19 / 04 / 2024

AVM'leri ziyaret sıklığı 2013'te ayda 5,6 kereden 6,5 kereye yükseldi!

AVM'leri ziyaret sıklığı 2013'te ayda 5,6 kereden 6,5 kereye yükseldi!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Belgü, “AVM’leri ziyaret sıklığı 2013’te ayda 5.6 kereden 6.5 kereye yükseldi. Ayrıca ziyaretçilerin AVM’lerde geçirdiği süre de artıyor” dedi



Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile GfK Türkiye işbirliğiyle yapılan “AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında” adlı araştırmanın sonuçları açıklandı. AYD Başkanı Hulusi Belgü, AVM sektörünün hızla büyüdüğünü söyleyerek, 2013 yılının bu açıdan çok başarılı geçtiğini vurguladı.

Kurlardaki dalgalanmaya dikkat çeken Belgü, herkesin “Acaba bundan sonra neler olacak?” sorusunu sorduğunu belirterek, bu nedenle kurları yakından takip ettiklerini kaydetti.


‘Sonuçlar önemli’

AVM araştırması sonuçlarının kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Belgü, “Araştırma sonuçlarında da gördüğümüz üzere ziyaretçilerin AVM’lerde geçirdiği süre giderek artıyor. AVM’leri ziyaret sıklığı ise 2013’te ayda 5.6 kereden 6.5 kereye yükseldi. Umarız kurlardaki bu yükseliş de durur ve daha iyi bir 2014 yaşarız” dedi.


20 ilde yapıldı

Verilen bilgiye göre, kantitatif araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 20 ilde, 1567 kişiyle yüz yüze görüşüldü. 16-60 yaş arası ziyaretçilerin, AVM ziyaret alışkanlıklarının analiz edildiği çalışmada, “GfK Shopper Matrix” modeli kullanıldı. Araştırma kapsamında alışveriş alışkanlıkları ve davranışları, alışveriş noktaları tercihleri, AVM’lere yönelik algı değerlendirmeleri ve orta-alt sınıfın AVM’ye gitmemesinin nedenleri gibi konular değerlendirildi.


En çok haftasonu alışveriş yapıyoruz

Araştırma sonuçlarına göre ziyaretçilerin AVM’lere ağırlıklı olarak haftasonu gittiği, erkeklerin pazar, kadınların ise daha çok cumartesi gününü tercih ettiği ortaya çıktı. AVM’lerde yemek yeme sıklığında azalma, fakat harcama tutarında artış olduğunun vurgulandığı araştırmada, AVM’de gerçekleştirilen etkinliklerin başında dolaşmak, hipermarkete gitmek ve diğer alışverişlerin geldiği belirlendi.

Araştırmada en son gidilen AVM’de geçirilen sürenin 2.3 saatten 2.6 saate çıktığı ifade edildi. Araştırmanın bir başka sonucuna göre ise, gıda ve kırtasiye dışındaki tüm kategorilerde alışveriş için AVM’ler tercih ediliyor. Ayrıca 2 kişiden birinin kapalı AVM’leri daha fazla tercih ettiği ortaya çıktı.


Karl Lagerfeld İstanbul’a mağaza açıyor

Karl Lagerfeld, 2014 yılı süresince farklı lokasyonlarda hizmete girecek mağazalarından ilkini, kadın giyim ve aksesuar mağazası olarak İstanbul’da açıyor.

Mağaza, İstanbul’un en önemli moda ve alışveriş caddelerinden Nişantaşı - Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki Brandroom Courtyard’da yer alacak.


Karl Lagerfeld kadın giyim ve aksesuar koleksiyonlarının satışa sunulacağı mağazada, el çantaları, deri ürünler, saatler, gözlükler, şallar, hazır giyim ürünleri ve ayakkabı koleksiyonları da yer alacak. 


SÖMESTR TATİLİ

Milano Sirki’ni ağırlıyor

Türkiye’nin ilk tema parkı Vialand, 24 Ocak-9 Şubat 2014 tarihleri arasındaki sömestr tatilinde çocuklara çok özel eğlence seçenekleri sunuyor. Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan Milano Sirki, Sirkav Sirk Organizasyon ile sömestr tatili boyunca Vialand Gösteri Merkezi’nde olacak.


Robotik hayvanlar geliyor

Kentplaza AVM, sömestr tatilinde çocuklar için özel etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda hareketli robotik hayvanlardan oluşan ‘Hayvanat Bahçesi Sergisi’ Türkiye’de Konya Kentplaza AVM’de ziyaretçilerle buluşacak.


Takdire teşekküre hediye

KDM AVM Danışmanlık tarafından yönetilen İstanbul Kale Outlet Center ve  Ankara  Kızılay Alışveriş Merkezi, sömestr tatiline özel, takdir ve teşekkür belgesi ile  gelen ilk 1000 öğrenciye hem menü hemde eğlence bileti hediye edecek.


Sömestr coşkusu

Kayseri Park sömestr tatilinde çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapacak. ‘Sömestr Coşkusu’ adıyla başlatılan kampanya kapsamında Renk Kart ile alışveriş yaparak aynı gün içinde en çok puan toplayan ziyaretçiler, kayak eğitiminden basketbol kursuna farklı hediyelerin sahibi olacak.


Hem öğren hem eğlen

Cefic tarafından yönetilen CarrefourSA Ümraniye Alışveriş Merkezi, sömestr tatilinde bilim atölyeleri ile çocukları eğlenerek öğrenmeye davet ediyor. 25 Ocak Cumartesi saat 15.00’te başlayacak olan etkiliğin yanı sıra çocuklara hediye kazanma fırsatı da sunuluyor.


Milliyet / Eylem Türk


Geri Dön