28 / 03 / 2024

Ataköy sahili yeniden şekilleniyor!

Ataköy sahili yeniden şekilleniyor!

DATİ Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, 500 bin metrekarelik bölgede yapılacak projenin 1.5 milyar dolara mal olacağını ve üç fazdan oluştuğunu açıkladı.



İlk fazda yer alan mega yat limanı inşaatının dolgusu ve inşaatı yılbaşına kadar tamamlanacak. Halen 550 yat kapasitesiyle hizmet veren Ataköy Marina yeni yatırımla 50 metrelik teknelerin bağlanacağı bir liman haline gelecek. 230 mega yat kapasiteli yeni limanının 2016 yazında devreye alınması planlanıyor. Projenin ikinci fazında alışveriş, kongre, sinema, restoran, cafe, yürüyüş parkurları ve oteller yer alacak. 285 odalı Sheraton Oteli'nin yanına 550 odalı JW Marriot Oteli yapılacak. 60-80 odalı konsept otel ile 'service apartments' (devremülk benzeri) da bu fazda yer alacak. Tüm konaklama alanlarının devreye girmesiyle turizm merkezi toplam 1.200-1.300 oda kapasitesine ulaşacak. Üçüncü fazda ise rezidans ve oteller yer alacak.

Yeniakit


 



Merkezde 6 bin ile 7 bin 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Projenin 5 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Kıran, "Ziyaretçi sayısı tatil dönemlerinde günlük 100-120 bin, hafta içinde ise 60-65 bin olacak. Projenin mimarı Tabanlıoğlu" dedi. Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria'da 180 olan ticari alan sayısını 450'ye çıkaracaklarını belirten Kıran, "Yenisini devreye sokup eskisini devre dışı bırakacağız. Mevcut kiracılarımızı biz artık iş ortağı olarak görüyoruz" dedi. Kıran, toplam 200 bin metrekare yeşil alan yapacaklarını belirterek, "En büyüğü 45 bin metrekareyle yaşam alanlarının yer aldığı ikinci fazda bulunacak. Projenin yüzde 40'ı yeşil alan olacak" diye konuştu.


 



Projeyle ilgili şu anda sonuçlanmayan dava kalmadığını belirten Kıran, ihaleyi kazanalı 10 yıl olduğunu, bu süreçte planlamayı yaptıklarını söyledi. Bakırköy Belediyesi'nin "Bize ruhsat başvurusu yapmadılar" yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Kıran, şunları anlattı: "İmarı Turizm Bakanlığı yaptı. Burayı ruhsatsız doldurduğumuzu söylediler. İlk olarak dolgu ruhsatını aldık, 6 milyon TL harç ödedik. Belediye imara uygun olup olmadığına bakar. Her proje için ayrı ayrı ruhsat alacağız. Belediye bizim burada ne yaptığımızı bilmiyor mu? Buraya kuş uçuşu mesafedeler. Aralıktan bu yana denizi dolduruyoruz. 'Siz neyin belediyesisiniz' derler adama. Biz aslında belediyeye seçim malzemesi olduk."



Projeye danışmanlık yapan JLL Türkiye'nin Başkanı Avi Alkaş da Miami modeli gibi bölgeyi belli bir konfor arayan yerli-yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu bizim emeklilik projemiz olacak" dedi.



Geri Dön