26 / 04 / 2024

Atilla Ataman'dan Trabzon Millet Bahçesi açıklaması!

Atilla Ataman'dan Trabzon Millet Bahçesi açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkan Vekili Atilla Ataman, Avni Aker Stadyumu’nun yer aldığı bölgede yapılacak olan millet bahçesi ve amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarına yanıt verilmesi hususunda değerlendirmeler yaptı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkan Vekili Atilla Ataman, Avni Aker Stadyumu’nun yer aldığı bölgede yapılacak olan millet bahçesi ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Trabzon Avni Aker Stadyumu alanının, 7’den 70’e herkesin kullanabileceği, spor yapabileceği millet bahçesi olacağını dile getiren Ataman, Ortahisar ilçesinde yer alan 16 adet sahanın spor müsabakalarına uygun duruma getirilmesi içinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise çalışma başlattıklarını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Avni Aker Stadyumu bölgesinde yer alan eski Yavuz Selim Sahası’nın son on gündür kentin gündeminde tutulmaya gayret edildiğini söyleyen Ataman, Trabzon’da amatör spor müsabakaların gerçekleştirilebileceği tek alanın burası olmadığını söyledi. Trabzon ili ve Ortahisar ilçesinde çok sayıda saha bulunduğunu söyleyen Başkan Vekili Ataman sözlerine şu şekilde devam etti:

“Avni Aker Stadyumu’nun olduğu bölgenin ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin siyasi iradenin, Büyükşehir Belediyemizin ve kentimizin kahir ekseriyetinin bir tavrı belirmiş ve projelendirilmiş. Ancak ne hikmetse verilen sözler, âdete burada ‘müsabaka yapılacak bir saha sözü’ gibiymiş değerlendirilmiş. Bu konu, Sayın İçişleri Bakanımıza da addedilerek bu şekilde söz verdiği iddia edilmiş. Keza Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın aynı mahiyette söz verdiği iddiası da oluşmuş. Meclisimizi bilgilendirmek için bir çalışma yaptım. İlimizin Ortahisar ilçesinde Büyükşehir Belediyemiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde 13 adet saha bulunmaktadır. Yani bizim bir tek Yavuz Selim Sahamız yok, 13 tane sahamız var. Bu sahalara TFF’ye ait bir saha, ASKF’ye ait iki saha da eklendiğinde sayı 16’ya çıkıyor. Bu sahaların ikisi olan Akyazı ve Ahmet Suat sahaları profesyonel müsabakalara uygunken 6 âdeti amatör spor müsabakalarına uygundur. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 4 adet saha da modernize edilerek amatör müsabakaların yapılabileceği saha sayısı 10’a çıkarılabilir. Bunların eksiği var, görüyoruz… Ortahisar ilçemizin hemen yanındaki ilçelerimize baktığımız ise Akçaabat’ta üç, Yomra’da biri sentetik olmak üzere iki adet daha saha bulunmaktadır. Akçaabat’taki sahaların ikisi ilçe belediyesine ait olup antrenman için uygundur. Söğütlü’de bulunan diğer saha Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olup amatör müsabakalara uygundur. Yomra’da bulunan iki adet saha ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olup biri profesyonel maçlara uygun olup, diğerinin de amatör müsabakalara uygun olması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce proje hazırlanmıştır”

Trabzon Ortahisar'da bu kadar saha varken, amatör futbolun Yavuz Selim Sahası’na muhtaç olduğu gibi algı oluşmasının oldukça yanlış olduğunu dile getiren Ataman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Şimdi şehrimizde, Ortahisar ilçemizde bu kadar saha var ancak amatör futbolun bütün sorunu Yavuz Selim Sahası’ymış gibi bir algıda var. Evet, Yavuz Selim Sahası’nın bizim için çok kıymetli olduğu doğrudur. Hepimizin burada çocukluk yıllarından kalma veya birkaç yıla kadar herkesin burada bir hatırasının, hikâyesinin olduğu doğrudur. Ancak Yavuz Selim Sahası, Avni Aker’den daha kıymetli değildir. Yavuz Selim’i kıymetli yapan bitişiğindeki Avni Aker’di. Avni Aker yıkıldı. Artı olarak o bölgede amatör spor müsabakalarının yapıldığı sadece Yavuz Selim Sahası yoktu. 19 Mayıs Spor Salonu da vardı. Ancak bunu kimse konuşmuyor. Bu salonun yerine aynı işlevde, 19 Mayıs Salonu’nun 7 katı büyüklüğünde işlev gören, Hayri Gür’den bağımsız olarak bir saha daha Beşirli’de yapılmış ve çalışır durumda. Şimdi bu topa girmenin güçlüğünü biliyorum. Bu işin arkasındaki lobiyi de biliyorum. Ancak Büyükşehri Belediyesinin Başkan Vekili olarak Meclisi ve kamuoyunu aydınlatmayı da görev olarak kabul ediyorum. Şimdi bizim iddiamız ve projenin arkasındaki iddia, şehrin nefes alacağı bir sahanın ve Yavuz Selim büyüklüğündeki bir alanın yine spor yapılabilir bir alan olarak oluşturulması ve bitişiğinde Avni Aker’in tribün hikâyesini canlı tutacak bir hatıra tribününün orada var olmasının sağlanmasıdır. Bu alan, Anıttepe’deki gibi 7’den 70’e herkesin kullanabileceği ve spor yapabileceği bir alan olmalıdır. Şimdi bir örnek vereyim: Şalpazarı’na yüksekokul yapılırsa esnafın gelir seviyesi artacağı şeklinde bir düşünce var. 300 lira harçlığı olan çocuğun gelmesi ile esnafın gelir seviyesi artmaz. Başka şeyler yapmak lazım. Bu alan içinde aynı durum söz konusu. Şimdi bu alanda da öyle şey yapılmalı ki, buranın etrafındaki insanlarının ekonomileri de değişmeli. Burada 70’den 70’e herkesin kullanabileceği millet bahçesi yapılması ile bunun sağlanabileceğini öngörüyoruz.”

 

Başkan Vekili Ataman, Trabzon Avni Aker bölgesinin, içinde spor yapabilecek alanında olacağı millet bahçesi olarak değerlendirilmesi ve Ortahisar ilçesindeki 16 adet sahanın da maçlara ve antrenman yapmaya uygun duruma getirilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Ataman sözlerini şöyle tamamladı: “Millet bahçesi bütünlüğünün içinde spor alanının yapılabileceği, ilave olarak Ortahisar ilçemizdeki 16 tane sahamızın da Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımın sağlanıp, bütün sahaların maçların ve antrenmanların yapılabilir bir duruma getirilmesi için gerekli çalışmayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile başlattık. Bu konunun da bu şekliyle gündemden kalkmış olmasına çok mutlu oldum.”

 

Trabzon Vakfıkebir'e millet bahçesi!


Geri Dön