26 / 04 / 2024

Avcılar İnşaat'tan 5 projeye 500 milyon dolar yatırım!

Avcılar İnşaat'tan 5 projeye 500 milyon dolar yatırım!

İZMİR son yıllarda gayrimenkulde atakta ve taleple buna bağlı konut satış hızına bakıldığında bu hareketliliğin uzun yıllar devam etmesi bekleniyor. İzmir'de bu rotayı izleyen firmalardan biri de Avcılar inşaat...



İZMİR son yıllarda gayrimenkulde atakta ve taleple buna bağlı konut satış hızına bakıldığında bu hareketliliğin uzun yıllar devam etmesi bekleniyor. Düne kadar sokak aralarında yükselen konut projeleriyle sınırlı olan gayrimenkul sektörü buğun site ve gökdelenlerle yoluna devam ediyor, İzmir'de bu rotayı izleyen firmalardan biri de Avcılar inşaat... Firma sokak aralarında başlattığı konut üretimini şimdi ana arterlere taşıdı ve yüksek montanlı işlere imza atıyor.

 

Yapı sektörunde hızla büyüyen ve iş hacmi çıtasını her geçen gun yükselten Avcılar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı ile hem devam eden projelerini, hem de gelecek planlarını konuştuk. Avcılar inşaat'ın 1989'da kurulduğunu hatırlatan Avcı, bugüne kadar 3 bin 250 konut ve 455 işyeri ile toplamda 415 bin metrekare alana sahip projeleri başarıyla tamamladıklarını söyledi. İdris Avcı,"İlk konut projelerimizi Gaziemir'de yaptık. Ardından Karşıyaka ve uzun bir süredir de Bornova'da proje üretiyoruz. Sadece son 5 yılda bu bölgede milyon dolarlık yatırımları hayata geçirdik" dedi.

 

PRESTİJİ ARAYANLARA 

Bir çeyreği deviren firma bu yıla da hızlı giriş yaptı. Avcılar İnşaat'ın şu an satışı devam eden 7 projesi bulunuyor. Yıl bitmeden bunlara yenilerinin ekleneceği bilgisini ve ren Avcı, "Bu 7 projenin 3'ü inşaat aşamasında. Şu an satışına yeni başladığımız ve yüzde 15 gibi bir orana ulaştığımız Avcılar Prestij projemiz var. Bornova'da yer alan bu projemizde 260 konut bulunuyor. Bornova'nın en değerli arazisinde 'prestij' kavramının sadece bir duruş değil bir yaşam tarzı olduğunu bilen aileler için tasarladık. Birçok detayın düşünüldüğü proje yatırımcısına da kazandıracak. Tamamlandığında yatırımcısına yüzde 50 gibi bir kazanım bırakacağını tahmin ediyoruz. Bunun yanında yine özel bir proje olan "Cadde Teras' var. Burada da 288 konut bulunuyor. Bunlara ek olarak yakında başlayacağımız 'Avcılar Effect' bulunuyor. Burada da 388 ko nut olacak" bilgisini paylaştı. 


Avcılar İnşaat 2016'da da ses getirecek işlere imza atmaya hazırlanıyor. Yeni yıla hızlı giriş yapmaya hazırlanan firmanın gündeminde şimdilik 5 proje bulunuyor. Bu 5 projenin yatırım tutarının 500 milyon doları bulacağını paylaşan Idris Avcı, şu bilgileri paylaştı: "2016 da 2015 gibi hareketli bir yıl olacak bizim için. Yine faik ya ratan biıçok projeyle yolumuza devam edeceğiz. Projelerin içinde ofisten hasta neye. otelden AVM'ye birçok konu var. Bunların atasında ilk yüksek yapı deneyimimiz de olacak; 'Avcılar Mersinli İkiz Kule". Atatürk Stadfnm karşısında yüksek yapı olarak planlanan projemiz konut. ofis, AVM kompleksinden oluşacak. 35'şer katlık 2 kuleden oluşacak ve 65 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. Bunun yanında bir de kentsel dönüşüm projemiz var." 


Hürriyet Ege


Geri Dön