28 / 03 / 2024

AVM sayısı 2015'te 355'e ulaşacak!

AVM sayısı 2015'te 355'e ulaşacak!

Türkiye genelinde toplam aktif AVM sayısının 338 olduğunu söyleyen Hulusi Belgü, "2015 yılı için bu sayının yaklaşık 355 'e yükseleceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.



Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye genelinde toplam aktif AVM sayısının 338 olduğunu söyleyerek, "2015, için bu sayının ortalama 355'e yükseleceğini tahmin ediyoruz" dedi.  Bu yıl toplam kiralanabilir alan büyüklüğünün 9.8 milyon metrekareye ulaştığını kaydeden Belgü,  "Cirosal olarak büyümeye baktığımızda da yıl sonu tahminlerinin 75 milyar TL olarak görüyoruz. Bu rakam geçtiğimiz yıl 60 milyar TL olarak gerçekleşmişti" diye konuştu. 


'Cirolar artacak' 

Belgü, şu bilgileri verdi: "2015 yılında JMl perakende sektöründe cirolarda artışın devam edeceği göıüşündeyiz. Sektör her geçen gün daha büyüyor. Yatırım tarafından baktığımızda ise, yabancı yatırımcı ilgisi devam etmekle birlikte bu ilginin iş geliştirmeden daha çok halen açık alışveriş merkezlerinin satın almasına dönük olacağı inancındayız. 

2015 ve sonrasında alışveriş merkezlerinde yeniden yapılanma mimari güncellemeleri de görmeye başlayacağız. 7-8 yılı aşkın projelerde güncel ihtiyaçlara dönük revizyonlar da başladı." Bülent Eczacıbaşı Avantajlı fM seçenekler Erkek giyim markası Süvari, yılbaşına özel farklı kişisel beğenilere I göre tasarlanan I avantajlı fiyatlarda I koleksiyonlar hazırladı. 

Neşeli adımlar Twigy yeni yıl  alışverişine özel eğlenceli modeller sunuyor. Ev terlikleri, bot terlikleri, yağmur çizmeleri ve dolgu topuk modellerin içinden her tarza göre A seçenek var. Kullanım kolaylığı Fransız dermokozmetik markası Nuxe, üç temel değeri olan performans, etkinlik ve kullanım kolaylığını Huile Prodigieuse Çok Amaçlı Kuru Yağ'da birleştirdi. Ekoseli modeller Dagi, 2015'e girerken yılbaşı temalı ev konfeksiyon ürünlerini hediye seçenekleri arasına sunuyor. 

Dagi'nin yılbaşı koleksiyonunda ekoseli  modellerin yanı sıra çiçek desenli ürünler de var. Yeni yıl indirimi Deichmann'da beklenen kış Wl*( indirimi müşterileriyle 3ll buluşuyor. Marka yılbaşına özel, yeni sezonun en hit parçalarını yüzde 70'e varan indirim fırsatıyla sunuyor. 


DİYARBAKIR'A 103 MİLYON EURO'LUK YATIRIM YAPTI 

Belgü öte yandan, Multi Türkiye olarak yakın dönemde Diyarbakır'da AVM açacaklarını söyleyerek, "Forum Diyarbakır için yaklaşık 103 milyon euroluk yatırım yapıldı. Gelecek yıl nisan ayı başında tüketicilerle buluşturmayı hedeflediğimiz Forum Diyarbakır, 53 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. 138 markaya ev sahipliği yapacak ve yaklaşık 1500 kişiye iş imkanı yaratacak" dedi. 

Belgü, şunları söyledi: "Alışveriş merkezi sayımızı 2016 yılı sonuna kadar 17'ye çıkarmayı düşünüyoruz.

Ayrıca, 2015 Mart ayında açılacak olan, Esas Holding'e ait 17 Burda projesinin de kiralama ve yönetimini sürdürüyoruz. 2014 yılı Multi Turkey olarak, bizim için çok hareketli ve heyecanlı bir yıl oldu. Bu yılı verimli geçirdiğimizi ve daha da güçlendiğimizi söyleyebiliriz. 

AVM'lerimizin ciroları çift haneli rakamlarda büyümeye devam etti. 

2014 sonunda yıllık 5 milyar TL ciroya ve yaklaşık 160 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmış olacağız." 


Milliyet


Geri Dön