19 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılacak davası!

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılacak davası!

Atatürk Orman Çiftliği üzerine inşa edilen yapılarla ilgili birçok kez yargıya giden meslek odaları, 41’inci davayı açacaklarını bildirdi..



'Botanik Bahçesi' ile ilgili olarak açılan son dava hakkında bilgi veren Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ'de Botanik Bahçesi bahanesi ile yapılaşmanın amaçlandığını vurgulayarak şunları söyledi:

“AOÇ arazisinde açacağımız bu dava ile toplam sayı 41'e yükseldi. AOÇ talanına dur demek için yargıya taşımaya devam edeceğiz. Önemli bir kısmı AOÇ arazisinde bulunan rekreasyon alanı olarak planlanan Milli Botanik bahçesinde yapılaşma riski var. AOÇ arazisi kentsel rekreasyon alanına dönüştürülerek  yaklaşık 35 bin metrekarelik yapılaşma veriliyor. Oysa ağaçlandırılacak alanda yapılaşma olmaz. Rekreasyon alanı olarak görünse de ticari alan ve yapılaşma riskini ortaya çıkarıyor.”


AMAÇ YAPILAŞMA

Candan, Milli Botanik Bahçesi olarak gösterilen söz konusu rekreasyon alanının, AOÇ'ye yeşil alan bir orman kazandırmak amacıyla yapılmadığını belirterek, “Dertleri aşikar; AOÇ'yi talan etmek. Bu alan aynı zamanda Eskişehir yoluna cephesi olan, ağaçlandırılacak bir bölge. Bakanlık botanik bahçesi diye AOÇ arazisini yapılaşmaya açmanın hesabını yapıyor” dedi.


Hürriyet


Geri Dön