25 / 04 / 2024

AVM'ler açılışa hazırlanıyor!

AVM'ler açılışa hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan AVM'lerin açılış tarihini 11 Mayıs olarak açıkladı. Normalleşme sürecinde kademeli olarak açılacak AVM'lerde tüm önlemler alınacak...



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), kademeli normalleşme kararı kapsamında 11 Mayıs'ta açılış yapacak olan AVM'lerde alınacak tedbirleri açıkladı. Buna göre herkes içeri maskeyle alınacak, sosyal mesafe için işaretlemeler yapılacak ve yürüyen merpenler saatte 4 kez temizlenecek.

Milliyet Gazetesi'nden Hanife Baş'ın haberine göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlerin kademeli olarak kaldırılması kararından sonra perakende sektöründe hareketlenme yaşandı. 

Boyner, LC Waikiki, Koton, Defacto, İpekyol, Mavi, Beymen, Vakko, Flo gibi markaların önce caddelerde sonra AVM’lerde mağazalarını açmak için hazırlıklara başladıkları öğrenildi. AVM’lerin bir kısmı 11 Mayıs’ta açma planları yaparken, bir kısmı da 27 Mayıs-1 Haziran arası açılmayı hedeflemiş. 11 Mayıs-1 Haziran arası Türkiye’deki bütün AVM’lerin kademeli şekilde açılış yapması planlanıyor.

İlk açacak AVM’ler arasında Multi Turkey bünyesindeki Forum AVM’ler, Gülaylar Grup AVM’leri, Vialand, Viaport, Ece AVM’leri bulunuyor. Mall of İstanbul, Mall of Antalya, Venezia, Korupark Zafer Plaza, İsfanbul, Viaport, Viaport Marina Tuzla da ilk açacak AVM’ler arasında yer alıyor.

Çoğu AVM, perakendecileri arayıp açıp açmayacaklarını teyit ediyor. 11 Mayıs tarihinin AVM'lerin açılması için erken olduğunu belirtenler de var. Akiş GYO bünyesindeki Akasya ve Akbatı, 1 Haziran’da açılacağını açıkladı. Rönesans Holding bünyesindeki Optimum markalı AVM’ler de 27 Mayıs-1 Haziran arası açılmayı planlıyor.

AVM ler açılışa hazırlanıyor!

Sosyal uyum aşaması

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, 11 Mayıs-1 Haziran arası bütün AVM’lerin açılacağını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle 11 Mayıs’ta açılışa hazırlanıyoruz. 11 Mayıs’tan itibaren kademeli ve tedbirli olarak AVM’ler açılacak. 1 Haziran’a kadar olan süreci sosyal uyum aşaması olarak görüyoruz. Tedbirlerle normal hayata dönmeye çalışacağız” diye konuştu.

AVM ler açılışa hazırlanıyor!

Merpen 4 kez silinecek

İstanbul’daki İstinyePark Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Uğur Berk, 1 Haziran’da açılmayı planladıklarını fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası daha erken açılabilme konusunda toplantılar yaptıklarına dikkat çekerek, “AVM’ye girişlerde bütün önlemleri alacağız” dedi.

AVM ler açılışa hazırlanıyor!

Zorlu Center Genel Müdür Didem Aydın, 11 Mayıs’ta açacak durumda olduklarını ifade ederek, “AVM’mizde isteyen olursa açabilir. Açıp müşteriyi yavaş yavaş alıştırabilirler. Biz önlemlerimizi aldık” şeklinde konuştu.

AYD’nin açıkladığı önlemlere göre, AVM’lere herkes maskeyle girecek. Maskesi olmayana verilecek. Yürüyen merpenler saatte 4 kez temizlenecek. Sosyal mesafe için işaretlemeler yapılacak.

AVM ler açılışa hazırlanıyor!

‘200 mağazayı bu hafta açarız’

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bu hafta cadde mağazalarını açmaya başladıklarına vurgu yaparak, “Hafta sonuna kadar 200’e yakın mağazamızı açmış olacağız. 11 Mayıs’tan itibaren ise açılacak bütün AVM’lerde yer alacağız. Önlemlerimizi aldık, her yönüyle hazırız. 11 Mayıs’tan başlayıp 1 Haziran’a kadar bütün AVM’ler peyderpey açılmış olacak” diye konuştu.

AVM ler açılışa hazırlanıyor!

İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın ise, 11 Mayıs’ta açılacak AVM’lerde yer almak için hazırlık yaptıklarını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından önce 11 Mayıs’ta sadece caddeleri açacaktık. Şimdi hepsini bir anda açacağız. AVM’lerin çoğu açılışla ilgili kararlar alıyor. 1 Haziran’ı düşünenler erkene alabiliriz mi diye toplantılar yapıyorlar. Biz AVM’lerde de açacağız” ifadelerini kullandı.

Prof. Pınar Okyay: AVM kararı için 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu!

AVM'ler ne zaman açılacak 2020?

Sinan Öncel: AVM'ler kiracı bulamayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararı açıkladı! AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak!


Geri Dön