25 / 04 / 2024

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.



Avcılar Merkez Mahallesi Şamlı Sokak'taki 5 katlı bina bakımsızlık nedeniyle çürüdü. Milliyet'te yer alan habere göre; binanın giriş katını ofis olarak kullanan vatandaşlar 3 yıl önce üst katlardan gelen kokular nedeniyle belediyeye başvurmuştu. O  yıllarda yapılan incelemede binanın madde bağımlıların barınağı hale geldiği tespit edilmişti. Apartman sahiplerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar herhangi bir sonuç elde edemedi. Çöple dolu olan evlerden 14 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Dezenfekte edilen dairelerin etrafı tuğla ile kapatılmıştı. 

Avcılar da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Sorunlar çoğaldı

Geçtiğimiz Kasım ayında ihbarlar sonucu binada inceleme yapan  İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, bodrum ve zemin katlarda beton dökülmeleri ve yarıklar saptarken kolon ve demir arasındaki bağlantıların zayıfladığı belirlendi. Riskli olduğu tespit edilen binaya mühür vuruldu. Metruk durumdaki binanın yıkılması için İmar Kanunu’ndaki 39’uncu maddesine dayanılarak, genel güvenlik ve asayiş nedeniyle tehlike arz ettiği gerekçesiyle sahiplerine tebligat gönderilmesi istendi. Bu çabalar da sonuçsuz kaldı. Avcılar Belediyesi web sayfasından 30 günlük ilan yayınladı. Buna rağmen bina sahiplerine ulaşılamadı. Binanın yıkımı gerçekleşecek ilk meclis toplantısında alınan kararla ile yapılacak. 

İmar Ve Şehircilik Müdürü Suat Ektiren, çöp ev olarak nitelendirilen binayı yakından takip ettiklerini, herhangi bir tehlike yaratılmadan binanın ihale yoluyla yıkılacağını aktardı.

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!


Geri Dön