17 / 04 / 2024

Ataşehir'de konut metrekare fiyatları 4 bin 800 lirayı geçti!

Ataşehir'de konut metrekare fiyatları 4 bin 800 lirayı geçti!

Ataşehir 10 yılda gayrimenkulde hızla değer kazandı. İstanbul Finans Merkezi’nin komşusu olan ilçede konut fiyatları ortalama metrekare 4 bin 800 lirayı geçti. 



Değer artışını istikrarlı bir şekilde sürdüren Ataşehir'de konut fiyatları ortalama 4 bin 800 lirayı geçti. Bölgesel olarak ortalamanın 7 bin lirayı aştığı merkezler de var.

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; İstanbul’da düzenli alt ve üst yapısıyla dikkat çeken ilçe olan Ataşehir, değerlenmeye devam ediyor. 

Nitelikli ofis ve konutlarıyla beyaz yakalı için önemli bir yaşam merkezi haline de gelen Ataşehir, özellikle son 10 yılda büyük bir yatırım hareketliliği yaşadı. Bölgedeki yatırımlar sürerken, yeni ve güçlü bir değer artışı için İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin adı bile yetti. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Baran Alphan, “Önemli ulaşım akslarının kesişim noktasında yer alan ilçe, İstanbul hatta Türkiye için oldukça önemli olan D-100 ve TEM Karayolları ile çevrilidir. Bölgeye olan ulaşım ağırlıklı olarak özel araçlarla sağlanmakta olup ulaşım projelerinin faaliyete geçmesi ile birlikte bu sorunun önüne geçilmesi planlanıyor. Bostancı - Dudullu metro hattı projesinin ve Ümraniye’ye kadar faaliyete geçen Üsküdar - Sancaktepe metro hattı projesinin tamamının faaliyete geçmesi ile birlikte, bölgedeki trafik yoğunluğunun da ciddi ölçüde azalması bekleniyor” diye konuştu.

 

İstanbul Finans Merkezi

Ataşehir de konut metrekare fiyatları 4 bin 800 lirayı geçti!


Batı Ataşehir etkisi

Bölgedeki pek çok ilçeyle birlikte en çok değer artışını Ataşehir’e sağlayan İFM’nin ilçeye ofis, otel, AVM gibi önemli yeni yatırımları da getirdiğini kaydeden Alphan, şunları söyledi:

“Genellikle orta ve üst gelir grubuna hitap eden homojen yapısı ve nitelikli site tipi yapılaşma tarzı ile dikkat çeken ilçede, İFM  ilçenin güneyinin planlama sürecinde olması, bölgedeki eski yapı stokunun dönüşümü için oldukça önemli bir adım. İlçenin en nitelikli yapı stoku Batı Ataşehir bölgesinde yer alıyor. Ağırlıklı konut olmakla birlikte, ticaret ve ofis fonksiyonlarını da bünyesinde barındırıyor. Batı Ataşehir bölgesini D-100 - TEM Bağlantı Yolu’nun doğusunda kalan Doğu Ataşehir bölgesi izliyor. Batı Ataşehir’de olduğu gibi karma kullanımlı yapı stokuna sahip  bu bölge de konut ağırlıklı gelişirken, bölge Ataşehir’in ilk düzenli yerleşim yeri niteliğinde. Her iki bölge de, yüksek katlı, nitelikli, geniş dairelerden oluşan konut projeleri ile nitelikli ofis projelerini.”


Geri Dön