29 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip!

Atatürk Havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip!

Atatürk Havalimanı, geçen yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın sollayarak, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından en işlek yolcu trafiğine sahne oldu.



Atatürk Havalimanı, geçen yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın sollayarak, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından en işlek yolcu trafiğine sahne oldu. 2014 yılında en yoğun havalimanı olan Heathrow, 73.4 milyon yolcuyla yüzde 1.4 büyüme kaydederken, ikinci sıradaki Charles de Gaulle 63.8 milyon yolcuyla yüzde 2.8 büyüme yakaladı. 59.6 milyon yolcunun kullandığı Frankfurt havalimanı ise yılı yüzde 2.6 büyümeyle kapattı.


Transit uçuşlar yaradı

Atatürk Havalimanı ise yüzde 11 artışla 57 milyon yolcuyu gördü. Amerikan Bloomberg haber ajansı, Schiphol ve Madrid havalimanlarını geride bırakan Atatürk Havalimanı’nın 2015 yılında bu hızda büyürse Avrupa’nın 2’nci veya 3’üncü büyüğü olabileceğini belirtti.

İstanbul’un da bir ‘hub’ olarak transit uçuşlarla öne çıktığını yazan Bloomberg, Atatürk Havalimanı’nın geride bıraktığı Schiphol’ün yüzde 4.6 büyümeyle 55 milyon yolcuda kaldığını yazdı. Türk Hava Yolları’nın hızlı büyümesinin de İstanbul’daki hava trafiğini hareketlendirdiğini hatırlatan Bloomberg, Atatürk Havalimanı’nın yolcu sayısının 2012’de yüzde 20 ve 2013’te ise yüzde 14 arttığını kaydetti.


Milliyet


Geri Dön