19 / 04 / 2024

Avni Çelik: En kötü senaryoda bile 3 bin ev satarız!

Avni Çelik: En kötü senaryoda bile 3 bin ev satarız!

Ülke içinde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelere karşın yılda 3 bin konut satışı hedefiyle yola devam ettiklerini belirten Çelik, “En kötü senaryoda sektör yüzde 30 küçülse bile biz yılda 3 bin ev satarız. Kalan bölümü diğer şirketler paylaşır” dedi.



TÜRKİYE’de konut sektörüne olan talebin hem yurtiçinde hem de yurtdışında artarak devam ettiğini belirten Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, bu talebe karşın mazeret bularak oturmayı, üretimden geri kalmayı hiç düşünmediklerini söyledi. Konut sektörü için 2015’in zor bir yıl olduğunu, seçimler ve terör olaylarının olumsuz etkisinin yaşandığını söyleyen Çelik “ Gelin bir senaryo yazalım. Ekonomi bu yıl 4-4.5, inşaat sektörü ise yüzde 6 büyür. Ama biz yüzde 30 gibi ciddi bir gerileme olduğunu varsayalım. Bu durumda İstanbul’da yılda 130 bin yerine 100 bin ev satılır. Lokasyonumuz, projelerimiz, hedef kitleye ulaşmaktaki ustalığımız, piyasaya verdiğimiz güven ve marka değerimizle önce biz 3 bin ev satarız, kalanı diğer şirketler paylaşır” dedi. 


HEDEF 1.5 MİLYAR LİRA CİRO 

2015 yılında Sinpaş Yapı’da 916, Sinpaş GYO’da ise 1215 konut satışı yapıldığını belirten Çelik, 2016’da Sinpaş Grubu olarak 3 bin ev satışı ile 1.5 milyar lira ciro hedeflendiklerini ifade etti. Bu yıl İstanbul’da Bomonti ve Ataşehir’de 2 yeni projeye başlayacaklarını belirten Çelik, Ankara’da ise Çankaya Oran ve Gaziosmanpaşa’da yeni yatırımları olacağını söyledi. Daha önce yatırım yaptıkları Bursa ve Denizli’li de de yeni projeler planladıklarını dile getiren Çelik, “Ankara’da biner konutluk büyük projeler olacak. Bursa’da arazilerimiz var ve yeni projeler planlıyoruz. Denizli’de de ikinci proje gündeme gelecek. İstanbul Ataşehir’de de Sinpaş Palas adına bir konut projemiz olacak. 2018 planlarımız hazır. Marmaris’te içinde 3 koy olan, arkası orman değerli bir arsamız var. Burada Ortadoğu vatandaşlarına özel bir proje planladık. Ancak şuan Ortadoğu yangın yeri, bu nedenle bekliyoruz” dedi. 


Türkler ayakta durmaya alıştı

SANAYİ sektöründe bölgesel sorunlar olsa da yeni pazarların hemen yakalandığını belirten Avni Çelik, “Konut sektöründe darbe vurulunca doğrulması uzun süre alıyor. 4 yıl Türkiye dengeli olacak. Eğer kendimiz bir siyasi kriz çıkarmazsak istikrar gözüküyor. Bir dönem diken üstünde yaşardık. Akşamdan sabah hükümet bozulurdu. Bugün bunlar yok. Türk insanı da işadamı da yerin eğimi ne olursa olsun ayakta durmaya alıştı” dedi. 


YURTDIŞINDA DA BÜYÜYECEK  

“SİNPAŞ’ın bilgi birikimini Türkiye’ye hapsetmek doğru değil” diyen  Avni Çelik, şunları söyledi: “Almanya’da yatırımınız var, yeni fırsatları da değerlendiriyoruz. Gittiğimiz ülkede kalıcı olmak isteriz. Geçen yıl Ruanda büyükelçisi bizi yatırıma çağırdı. Bir ülkenin imar bakanlığı müsteşarlığından da teklif geldi. Önümüzdeki 2 yılda 2 ülkede kalıcı yatırım planlıyoruz” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön