23 / 04 / 2024

Atakum'da 10 kat üzeri binaya ruhsat yok!

Atakum'da 10 kat üzeri binaya ruhsat yok!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yatırım yapan müteahhitler ile bir araya gelerek yatırım projeleri hakkında konuştu.



Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yatırım yapan müteahhitlerle bir araya geldi. Başkan İshak Taşçı, Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, hem yatırımcı müteahhitlerin hem de arsa ya da konut alan vatandaşların haklarını korumak, mağduriyetlerinin önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre geçen yıl çıkan yeni tip imar uygulaması çerçevesinde müteahhitlerin ve arsa ya da konut alarak yatırım yapanların mağdur olabileceğini gördüklerini dile getiren Taşçı, "Büyükşehir ve Atakum Belediyesi'nin teknik elemanları ciddi bir inceleme ve çalışma yaptı. Belediye meclisimizden geçen bu notlar sayesinde ilçemizin hem yatırımlarla buluşmasının önünü açtık hem de yatırımcının yaşayabileceği sorunların önüne geçtik." dedi.

 

İlçede yeni imar uygulaması çerçevesinde dikey yapılaşmayı kontrol altına alacaklarını sözlerinde vurgulayan Başkan Taşçı, 10 kat üzeri binaların ruhsat alamayacağını dile getirdi. 

 


Geri Dön