29 / 03 / 2024

Avcılar İnşaat Bayraklı'da otistik çocuklar için okul yaptıracak!

 Avcılar İnşaat Bayraklı'da otistik çocuklar için okul yaptıracak!

Avcılar İnşaat, Bayraklı'da otistik çocuklar için 7 katlı bir okulun kaba inşaatını yaptıracak. Okulun protokolü İzmir Valiliği'nde imzalandı Avcılar İnşaat, 'Eğitime % İ00 Destek Projesi' kapsamında otistik çocuklar için bir okul yaptırıyor.



Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Avcı, Bayraklı'da 7 kattan oluşan bir okul binasının kaba inşaatını yapmak için  İzmir  Valiliği'yle protokol imzaladı. İzmir Valiliği'ndeki protokol töreninde, Vali Mustafa Toprak, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Avcı ve oğlu İdris Avcı ile diğer ilgililer hazır bulundu. 


Okulun adının 'Hikmet Avcı Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi' olacağını, konferans salonuna ise İdris Avcı Konferans Salonu adı verileceğini belirten Vali Mustafa Toprak, "7 katlı binanın projeye uygun beton kalitesi ile yapılmış, inşaat, elektrik ve su tesisatı hariç kaba inşaatı, Avcılar İnşaat tarafından yapılacak. Proje, bir an önce tamamlanıp otistik çocuklarımızın istifadesine sunulacak. Size bu hayırseverliğinizden ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi. 


2YIL ÖNCE SÖZ VERDİ 

2 yıl önce Bornova'da ailelerin otistik çocuklar için Bayraklı Kaymakamlığı aracılığıyla böyle bir okula ihtiyaç olduğunu vurguladığını belirten Vali Toprak, "Bu talebi bize yoğun olarak iletmişlerdi. Orada siz de, 'Ben buna hazırım ve çoktandır bunları yapmayı düşünüyordum' demiştiniz. Söz verdiniz ve bugün de protokolü imza aşamasına getirmiş ' olduk" diye konuştu. 


Milliyet Ege


Geri Dön