26 / 04 / 2024

Avenue Princess Grace'te metrekare fiyatı 120 bin dolar

Avenue Princess Grace'te metrekare fiyatı 120 bin dolar

Amerikan Wealth Bulletin tarafından hazırlanan dünyanın en pahalı 10 caddesi listesinde krizde pek çok caddede fiyatların düştüğü dikkat çekti



Küresel kriz dünyanın en pahalı caddelerinin metrekare fiyatlarını biraz düşürse de zenginliklerini silip süpüremedi. Amerikan Wealth Bulletin tarafından hazırlanan dünyanın en pahalı 10 caddesi listesinde krizde pek çok caddede fiyatların düştüğü dikkat çekti. Listedeki Monaco'daki Avenue Princess Grace 120 bin dolarlık metrekare fiyatıyla ilk sırada gelirken listenin sonunda ise 28 bin dolarlık metrekare fiyatıyla Avustralya'daki Wolseley Road yer aldı.

Avenue Princesse Grace-Monaco
Metrekare fiyatı 120 bin dolardan başlıyor
Dünyanın en pahalı caddesi olan Avenue Princesse Grace, Monaco'nun ikonik manzarasına hakim konumda bulunuyor. Caddede geçen sene 190 bin $ olan metrekare fiyatı krizle 120 bin $'a düştü. Ancak bu düşüş bile caddeyi 1. sıradan edemedi.

Chemin de Saint-Hospice, Cap Ferrat/ Fransa: Metrekaresi 100 bin dolar. Güney Fransa'daki Nice'de bulunan cadde akıl karıştıran metrekare fiyatıyla dikkat çekiyor. Caddede sadece 15 özel villa bulunuyor.

Fifth Avenue, New York/ ABD: Metrekaresi 72 bin dolar. Pahalı cadde deyince ilk akla gelem Fifth Avenue, bu yıl 3. sıradan listeye girdi

Kensington Palace Gardens, Londra/ İngiltere: Metrekaresi 65 bin dolar, Londra'nın en pahalı yerlerinden Kensington Palace Gardens, metrekare fiyatlarıyla komforlu bir koltukta oturmak gibi arkaya yaslanmanızı sağlıyor.

Avenue Montaigne, Paris/ Fransa
Metrekaresi 54 bin dolar Champs Elysee'nin yan sokaklarından biri olan Avenue Montaigne, Dior, Chanel ve Ralph Lauren gibi markaların merkezi durumundaki konumuyla geçen seneki 5'inciliğini korudu

Via Suvretta, St. Moritz / İsviçre
Metrekaresi 45 bin dolar İsviçre'nin turistik bölgesi olan St. Moritz'de Via Suvretta caddesindeki fiyatlar geçen seneye göre yüzde 18 düştü!. Caddedeki fiyatlar 45 bine inerek listede 6. sıraya geriledi.

Via Romazzino, Porto Cervo/ İtalya
Metrekare 42 bin dolar Sardunya adasının kuzeyinde yer alan Porto Cervo'da bulunan Via Romazzino, en zengin İtalyanlar ile Rus milyarderlerin mülklerine ev sahipliği yapıyor.

Severn Road, Hong Kong
Metrekaresi 40 bin dolar. 7 bin 650 gökdelen ile dünyadaki en fazla yüksek binayı barındıran ülke olan Hong Kong'da bulunan Severn Road, geçen yılın 2. sırasından bu sene 8. sıraya düştü

Ostozhenka Street, Moskova/ Rusya
Metrekaresi 35 bin dolar Ostozhenka Caddesindeki gayrimenkuller her ne kadar krizin etkisiyle geçen seneki metrekare değerine göre 5 bin dolar kaybetseler de Moskova'nın bu en pahalı caddesi bu sene 9. sıradan listeye girmeyi başardı.

Wolseley Road, Point Piper/ Avustralya
Metrekaresi 28 bin dolar. Sidney Opera Binası'nın batısındaki Wolseley Caddesi Avustralya'nın en pahalı, dünyanın ise 10. pahalı caddesi oldu. Avustralya'nun en pahalı gayrimenkulü 32.4 milton $'a burada satılmıştı.
Sabah Emlak


Geri Dön