26 / 04 / 2024

Auto Mall 30 milyon dolara mal olacak

Auto Mall 30 milyon dolara mal olacak

Ünlü mimar Metin Hepgüler'in imzasını taşıyacak projeye, önümüzdeki mart veya nisan ayında başlanacağı belirtildi



Tekstilde kazandığı 41 yıllık birikimini inşaat sektörüne taşıyan Kullar İnşaat, Haramidere'de kendisine ait 20 bin 600 metrekare arsa üzerine Gül Yapı ile ortaklaşa bir Auto Mall (Oto Alışveriş Merkezi) kurmaya hazırlanıyor. Yaklaşıl 30 milyon dolara mal olması beklenen ve ünlü mimar Metin Hepgüler'in imzasını taşıyacak projeye, önümüzdeki mart veya nisan ayında başlanacağı belirtildi.

Kullar İnşaat, Kullar İnşaat yaklaşık 41 yıllık bir geçmişe sahip tekstil sektörünün öncü kuruluşlardan olan Örteks Tekstil'in, inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere 2007´de kurulmuş olan genç bir şirketi.
Şirket, İbrahim ve Ahmet Kul kardeşler ile bunların beş çocuğu tarafından yönetiliyor. Bir alile şirketi hüviyetine sahip olan Kullar İnşaat,  Beylikdüzü ve çevresinde birçok yeni projeye imza attı. Şirketin inşaat konusundaki en iddialı projesi ise Beylikdüzü'nde E-5'in hemen yanında Keleşoğlu Grubu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Ginza Lavinya Park adındaki konut projesi.
Kullar İnşaat'ın konut alanındaki projesi Ginza Lavinya Park ile sınırlı değil elbet. 
Şirketin Büyükçekmece-Mimarsinan'da 5 bin metrekare arsa üzerinde 108 daire, 14 dükkan ve bir mağazadan oluşan Lavinya Park adında bir projesi daha yer alıyor. Proje, 2010'da  hayata geçecek.

Yeni projeler yolda
Kullar İnşaat, devam eden bu projeler dışında yine Beylikdüzü ve Haramidere bölgesinde iki ayrı projeye daha start vermeye hazırlanıyor. Bu projelerden Beylikdüzü'nde olanın adı Lavinya City olarak planlandı. E-5 yakın bir konumda yer alan 4 bin 600 metrekare arsa üzerinde yükselecek olan proje içerisinde beş yıldızlı bir otelin de yer alacağı çok amaçlı yaşam ve eğlence merkezi konseptini taşıyor. Yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım bedeli olan Lavinya City projesine önümüzdeki nisan veya mayıs ayında başlanması planlanıyor.
Kullar İnşaat, yine Haramidere'de kendisine ait 20 bin 600 metrekare arsa üzerine Gül Yapı ile ortaklaşa bir Auto Mall (Oto Alışveriş Merkezi) kurmaya hazırlanıyor. Yaklaşıl 30 milyon dolara mal olması beklenen ve ünlü mimar Metin Hepgüler'in imzasını taşıyacak projeye, önümüzdeki mart veya nisan ayında başlanacağı belirtildi.  
Kullar İnşaat, ayrıca Gürpınar'da yer alan 3 bin 500 metrekare büyüklündeki arsası üzerine önümüzdeki yaz, yaklaşık 30 daireden oluşan yeni bir konut projesi daha planlıyor.  

Tekstilden kazandı, inşaat yatırdı
Tekstildeki birikimlerini inşaat sektöründe değerlendiren Trabzonlu İbrahim ve Ahmet Kul'un ticari geçmişi 1969 yılına kadar dayanıyor. Ticarete o dönem Trabzon'da  Karadeniz'in yöresel peştamal ve el dokuma ürünleri satarak atılan iki kardeş, 1978 yılına kadar Trabzon'da  ticari sürdükleri ticari yaşamlarını,  tekstilin üniversitesi olarak kabul edilen Mahmutpaşa'ya taşımaya karar vermişler. Kullar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, tekstil sektörüne giriş öykülerini şöyle anlatıyor: 
"1978 yılında üç ortak ile birlikte Mahmutpaşa'da her türlü pamuk ipliği, polyester ve viskon ipliği alım satımı işiyle uğraştık. Daha sonra ortaklar ile ayrılarak 1983 yılında  Örteks'i kurarak, Avcılar'da örme kumaş üretimine başlattık. Ardından 1996 yılında Kahramanmaraş'ta Birteks adında günlük 15 ton pamuk ipliği üreten bir tesisi kurduk. 2000 yılında burayı sattık. Adından yine o tarihlerde Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde    günlük 16 ton iplik, 25 ton da örme kumaş kapasitesine sahip bir tesis kurduk.  Burada kriz öncesi 500 kişi çalışıyordu. Kriz nedeniyle çalışan sayısını yarı yarıya azalmak durumunda kaldık.  Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye yıllık 5 milyon dolarlık ihracatımız var. Avcılar'daki fabrikamızın günlük 5 ton iplik üretim kapasitesi var. Bu fabrikada 60 kişi çalışıyor."

Enerji sektörüne girdi
İbrahim ve Ahmet Kul, yatırım konusunda değim yerindeyse yumurtaları aynı sepete koymayı düşünmeyen işadamlarından. Tekstil ve inşaatın dışında üçüncü bir yatırım alanı olarak enerji sektörünü seçen, iki kardeş bu alana yaklaşık 28 milyon dolarlık bir yatırım yapıyorlar. Ahmet Kul, enerji sektörüne yönelik yatırımları hakkında şu bilgileri veriyor:
"Erzurum'da Tortum ve Şenkaya Çayı'nın birleştiği bir noktada 20 milyon dolar yatırımla 9 Megavat gücünde bir Hidro Elektrik Santrali(HES) yatırımına başladık.  Burası 2010 yılında hizmete girecek.  Bunun dışında yine Erzurum Aşkale'de yer alan Çiftlik Çayı üzerinde 4 Megavat gücünde bir HES yatırımımız daha olacak. . Buraya yazın başlayacağız. 7-8 milyon dolarlık bir yatırım olacak."


Beylikdüzü'nün prestijli projesi 
Beylikdüzü'nün en prestijli projelerinden birisi olan Ginza Lavinya Park, yaklaşık 21 bin metrekare arsa üzerine kuruluyor. Projenin toplam yatarım bedelinin 50 milyon dolar olduğu belirtildi.
94 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip olan proje; toplam 5 blokta 230 daire, 158 ofis ve çevresindeki caddelere cepheli toplam 48 mağazadan oluşuyor.
Ginza Lavinya Park'ta; 56 ile 64 metrekare aralığında 1+1'ler, 100 ile 124 metrekare aralığında 2+1'ler, 130 ile 159 metrekare arası 3+1'ler ve 183 ile 186 metrekare büyüklüğe sahip 4+1'ler olmak üzere çok çeşitli daire alternatifleri bulunuyor. Daire Projede yer alan dairelerin fiyatları 154 binden başlayıp 504 bin liraya kadar çıkıyor.
Toplam 6 bin 500 metrekare yeşil alana sahip projenin ilk etabı 2010'un Aralık ayında ikinci etabının ise 2011'in Mayıs ayında tamamlanacağı belirtildi.
Proje kapsamında; kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, Fin hamamı, saunalar, buhar odaları ve vitamin bar gibi çeşitli aktiviteler de bulunuyor. Ginza Lavinya Park'ta 3 bin 200 metrekarelik bir alanda  üyelik sistemiyle çalışacak olan profesyonel bir spor kulübü de oluşturuluyor.
Hürriyet Emlak


Geri Dön