMarine'de, yerli ve yabancı birçok cafe ve restoran açılacak. Ergani, ParkMarine'in gece eğlencesinin dışında kalacağını , daha çok ailelere yönelik işletmelerin açılacağını söyledi. ParkMarine'de gece kulübü açılmayacağını üstüne basa basa söyleyen Ergani'ye göre proje, Bakırköy'e yepyeni bir soluk getirecek. Proje, bakıldığında çok modern ve Avrupai duyuyor. Bakırköy için büyük bir değişim olacağı kesin.  

Papermoon'dan Cipriani'ye transfer
Çok değil birkaç ay önce Giuseppe Cipriani İstanbul'a gelmiş ve ortalığı kasıp kavurmuştu. İstanbul'daki birçok yatırımcının teklifte bulunduğu  ama bir türlü ikna edemediği Giuseppe Cipriani'yi, Azeri işadamı Mübariz Mansimov ikna  etmeyi başarmıştı. Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlüğü'nün, The Edition Hotel olarak hizmet vereceği günü beklemeye başlayan Giuseppe Cipriani, bu otelin içinde 180 kişilik bir Cipriani açmaya hazırlanıyor. Harry's Bar olarak ilk kez Venedik'te 1931 yılında dedesi Giuseppe Cipriani tarafından açılan Cipriani, 2001'de İtalyan Kültür Bakanlığı tarafından milli değerler arasına konularak onurlandırılmıştı. Önümüzdeki yıl ise bu aile, İstanbul'u onurlandırmaya hazırlanıyor. Bellini ve Carpaccio gibi lezzetleri dünyadaki restoran ve bar literatürüne sokan Cipriani ailesi, İstanbul'daki restoran için 100 kişilik bir ekip kuracaklarını söylemişlerdi. Her İstanbul'a gelişinde tüm İtalyan restoranlarını gezdiğini söyleyen Giuseppe Cipriani , duyduğuma göre İstanbul'daki kadrosunu kurmaya başlamış bile. İlk olarak Papermoon'un şefi Guisseppe Pressani'yi transfer etmekle işe başlamış.  Şef Pressani, önümüzdeki yıl Cipriani'ye resmi olarak geçecekmiş. 2011'de açılması planlanan Cipriani, eğer dedikodular doğrusuysa, daha açılmadan bomba transferlerle gündemden hiç düşmeyecek gibi.

Frame'de Alaçatı Meyhanesi açılıyor
Maçka'da, Demokrasi Parkı'nın içinde hizmet veren Frame, büyük bir direnç göstererek yıllardır ayakta kalmayı başarabildi. İşletmecileri Kubilay Şenkahveci ve Murat Güvercin'in enerjisiyle Frame, zoru başardı ve gece gezginlerinin rotasına girdi. Önümüzdeki cuma gününden itibaren ise Frame'in bir bölümü Alaçatı Meyhanesi olarak hizmet vermeye başlayacak. Yunan müziğinin olacağı  yeni meyhanede eğlence hafta içi 75, hafta sonu 100 TL olarak fiks mönüye bağlanacak.

Nişantaşı'ndaki Lipsi ‘Good Mood' mu olacak?
Abdi İpekçi Caddesi'nde üç yıl önce Niş'in yerinde hizmet vermeye başlayan Lipsi, kapılarını kapatıyor mu? Geçtiğimiz yılın en gözde meyhanelerinden biri olan Lipsi, büyük bir ihtimalle devredilecek. Dolmabahçe'deki G-mall'un içinde hizmet veren Good Mood Cafe'nin sahipleri, Lipsi'nin yerini almak için teklifte bulunmuş. Sanırım önümüzdeki kış Good Mood Nişantaşı'nda olacak. 
Ersin Süzer/Milliyet


Geri Dön