26 / 04 / 2024

Atasay 5 yılda 150 mağaza açacak!

Atasay 5 yılda 150 mağaza açacak!

Atasay Mücevherat, geçtiğimiz yılı yüzde 20 oranında büyüme ile kapattı. Şirket 2016'da da yüzde 14'lük büyüme gerçekleştirmeyi planlıyor.



Atasay Mücevherat, geçtiğimiz yılı yüzde 20 oranında büyüme ile kapattı. Şirket 2016'da da yüzde 14'lük büyüme gerçekleştirmeyi planlıyor. 


Mağazalaşarak büyüyen Atasay, bu yıl mağazalaşma konusunda geçtiğimiz yılın oldukça üstüne çıkmayı hedefliyordu. 2015'te 12 mağaza açan şirketin planı 2016'da 18-20 mağaza açılışı gerçekleştirmekti. Fakat en az 3-4 AVM projesinin 2017 yılına sarkması Atasay'ın da mağazalaşma hızını etkiledi. 

Atasay Mücevherat CEO'su Atasay Kamer, bu yıl 10'u yurt içinde 2'si yurt dışında olmak üzere toplam 12 mağaza açacaklarını belirtiyor. Bugünlerde Atasay'ın gündemindeki en önemli konu ise pırlanta kategorisinin yaşadığı büyüme. 


2014 ve 2015 yılında toplam cirodan altının yüzde 65, pırlantanın ise yüzde 35 pay aldığını belirten Atasay Kamer, bu yıl pırlantanın cirodan aldığı payın yüzde 40'a ulaştığını söylüyor. 

Üstelik bunu Türkiye pırlanta pazarında yüzde 20'lik gerileme yaşandığı bir yılda yaptıklarını ve doğru ürün ve fiyat politikasıyla tüketiciye ulaşmanın kendilerine bu sonucu getirdiğini ifade ediyor. 



Atasay Mücevherat ilerleyen yıllarda gelirlerinde pırlantanın payını yüzde 50'ye çıkarmak niyetinde. 

Şirket bu hedefi gerçekleştirirken tüketicinin pırlantaya duyduğu güveni de artırmaya çalışıyor. 

Bu nedenle pırlanta sertifikasyonunda dünyanın en önde gelen iki kuruluşundan biri olan HRD (Elmas Yüksek Konseyi) ile işbirliği yapmaya başladı. Gerçekliği ve kalitesi laboratuvar ortamında derecelendirilebilen pırlanta taşlar için verilebilen HRD sertifikası, değerli taşlar piyasasında uluslararası anlamda bir güvenilirlik ve kalite garantisi olarak tanınıyor. 


Yapılan işbirliği çerçevesinde Atasay, 0.10 karat ve üzeri tüm tektaş pırlanta ürünlerinde HRD sertifikası sunuyor. Türkiye'de pırlantada en önemli noktanın güven olduğuna dikkat çeken Kamer, HDR sertifikasını tüm sektörde yaygınlaştırarak Türkiye'yi pırlanta alanında dünya genelinde bir güven endeksine oturtmayı hedeflediklerini söylüyor. 


 ATASAY'IN YAYILMA PLANI 


Atasay Kamer'in liderliğinde Atasay Mücevherat önümüzdeki 5 yılda herkes için ulaşılabilir olarak büyüyecek. Bugün 44 ilde faaliyet gösterdiklerini belirten Atasay Kamer, gelecek 5 yılda 150 mağaza açma planları olduğunu açıklıyor. Bunu nasıl yapacaklarını şöyle anlatıyor: "Atasay çatısı altında bugün 16 alt marka var. Tüm bu markaları, sosyo ekonomik duruma ve yaşam biçimlerine göre tasarlıyoruz. Kars'taki müşterimiz de istanbul'daki müşterimiz de aradığı ürünü bizde bulabiliyor. Bu alt markaları kendi mağazalarıyla büyüteceğiz. İhtiyaca göre doğru lokasyonda mağazalar açacağız. 

Atasay Vitrin dediğimiz küçük yatırımlarla, giremediğimiz il ve ilçelerde yer alacağız." 



Capital 


Geri Dön