23 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı en fazla yeni güzergaha sahip havalimanı seçildi!

Atatürk Havalimanı en fazla yeni güzergaha sahip havalimanı seçildi!

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, uçuş ağına eklenen 20 yeni destinasyon ile Euro Annies 2014 Ödülleri'nde "En fazla yeni güzergaha sahip havalimanı" seçildi.



TAV açıklamasına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı, havacılık sektörünün yakından takip ettiği Anna.aero sitesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Euro Annies 2014 Ödülleri'nde "En fazla yeni güzergaha sahip havalimanı" oldu. Atatürk Havalimanı, 2013 ve 2014 yılları ağustos ayları arasını kapsayan dönemde, doğrudan uçuş gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan nokta sayısına 20 yeni destinasyon ekleyerek, havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Euro Annies'de ilk sırada yer aldı.


51.3 MİLYON YOLCU

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, şu bilgileri paylaştı: "İstanbul Atatürk Havalimanı hızlı büyümesine devam ederek havacılıkta dünyanın önde gelen çekim merkezleri arasına girdi. 2013'te 406 bin uçak ve 51,3 milyon yolcuya hizmet sunan Atatürk Havalimanı, bu rakamlarla Avrupa'nın beşinci, dünyada ise  17. sırada yer alıyor. Hâlihazırda Atatürk Havalimanı'ndan 70'den fazla havayolu 264 iç ve dış hat noktasına uçuyor."


Hürriyet


Geri Dön