25 / 04 / 2024

AVM Yatırımları Konferansı Swissotel’de yapıldı!

AVM Yatırımları Konferansı Swissotel’de yapıldı!

AVM ve Perakende Sektörünün gelenekselleşen zirvesi olan VI. AVM Yatırımları Konferansı büyük katılımla 6 Mart 2014 Perşembe günü Swissotel’de yapıldı. Konferansa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı...



AVM ve Perakende Sektörünün gelenekselleşen zirvesi olan VI. AVM Yatırımları Konferansı büyük katılımla 6 Mart 2014 Perşembe günü Swissotel’de yapıldı.


“330’un üzerinde AVM ve 400 bine yakın istihdamı ile Alışveriş Merkezleri ve Perakende sektörü sağladığı katma değer açısından Türkiye ekonomisinin dinamosudur" 

 “Çalışma saatlerini kısıtlayan ekonominin başarılı olmasının mümkün olmadığı hepimizce malumdur”

“Perakende Yasası Tasarısında bahsi geçen bazı maddelerin hükümetimiz tarafından dikkatle inceleneceğine inancımız tamdır”


AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) Başkanı Hulusi Belgü ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. Açılış konuşmaları AYD Başkanı Hulusi Belgü (Multi Turkey) ve AYD Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Balaban (Emaar Türkiye) tarafından yapıldı.

Başkan Belgü konuşmasında, 330’un üzerinde Alışveriş Merkezi’nin 400 bine yakın istihdamı ile perakende sektörüne hizmet verdiğinin altını çizerek, ticaretin kayıt altına alınmasına ve gelişmesine yardımcı olduğuna vurgu yaptı ve ekledi, “Devletimizin popülist politikalardan uzak durması, serbest rekabeti teşvik etmesi bizler için çok önemlidir. Bu vesileyle Perakende Yasası taslağında bahsi geçen bazı maddelerin hükümetimiz tarafından dikkatle inceleneceğine inancımız tamdır, çalışma saatlerini kısıtlayan  ekonominin başarılı olmasının mümkün olmadığı hepimizce malumdur.”

AYD Başkanı Belgü’den sonra, AYD Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Balaban (Emaar Türkiye CEO’su) konuşma yaptı.


Daha sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan açılış konuşmasını yaptı.



Konferansın ilk paneli AYD Danışma Kurulu Üyesi (Krea) Hakan Kodal’ın moderatörlüğünde, AYD Başkan Yardımcısı Nuri Şapkacı (Ece Türkiye), AYD Danışma Kurulu Üyesi Özcan Tahincioğlu’nun (Tahincioğlu Holding) katılımıyla yapıldı. Bu panelin konusu olan; Yeni Dönemde AVM’lerin Yaşamsal Konuları tartışıldı.


Daha sonra Hürriyet Gazetesi yazarı, Dünya Editörler Forumu YK Üyesi Ertuğrul Özkök “Gündeme Sıra Dışı Bakış” başlıklı konuşmasını yaptı.


Sabah oturumunun son konuşmacısı Julian Treasure (The Sound Agency Başkanı, Ses ve İletişim Uzmanı, Yazar) “AVM’nizin sesi neye benziyor” içeriğindeki konuşmasında satışları ve müşteri mutluluğunu artırmanın en önemli araçlarından birinin ses tasarımı olduğunu söyleyen Treasure, alışveriş merkezlerinde ve diğer mekânlarda yaptığı örnek çalışmaları ve alınan olumlu sonuçları anlattı.


Treasure, doğru bir “ses ortamı” yaratmanın marka algısını, satın alma olasılığını, müşterilerin markayla iletişim kurma arzusunu nasıl etkilediğini örneklerle tarif ederken, böylece AVM sektörünün önde gelen temsilcilerine iyi göründüğü kadar kulağa da iyi gelen, amacına uygun, yaşam kalitemizi yükselten, sağlığımızı, sosyal davranışlarımız ve verimliliğimizi artıran mekânlar tasarlamaları için tavsiyelerde bulundu.


Öğle yemeğini takiben “Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri” yapılan bir törenle sahiplerine takdim edildi.


Konferansın ikinci paneli ise AYD YK Üyesi Aydın Yurdum (AVM MFI Partners) moderasyonunda panelistler TMD Başkanı Tahsin Özlenir (Özlenir Giym), AYD Başkan Yardımcısı Coşkun Bayraktar (Via Properties) katılımıyla iç meselelerin kıyasıya tartışması idi.


Takiben yönetim ve pazarlamada miyopluk konulu sunumunu bu konuda uzman olan Freek Vermeulen (London Business School, Öğretim Üyesi, Yazar) yaptı. Yönetim ve pazarlamada şehir efsanelerini yıkan otorite olarak tanınan Vermeulen, sorgulamadan yapageldiğimiz çoğu uygulamanın ve tekniğin neden gereksiz olduğunu, araştırma sonuçları ve eğlenceli örneklerle çarpıcı şekilde anlattı.



Konferansın son konuk konuşmacısı ise Geoff Morrison (Concept i, Kurucu, CEO) idi. Bangkok, Şanghay ve İstanbul ofisleriyle tüm dünyada ödüllü projelere imza atan Concept i kurucusu Morrison, “AVM’yi yenilemek: Ne Zaman? Nasıl? Ne Kadar Yatırımla” başlıklı konuşmasında AVM’lerde yenileme konusunu, AVM’lerin bugünün dinamik perakende dünyasında çekiciliğini, başarısını ve farkındalığını nasıl sürdüreceğini ele aldı.







Geri Dön