24 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı terminali büyüyor!

Atatürk Havalimanı terminali büyüyor!

"İstanbul Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi" kapsamında yapımı süren dış ve iç hatlar salonlarındaki ek bölümler ay sonunda hizmete girecek



"İstanbul Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi" kapsamında yapımı süren dış ve iç hatlar salonlarındaki ek bölümlerin ay sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş ile DHMİ'nin imzaladığı ek sözleşme uyarınca İstanbul Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminalinin genişletilmesini içeren projede sona yaklaşıldığını söyledi.

Ünlü, proje kapsamında 1250 araçlık otopark ile iç hatlarda 3 yolcu köprüsünün hizmete açıldığını, projenin tamamlanmasıyla dış hatlarda da 3 yeni yolcu köprüsü, yiyecek ve içecek alanları, VIP salonları, duty free ve yeni ofislerin yer aldığı 18 bin 770 metrekarelik ek terminal alanının daha faaliyete geçeceğini ifade etti.

Proje ile apron trafiğinin de rahatlayacağını belirten Ünlü, ayrıca Airport Otel'in oda sayısının 85'ten 135'e çıkacağını, mevcut 2 bin 500 metrekarelik VIP salonuna 1250 metrekarelik alanın eklendiğini, Boeing 777 gibi büyük gövdeli uçakların yolcu biniş ve çıkışlarını hızlandırmak için 220 numaralı yolcu köprüsünün de çift tünelli olarak inşa edildiğini kaydetti.

Kemal Ünlü, yatırım tutarın 36 milyon Avro olan Gelişim Projesinin, THY'nin büyüme politikasına uygun olduğunu, aynı zamanda Atatürk Havalimanı'nın bölgenin en önemli transfer merkezi olma iddiasını pekiştireceğini ifade etti.

Ayrıca Ünlü, dış hatlardaki körük sayısının 23'ten 26'ya, iç hatlarda da 9'dan 12'ye çıkacağını bildirdi.

Projeye ilişkin ek bölümlerin inşaatı, Ünlü tarafından basın mensuplarına gezdirildi.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Atatürk Havalimanı terminali büyüyor

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ek sözleşme ile geçen yıl inşasına başlanan Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali Genişletilmesi Projesi bu ay sonunda tamalanacak

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, 36 milyon euro'luk projeyle 1250 araçlık otopark ve iç hatlarda 3 yolcu köprüsünün açıldığını, dış hatlarda da 3 yolcu köprüsü ile 18 bin 770 metrekarelik ek terminal alanının faaliyete geçeceğini söyledi. Ünlü, VIP salonuna 1250 metrekare eklendiğini, büyük gövdeli uçaklar için 220 numaralı köprünün de çift tünelli olarak inşa edildiğini kaydetti.
Milliyet/Faik Kaptan


Atatürk Havalimanı terminali büyüyor

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) arasında imzalanan ek sözleşme ile geçen yıl inşasına başlanan Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali genişletilmesi projesinin bu ay sonunda tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve Başbakan için yeni binada iki ayrı salon yapıldığını ve bir çok uluslar arası havalimanında olduğu gibi Airbus A-380, Boeing-777 ve Boeing-747 gibi büyük gövdeli uçakların yanaşacağı çift körüklü 226 numaralı yolcu köprüsünün de hizmete gireceğini söyledi. Kemal Ünlü amaçlarının havalimanlarını kullanan yolcuların konforunu ve hizmetin kalitesini arttıracak çalışmaların hayata geçirmek olduğunu belirtti. Kemal Ünlü şunları söyledi:

"2009 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ağırladık. Bu ay sonu tamamlayacağımız ek proje de gelinen noktada 1250 araçlık açık otopark, iç hatlarda üç yolcu köprüsü. Dış hatlarda da üç yeni yolcu köprüsü, yiyecek, içecek, duty free ve ofislerin yer aldığı 18 bin 775 metrekarelik bir alan yapıldı. Ayrıca Airport Otel'de 85 olan oda sayısı 130'a çıkartıldı. Mevcut 2 bin 500 metrekare olan VİP salonuna 1280 metrekarelik bir ilave yapıldı ve bu ilavede giriş çıkışları ayrı olan, sadece Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın kullanacağı iki ayrı salon hizmete girecek."

Kemal Ünlü Gelişim Projesi olarak adlandırılan bu ek inşaat için 36 milyon Euro harcandığını sözlerine ekledi.
Hürriyet

Sabıkalı pist kapanıyor onarım erken başlıyor

Bugüne kadar 18 kazanın yaşandığı Atatürk Havalimanı'nın kısa pisti 250 metre uzatılacak. 15 Nisan'dan itibaren 2 ay kapatılacak pisti kullanacak uçaklar Sabiha Gökçen ve Çorlu havalimanlarına yönlendirilecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda "sabıkalı pist" olarak anılan 06/24 pisti, onarım ve uzatma işleri için 15 Nisan'dan itibaren 2 ay süreyle kapanacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, pistin 250 metre uzatılarak 2 bin 650 metreye çıkarılması ve pistteki çatlakların onarımı işi ihalesinde, 179 milyon 480 bin TL'lik en düşük teklifi veren Eko İnşaat ile geçen yıl sözleşme imzalamıştı. Sözleşmeye göre pist 15 Eylül'de kapatılarak çalışmalar başlayacaktı. Ancak firma, pistin uzatılacağı 250 metrelik alana dolgu malzemesi dökme çalışmalarını erken tamamlayınca pistin kapatılması planlanan tarih öne çekildi ve 15 Nisan'dan itibaren 2 ay süre ile kapatılmasına karar verildi. Yetkililer 06/24 pistinin kapalı olacağı 2 aylık sürede, görerek uçuş yapan küçük uçaklar ile tarifesiz kargo seferi yapan uçakların Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanlarına yönlendirileceğini, tarifeli seferlerde ise bir aksama yaşanmayacağına açıkladılar.

SABIKALI PİST

2.400 metrelik kısa pist 06/24, 'sabıkalı pist' olarak anılıyor. 1994'ten bu yana 18 uçak iniş yaparken pistten çıktı. Özellikle yağmurlu havalarda sorun yaşanan 06/24'te son olarak 5 Ekim 2009'da JAT Havayolları uçağı pistten çıkıp toprak zemine saplandı.

TERMİNALLER GENİŞLETİLDİ

İnşasına geçen yıl başlanan ve genişletme çalışmaları yapılan Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali ay sonunda hizmete giriyor. 36 milyon euroya mal olan proje ile İç ve dış hatlara üçer yolcu köprüsü yapıldı. Airport Otel'de oda sayısı 85'ten 130'a çıkartıldı. Sadece Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın kullanacağı iki ayrı salon düzenlendi.
Vatan

TAV'ın 36 milyon avroluk Atatürk Havalimanı gelişim projesi ay sonunda tamamlanıyor

TAV'ın Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nin genişletilmesini içeren projesi kapsamında, 1250 araçlık açık otopark ve üç yolcu köprüsü açıldı. Yiyecek-içecek, duty free ve ofislerin yer aldığı ek terminal alanının yanı sıra Airport Otel'in oda sayısı artıyor

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ) imzaladığı ek sözleşme uyarınca İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali genişletilmesini içeren projede sona doğru yaklaşıldı.
Atatürk Havalimanı'nı kullanan yolcuların konforunu ve sunulan hizmetin kalitesini artıracak çalışmalar kapsamında hayata geçirilen projede şu ana kadar, 1250 araçlık açık otopark ve İç Hatlar'da üç yolcu köprüsü hizmete açıldı. Projenin tamamlanmasıyla, Dış Hatlar'da da üç yeni yolcu köprüsü ve yiyecek-içecek alanları, duty free ile yeni ofislerin yer aldığı ek terminal alanının şubat ayı sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Gelişim Projesi tamamlandığında yaklaşık 36 milyon avroya malolacak.

Konfor artacak
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı'nda 2009 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ağırladıklarını belirterek, "Şubat sonunda tamamlanmasını hedeflediğimiz projeyle İç ve Dış Hat Terminalleri'nde yolcularımıza sunduğumuz konforla otoparkta sunduğumuz hizmet kalitesinde ve havayollarına sağladığımız hizmette ivme kazanacağız"açıklamasında bulundu.
 Kemal Ünlü, AB tarafından 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilen İstanbul'un giriş kapısına yakışır bir ek çalışma da hayata geçirdiklerini vurgulayarak, bu çalışmayla Atatürk Havalimanı'nda apron trafiğinin de rahatlayacağını ifade etti.

Başbakan'a ayrı salon
Kemal Ünlü  şu bilgileri verdi: "Gelişim Projesi kapsamında gelinen noktada halihazırda 1250 araçlık açık otoparkla İç Hatlar'da üç yolcu köprüsü hizmete açıldı. Projenin, şubat ayı sonuna kadar tamamlanmasıyla da Dış Hatlar'da ise üç yeni `yolcu köprüsü' ile dört `bus gate'in hizmete açılması planlanıyor." Kemal Ünlü sözlerine şöyle devam etti:
 "Proje çerçevesinde, yiyecek içecek, duty free ve ofislerin yer aldığı 18 bin 770 metrekarelik ek terminal alanının yanı sıra Airport Otel'de ise 85 olan oda sayısı 130'a çıkarılacak. 2 bin 500 metrekarelik VIP Salonu'na ilave 1280 metrekarelik bir alanın eklendiği projeye göre, yeni yapılan ek terminal binasında hizmete girecek VIP Salonu'nda, giriş ve çıkışları da ayrı olan ve sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kullanacağı iki ayrı salon bulunacak."

Yeni köprü yapılıyor
 Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi'nde ayrıca Boeing 777 tipi uçakların yolcu biniş ve çıkışlarını hızlandırmak amacıyla 226 numaralı yolcu köprüsünün çift tünelli olarak inşaa edildiğini de vurguladı.
Radikal

Atatürk Havalimanı terminali büyüdü

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) arasında imzalanan ek sözleşme ile geçen yıl inşasına başlanan 36 milyon euroluk İstanbul Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi'nde sona yaklaşıldı. Dış ve iç hatlar salonlarındaki ek bölümlerin ay sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Bin 250 araçlık otopark ve iç hatlarda 3 yolcu köprüsünün hizmete açıldığı projenin tamamlanmasıyla dış hatlarda da 3 yeni yolcu köprüsü, yiyecek ve içecek alanlarının yer aldığı 18 bin 770 metrekarelik ek terminal alanı daha faaliyete geçecek. Bu arada Ataköy Florya yönündeki 06/24pisti, onarım ve uzatma işleri için 15 Nisan 2010'dan itibaren 3 ay süreyle kapanacak.
Serdar Canipek/Sabah


Geri Dön