20 / 04 / 2024

Ataşehir Belediyesi otogar projesinin iptali için dava açtı!

Ataşehir Belediyesi otogar projesinin iptali için dava açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harem Otogarı’nı Ataşehir’e taşımak istiyor. Fakat otogarın taşınması planlanan 58 dönümlük arazide işler arapsaçına dönmüş durumda. Ataşehir Belediyesi de otogar projesinin iptali için dava açtı....




İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harem Otogarı’nı Ataşehir’e taşımak istiyor. Fakat otogarın taşınması planlanan 58 dönümlük arazide işler arapsaçına dönmüş durumda. Çünkü TEDAŞ’ın bölgede bulunan 6 dönümlük yüksek gerilim hattı otobüsçülerin alanını daraltıyor. Hatta TEDAŞ buraya Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak için bir trafo daha yapmaya hazırlanıyor. Diğer yandan Ataşehir Belediyesi de gişelerin sağ tarafında kalan arazinin ‘şehir içinde kaldığını savunarak’ otogar projesinin iptali için dava açtı.


İstanbul Anadolu yakasında bulunan 44 yıllık Harem Otogarı’nın taşınması planlanıyor. Otogar’ın taşınması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından esnafa gösterilen adres ise Ataşehir gişelerin sağ tarafında bulunan, eskiden Emniyet’e ait olan daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınan bir arazi.


Ancak 58 dönümlük bu arazide TEDAŞ’ın yüksek gerilim hattı da bulunuyor. Üstelik Enerji Bakanlığı yapımı tamamlanacak Ataşehir Finans Merkezi’ne söz konusu arazi üzerinden elektrik dağıtımı yapmak için yeni bir trafo daha yapmak istiyor. Bu durumda yüksek gerilim hattı ve trafonun toplam alanının yaklaşık 18 dönüme çıkacağı belirtiliyor. Söz konusu durum da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle Enerji Bakanlığı karşı karşıya geliyor.


ALAN YETERLİ DEĞİL

Otobüsçüler ise 58 dönümün kendilerine ancak yeteceğini belirterek yapılması planlanan düzenlemeye karşı çıkıyor.Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mustafa Yıldırım, Enerji Bakanlığı’nın alanda kullanım alanını genişletmesi durumu gerçekleşirse kendilerine Harem’in sadece 1.5 katı kadar büyük bir alanın kalacağını ve bu alanı yeterli bulmadıklarını belirtiyor. Ataşehir’e taşınması planlanan otogarın 2015 seçimlerine yetiştirilmek için aceleye getirildiğini savunan Yıldırım, “Harem otogarı büyüyen sektöre yetmiyor. Alana giriş çıkış yapmak son derece zor. Trafikte büyük sıkıntılar yaşanıyor. Otogarın alanı 17 dönüm ama artık tek bir firmanın neredeyse 17 dönüme ihtiyacı var. Mevcut bir şekilde Otogar Ataşehir’e taşınırsa bizim işimize yaramaz. Bize bu arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla gösterildi. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da yardımı oldu. Ayrıca Enerji Bakanlığı bu arazide fazladan alan kullanmak isterse bizim için hiç iyi olmaz. Bu konuda Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın anlayışına sığındık. Havayolu sektörüne gösterilen kolaylıklar işçinin öğrencinin kullandığı otobüs sektörüne neden gösterilmiyor” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön