19 / 04 / 2024

Aviva Stadyumu Dublin'de inşa edildi!

Aviva Stadyumu Dublin'de inşa edildi!

İngiliz takımı, Aviva Stadyumunun açılışı için İrlanda karmasıyla dostluk maçı yapacak



Türk Hava Yollarının (THY) ulaşım sponsoru olduğu Manchester United´ın, Aviva Stadı´nın açılışı dolayısıyla, İrlanda Airtricity Ligi karmasıyla yapacağı dostluk maçı, yerel saatle 19.45´te(TSİ 21.45) başlayacak.
Manchester United Menajeri Alex Ferguson, maç öncesinde takımın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, İrlanda´da çok sayıda taraftarları olduğunu belirterek, İrlandalıların bu büyük karşılaşmada çok özel bir atmosfer yaratacağına inandığını söyledi.

İngiliz takımı, en son 2002 yılında Dublin´de İrlanda Ligi takımlarından Shelbourne ile dostluk maçı yapmış, karşılaşma Manchester United´ın 5-0´lık galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Bu akşamki maçta Manchester United´a İrlandalı oyuncu John O´Shea´nin kaptanlık etmesi bekleniyor.

-THY SPONSORLUĞU -
THY, İspanya´nın Barcelona takımından sonra İngiliz futbol devi Manchester United´la da sponsorluk anlaşması yaparak ses getirmişti.

Avrupa´nın dördüncü büyük havayolu şirketi olan THY ile Manchester United arasındaki 3,5 yıllık sponsorluk anlaşması çerçevesinde, ünlü İngiliz takımı, "resmi sponsoru" THY´nin tanıtımına ve küresel düzeyde markalaşmasına katkıda bulunuyor.
THY, Manchester United takımının İngiltere dışındaki turnuvalara ve kamplara ulaşımını üstleniyor.

-AVİVA STADI-
Aviva Stadı, 1872´de dönemin başarılı atletlerinden Henry William Dunlop´ın girişimiyle kurulan ve 2007´de yeniden inşa edilmek üzere yıkılan "Lansdowne Road" stadının yerine yapıldı.

Avrupa´nın en eski stadı olarak bilinen "Lansdowne Road", tarihi boyunca çeşitli spor müsabakalarına ev sahilpliği yaptı ve aralarında Frank Sinatra, Liza Minelli, Michael Jackson, Celine Dion, Bon Jovi, The Eagles, U2 ve REM´inde bulunduğu dünyaca ünlü sanatçı ve grupları ağırladı.

Eski stadın yerine inşa edilen ve modern mimarisiyle adından söz ettiren Aviva Stadı´nın resmi açılışı İrlanda Başbakanı Brian Cowen tarafından 14 Mayıs´ta yapıldı.

Aviva Grubu´nun 10 yıllık isim haklarını devraldığı 50 bin koltuklu yeni stadın, sulama için yağmur suyu biriktirmeye ve enerji sarfiyatını önlemeye yarayan bazı özellikleri de bulunuyor.
AA


Geri Dön