25 / 04 / 2024

Atila Menevşe: Adana İnşaat Fuarı sektörün vitrini olacak!

Atila Menevşe: Adana İnşaat Fuarı sektörün vitrini olacak!

Adana İnşaat Fuarı'nın bu yıl 10'uncu kez kapılarını açtığını anlatan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "18-21 Şubat tarihleri arasında inşaat sektörünün vitrini olacak bu fuar bölgemizin istikrarlı fuarı olacak." dedi.



İNŞAAT sektörünün birçok bileşenden oluşan ve hizmet ihracı bakımından ülkemizin en gelişmiş sektörü olduğunu dile getiren Atila Menevşe, "Bu yıl kaplarını açacak fuarımız, inşaat başlığı altında, yapı malzemeleri, inşaat teknolojileri, iş ve inşaat makineleri, dekorasyon, tadilat, yenileme teknolojileri, ısıtma, solutma, havalandırma, doğalgaz teknolojisi, belediye ihtiyaçtan, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri çevre teknolojileri ve spor tesisleri gibi her biri ayn ihtisas fuarına konu olabilecek birçok sektörü entegre bir formda sektörün ve ziyaretçilerin beğenisine sunacaktır" diye konuştu. 


ADANA Ticaret Odası'nın 2003 yılında bölgenin fuarcılık ive fuar alanı eksikliğini görerek Çukurova Ticaret ve Sanayi Fuarı ile sektöre büyük bir sıçrama getirdiğini anlatan  Adana  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkam Atila Menevşe, "İlk üç yıl ticaret ve sanayi fuarı olarak düzenlenen bu fuar, üçüncü yılı takiben ihtisas fuarlarına dönüştü. İnşaat fuarı da ihtisas fuarlarımızın 10 yıldır istikrarlı ve en önemli fuarlarından biri oldu" dedi. 


GELİŞİME DESTEK 

İnşaat sektörünün gelişmekte olan ekonomilerin önemli bir unsuru olduğunu belirten Atila Menevşe, şöyle konuştu: "Nitekim son yıllarda inşaat sektöründeki gelişmenin ekonomiye ne denli önemli etkiler yapabildiğini hep birlikte müşahede ediyoruz. Sektörün gelişmesi ve büyümesi sadece refah, sağlık ve bayındırlık bakımından değil, ekonomik gelişim, dış ticaret ve hizmet ihracı gibi birçok açıdan önem taşımaktadır. Bu bakımdan sektörün gelişmesini destekliyoruz."


ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Fuarın önemine dikkat çeken Atila Menevşe, "Sürdürülebilir inşaat malzemelerinin, imalattan, işletme maliyetlerine kadar sağlayacağı avantaj ve binaların enerji verimliliğine katkılan bu fuar ile ortaya konacaktır. Yine fuar kapsamında, daha konforlu, daha sağlıklı, sosyal yaşamı ve çalışma koşullarım geliştiren iş ve yaşam alanlan, ziyaretçilerin ve yatırımcıların beğenisine sunulacaktır" dedi. 


Hürriyet Adana İnşaat Fuarı Eki


Geri Dön