20 / 04 / 2024

AVM'leri ciro endeksi yüzde 13 artış gösterdi!

AVM'leri ciro endeksi yüzde 13 artış gösterdi!

ALIşžVERİşž Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi"nin ağustos ayı sonuçları açıklandı



Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 13 artış gösterdi. Ciro Endeksi, Ramazan ayında özellikle hipermarket ve süpermarket cirolarındaki belirgin yükselme ile 2009 yılının ağustos ayına göre İstanbul"daki alışveriş merkezlerinde (AVM) yüzde 9, Anadolu"daki AVM"lerde yüzde 16 arttı. Türkiye ağustos ayı AVM verileri bu yılın temmuz ayına göre ziyaretçi endeksinin değişmediğini gösteriyor ancak 2009 yılı ağustos ayı verileri ile karşılaştırıldığında toplamda yüzde 2"lik bir artış gözlemleniyor. Bu artışta İstanbul AVM"lerinde 2009 yılının ağustos ayına göre yüzde 8"lik düşüşüne rağmen Ramazan"ın etkisiyle Anadolu AVM"lerindeki yüzde 9"luk artışın neden olduğu anlaşılıyor. Ziyaretçi endeksinin İstanbul"da 2009"a göre yüzde 8 oranında azalmasına rağmen ciro endeksinde yüzde 9"luk artış göstermesi AVM"lerdeki metrekare verimliliklerinin artıyor olması anlamına geliyor. AVM Endeksi ağustos ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hakan Kodal, œAVM"lerde bu ay Ramazan etkinliklerinin de önemli etkisiyle cirolar ve ziyaretçi sayılarında önemli artışlar yaşandı dedi.
Hürriyet

Konuyla ilgili dün basında çıkan diğer haberlerRamazan ayında AVM'lerin cirosu arttı

ManevÜ® iklimiyle gönüllerde yer eden Ramazan ayı, alışverişi de canlandırdı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan Alışveriş Merkezleri (AVM) Endeksi'nin ağustos ayı sonuçlarına göre mağazaların cirosu, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 13 arttı.
 
Artış, özellikle hipermarket ve süpermarket cirolarında etkisini gösterdi. Ciro artışı İstanbul AVM'lerinde yüzde 9, Anadolu AVM'lerinde ise yüzde 16 oldu. Türkiye ağustos ayı AVM verileri bu yılın temmuz ayına göre ziyaretçi endeksinin değişmediğini gösteriyor, ancak 2009 Ağustos ayı verileri ile karşılaştırıldığında ise yüzde 2'lik bir artış gözlemleniyor.

Bunda, İstanbul AVM'lerindeki 2009 yılının Ağustos ayına göre yüzde 8'lik düşüşe rağmen Ramazan'ın etkisiyle Anadolu AVM'lerinde sağlanan yüzde 9'luk büyüme etkili oldu. Sonuçları değerlendiren Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hakan Kodal, 'Anadolu'da ciro ve ziyaretçi sayıları Ramazan'dan olumlu yönde etkilenirken, İstanbul'da da metrekare başına verimlilik önemli derecede artmıştır.' diye konuştu.
ZAMAN  


Geri Dön