28 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak!

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, "Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız." dedi.



Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını söyledi.


Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 


2018'in en geç sonunda artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı'ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz. 


İstanbul 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez, ama bizim yaşımızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. İstanbul çukur çamur diye özetleniyordu. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi 'Bu İstanbul'un hak ettiği bir şey değil' dedi. İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım dedi, siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının daimi hizmetlere yerini bırakmasıdır. Kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim.


Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz.  Marmaray  yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.


Avrasya Tüneli 20 Aralık ta açılacak!


Yetmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız.  İstanbul'u komşu kapısı yapacak, İstanbul  İzmir  otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız, hepinizi bekliyorum. Orada köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız.  


 İstanbul-Ankara hızlı treni, yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun.  dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu, bilin bakalım. Kanal İstanbul! İstanbul 2. boğazına kavuşuyor. Bir yetmez, ikinci boğaz geliyor! Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı bitti, bir kısmı bitecek. Hiç başlamayan bir tane var.


Şimdi Ahmet Arslan var, arslan gibi bir bakan. O bayrağı devraldı, Kanal İstanbul'u yapar, trafik sorununu da en aşağı seviyelere düşürür.


Metrolar yapılıyor, 1994'te yarım yamalak 45 kilometre metro vardı. Bugün, 146 kilometre metro hattı çalışıyor. Nereden çalışıyor? Söğütlü çeşme'den biniyorsunuz, Sirkeci'ye geliyorsunuz, İstiyorsanız diğer raylı sisteme biniyorsunuz... Olmadı buradan şimdi İDO iskelesinden bineceksiniz yukarıya, yukarıdan yine Doğu-Batı istikametinden giden diğer raylı sistemlerle örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometre yol gideceksiniz. Dünya şehri İstanbul'u 999 kilometre metro ağıyla kaplayacağız. Bir de benden olsun bin olsun.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılınca ikinci köprüdeki kamyonların hepsi oraya geçecek. Avrasya yapılacak, yıl sonunda açılıyor biraz da oradan rahatlayacağız. Yarım kalan banliyo hatları tamamlanınca yine rahatlama olacak. 5 yıl içerisinde bu hatta tasarruf 350 milyon trilyon, yapım bedelinin üçte biri kadar. Buraya 1 milyar 200 milyon bir harcama yapacağız. Büyük bir proje.


Dün Van'daydık. Van'da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hasret giderdik. Teröre inat kardeşliğimizi en iyi orada ortaya koyduk. Gençler bu terörün tuzağına aldanmayın. Gelin ananızın, babanızın kucağına, devletinizin sıcak karşılamasına, çünkü bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yolculuk umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi hiç uğruna, umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim. Enerjimizi birleştirelim, kardeşliğimizi pekiştirelim. Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru el ele kol kola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var, bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım. Barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım. Bu mübarek ayda, ramazanda, bu terör örgütlerinin görüyorsunuz hiçbir kutsalı yok. Bunlar insanları gözünü kırpmadan öldürüyorlar. Şehitler ölmez, şehitler bizim kalbimizin merkezinde. Onlar bu milletin geleceği için, bu vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Onlar bu ay yıldızlı bayrağın daha yücelere çıkması için, dalgalanması için şehit oldular. Onlar bizim kalbimizin en güzel köşesinde yaşamaya devam ediyor. Bütün bu işleri niye yapıyopruz? İnsanımız için yapıyoruz, ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için yapıyoruz. Çünkü elde var bizde niye yok diye yerinmemek için yapıyoruz. Onlar yaparsa biz daha iyi yaparız. 


İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullara da buradan duyuruyorum, hayırlı uğurlu olsun.       


Hürriyet 




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanı altından birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli 192 gün sonra hizmete girecek. Lastik tekerlekli araçların deniz altından geçişini sağlayacak ve İstanbul trafiğine nefes aldıracak projenin 20 Aralık'ta açılacağını duyuran Başbakan Binali Yıldırım, "Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım Bakırköy-Kirazlı hattı temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, 3. Havalimanı'nın da açılış tarihini verdi. Yıldırım dev projenin hizmete girme tarihini şu sözlerle ile açıkladı: "6 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz"

Yıldırım konuşmasında şunları söyledi: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta açılacağını belirten Başbakan, "İstanbul'u komşu kapısı yapacak, İstanbul İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız, hepinizi bekliyorum. Orada köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu, bilin bakalım. Kanal İstanbul! İstanbul 2. boğazına kavuşuyor. Bir yetmez, ikinci boğaz geliyor! Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı bitti, bir kısmı bitecek. Hiç başlamayan bir tane var.



Yeni Şafak



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşuyor. Yıldırım, tarihi proje olarak adlandırılan Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını söyledi.


İşte o konuşmadan satır başları;


İstanbul'a kazandıracağımız bu eserin temelini atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayırlı olsun. İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbul'a hizmet etmek ibadet gibidir. Halka hizmet hakka hizmettir.


1994 YILI İSTANBUL İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR


İstanbul'un 1994'den önce nasıl olduğunu gençler bilmez ama bizim yaşımızdakiler çok iyi bilir. İstanbul çamur, çukur ve çöp olarak özetleniyordu. İçinizden çıkan biri İstanbul buna layık değil dedi, İstanbul'u kurtaracağım dedi ve siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994 İstanbul için dönüm noktasıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş bugün Türkiye'de liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor. Marmaray açıldığı günden beri 142 milyon İstanbulluya hizmet etti.İşte hizmet bu, işte Ak Parti farkı da bu.


7 DEV PROJE


İstanbul'a ne yapsak azdır, bizim bu şehre borcumuz var. 7 tepeli İstanbul'a 7 büyük proje yapacağız.


1-Marmaray:Yapıldı açıldı

2-Avrasya Tüneli: Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz.Onların torunları biz trenleri denizin altından yürütmez miyiz. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.


3-Yavuz Sultan Selim köprüsü: Yetmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız.  İstanbul'u komşu kapısı yapacak, İstanbul İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız, hepinizi bekliyorum. Orada köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız.

4-İstanbul-İzmir otoyolu ve Osmangazi Köprüsü: Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bu ayın 30'unda açacağız inşallah.

5-İstanbul-Ankara hızlı treni: Yaptık, hizmete aldık. Hayırlı olsun

6- 3. Havlimanı:Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 2018'de dünyanın en büyük havalimanını açacağız

7-Kanal İstanbul: İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. Adı gibi aslan bir ulaştırma bakanımız var. İnşallah kanal İstanbul'u da yapacak, İstanbul'un trafik sorununu da çözecek.


İSTANBUL TRAFİĞİ RAHATLAYACAK


Bugün 146 km metro hattı çalışır durumda. Önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde raylı sistem hattını 400 km çıkartacağız. Hedef ise 990 km'lik hedefimize ulaşmaktır. İstanbul'un hala trafik sorunu var. 14 milyon nüfus, 28 milyon seyahat var. Büyük şehirlerin hepsinde bu sorun var ama önemli olan bu sorunu azaltmak. Yavuz Sultan köprüsü açılınca kamyonlar oraya gidecek biraz rahatlayacak. yarım kalan banliyo hatları tamamlanınca biraz daha rahatlayacak. Burası da açılacak, 9 km deyip geçmeyin insanlar kara yolunu bırakıp metroyu çekecek. Buraya 1 milyar, 200 milyonluk bir yatırım yapacağız. Eskiden bu paraları hayal etmek bile mümkün değildi. 70 cente mahkum bir Türkiye'den bu hale geldik. işte bu sizin başarınız. Ne kadar övünseniz azdır. AK Parti iktidara geldi Türkiye'nin önü açıldı


BUNLARIN KUTSALI YOK


Dün Van'daydık.Orada birlik beraberlik için güzel bir mesaj verdik. Orada gençelere söyledim. Terör örgütlerinin oyununa gelmeyin. Bu yol umutsuz bir yoldur. Bu mübarek ayda terör örgütlerinin yaptığını görüyorsunuz. Gözlerini kırpmadan adam öldürüyorlar.  Bunların hiçbir kutsalıyok. Ramazan bilmezler, bayram bilmezler.Şehitlerimiz ölmedi, onlar bizim kalbimizin en güzel köşesinde yaşıyorlar.


İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİN EYLEM PLANI


İstanbul bugün dünyanın en güzel şehri, hiç tartışasız, daha da güzel olacak. İstanbul'un sokaklarına, ana caddelerine bakın. Her yer yemyeşil çiçeklerle bezenmiş. Bu bizim hayalimizdeki şehir. İstanbul bize müjdelenen şehir, İstanbul'a hizmet bizim boynumuzun borcu. Raylı sistemler tamamlanacak, İstanbul'da trafik sorununu rahatlatmak için bir eylem planını belediyemizle hazırlayıp yakında sizlerle paylaşacağız.


Milliyet




Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-kirazlı metro hattının temel atma töreninde yaptığı konusşmada, "İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullulara da buradan duyuyorum, hayırlı uğurlu olsun." dedi.


Yeni Gün




Bu haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katıldı. Dün Van’da 23 yeni tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmaya değinen Yıldırım şöyle konuştu: Türkiye’nin 2023 hedeflerine doğru elele kolkola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var.

Üçüncü Köprü: 26 Ağustos

Avrasya Tüneli: 20 Aralık

Yıldırım, süren projeler İçin bitiş tarihlerini açıkladı: 7 tepeli İstanbul'a 7 tane, yıldız gibi eser yapıyoruz. Bir; Marmaray yapıldı ve açıldı. İki; hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. 20 Aralık'ta onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla yapacağız. Hayırlı, uğurlu olsun. Üç; yetmedi, Yavuz Sultan Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehire, İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsünü açacağız. Dört; Istanbul-lzmir'i komşu kapısı yapacak, istanbul-İzmir Otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü. Bunun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız, Beş; Istanbul-Ankara hızlı trenini yaptık, hizmete aldık. Altı; dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a kazandırıyoruz,Yedi ve sonuncusu; 'Kanal İstanbul' projesi.. İstanbul'a bir boğaz yetmez ikinci bir boğaz olarak Kanal İstanbul geliyor.

ARTIK 10 DAKİKADA GELECEKSİNİZ

"Geçtiğimiz günlerde, senelerde Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber çalışma bahtiyarlığını yaşadığım bu mübarek şehire, İstanbul’a kazandıracağımız bu eserin bugün temelini atmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. 2018’in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı'ya kadar Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler'e kadar tam 9 kilometre, yerin altından 40-50 dakikada geliyordunuz. Şimdi artık 10 dakikada gelecek ve 10 dakikada gideceksiniz.”


Vatan



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Başbakan Binalı Yıldırım, yedi tepeli İstanbul'a yedi yıldız eser kazandıracaklarını söyledi. Başbakan şehrin trafik yükünü azaltmak için önemli bir eylem planını da yakında açıklayacaklarını anlattı.


Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik yükünü azaltmak için yakında önemli bir eylem planı açıklayacaklarını söyledi. Bakırköy-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katılan Yıldırım, "En geç 2018'in sonun da Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı ya yerin altından 9 kilometrelik metroyla 40-50 dakikalık yol 10'a indirecek. İstanbul'a hizmet ibadet etmek gibidir. Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz" dedi. 


Bu topraklar hepimize yeter 


Konuşmasında terör olaylarına da değinen Yıldırım, şunları anlattı: "Enerjimizi bir hiç uğruna tüketmeyelim. Kardeşliğimizi pekiştirelim. Bu topraklar hepimize yeter. Ayrışmayı çatışmayı ortadan kaldıralım. Mübarek ayda, bu terör örgütlerinin hiçbir kutsalı yok. Ramazan, bayram demezler. Şehitlerimiz, ay yıldızlı bayrağın daha yücelere çıkması ve daima dalgalanması için şehit oldular. Bu işleri insanımız geleceğimiz çocuklarımız ülkemiz için yapıyoruz. Bakın büyüme rakamları açıklandı. 28 Avrupa ülkesinin 25'inden daha fazla büyüdük. Türkiye kötüye gidiyor, kaos kargaşa diyenlere inat işte sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüyen beş ülkesi arasında yerimizi aldık." 


94 DÖNÜM NOKTASI OLDU 


İstanbul'un medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehri olduğunu anlatan Yıldırım, AK Parti hareketi İstanbul'dan Recep Tayyip Erdoğan'la başladığım hatırlattı. İstanbul'un 94'ten önce ne halde olduğunu gençlerin bilmeyeceğini söyleyen Yıldırım, "İstanbul çöp, çukur ve çamurla anılıyordu. Milletin adamı 'İstanbul buna laik değil' dedi. 1994 İstanbul'un dönüm noktasıdır. Bu şehirde başlayan kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Erdoğan'm liderliğinde devam ediyor" dedi. 


Marmaray'ı Osmanlı'nın planladığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Dedemiz Sultan Abdulhamit projelerini çizdi. Yüzyıl sonra Marmaray'ı hayalden gerçeğe onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları dönüştürdü. İşte AK Parti farkı da budur. Eserlerimize onların hayalleri dahi yetişemez." 


EYLEM PLANI AÇIKLANACAK 


Konuşmasında İstanbul'un trafik sorununa da değinen Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya ve banliyö hatları açılmasıyla trafikte bir rahatlama olacağına işaret etti. Bakırköy-Kirazlı metrosunun 5 yılda 350 milyon TL tasarruf sağlanacağını ifade eden Yıldırım, "70 sente muhtaç Türkiye'den 9 kilometrelik metro için 1 milyar 200 milyon lira yatırım yapan Türkiye'ye geldik. Bugün temelini attığımız metro ne ilk ne son olacak. İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için önemli bir eylem planını yakında büyükşehir belediye başkanımızla birlikte açıklayacağız" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da, "İstanbul'da 146 kilometre raylı sistem hizmet veriyor. 76 kilometrenin inşaatı devam ediyor. 8 ayrı hat ihale aşamasında. Arzumuz 2019'a geldiğimizde 400 kilometreyi geçmek" dedi. 


BU ŞEHRE İKİ BOĞAZ YAKIŞIR 


Başbakan Yıldırım, İstanbul'a kazandırdıkları eserleri şöyle sıraladı: "Marmaray açıldı. Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta Cumhurbaşkanımızla hizmete alacağız. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü 26 Ağustos'ta açacağız.Osmangazi Köprüsü'nün 30 Haziran'da açılışını yapacağız. İstanbul  Ankara  hızlı tren hattını hizmete aldık. 26 Şubat 2018'de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Kanal İstanbul ile İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor." 



Sabah



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Bakırköy-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde İstanbul'un trafik yükünü azaltmak için önemli bir eylem planını yakında açıklayacaklarını bildirdi. Törende konuşan Yıldırım şunları söyledi:


VATAN İÇİN CANLARINI SEVE SEVE VERDİLER


Şehitlerimiz bu vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Ay-yıldızlı bayrağın daha yücelere çıkması için daima dalgalanması için şehit oldular. Bu işleri insanımız, geleceğimiz, çocuklarımız, ülkemiz için yapıyoruz. Bakın krizden krize sürükleniyor. Büyüme rakamları açıklandı. 28 Avrupa ülkesinin 25'inden daha fazla büyüdük, ilk dört aylık verilere göre, yüzde 4,8 büyüdük. Türkiye kötüye gidiyor, kaos kargaşa diyenlere inat işte sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüyen beş ülkesi arasında Türkiye yerini aldı.


KUTLU YÜRÜYÜŞ DEVAM EDİYOR


İstanbul'a kazandıracağımız bu eserin temelini atmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. 2018'in en geç sonunda Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar tam 9 kilometre yerin altından metro olacak. 40-50 dakikada geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz. İstanbul Türkiye'nin özetidir. Türkiye'nin mozaiğidir. İstanbul'a hizmet ibadet etmek gibidir. AK Parti hareketi İstanbul'dan Recep Tayyip Erdoğan'la başladı. İstanbul'un 94'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez. Ama 30 yaşındakiler çok iyi bilir. İstanbul çöp çukur çamur diye anılıyordu. Milletin adamı "İstanbul buna layık değil" dedi. Aziz İstanbullular da onu belediye başkanı seçti. 1994 İstanbul'un dönüm noktasıdır. Dağ gibi sorunların çözülmeye başladığı tarihin adıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor.


ERDOĞAN VE ARKADAŞLARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ


Osmanlı Marmaray'ı planladı, dedemiz Sultan Abdulhamit projelerini çizdi. Yüzyıl sonra Marmaray'ı hayalden gerçeğe dönüştüren kim, onun torunları... Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları... Marmaray açıldığından beri 142 milyon İstanbulluya hizmet etti. Asya'dan Avrupa'ya dakikalarla geçti. İşte hizmet bu işte AK Parti farkı da budur. Bizim eserlerimize onların hayalleri dahi yetişemez. İstanbul'a ne kadar eser kazandırsak azdır. İstanbul'a bizim borcumuz var. Gençliğimiz bu şehirde geçti, en güzel yaşlarımızı en güzel hatıralarımızı İstanbul'la beraber yaşadık. Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz.


1000 KİLOMETRE METRO


1995'te yarım yamalak 45 kilometre metro vardı. Bugün 146 kilometre metro hattı çalışıyor. Buradan İDO iskelesinden yukarıya, yukarıdan diğer raylı sisteme bağlanıyorsunuz örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometreyi bulacağız. Dünya şehri İstanbul 1000 kilometre metroya kavuşacak. Bugün temelini attığımız metro ne ilk ne son olacak. İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul'da önemli bir eylem planını yakında büyükşehir belediye başkanımızla birlikte açıklayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.


İZMİR İLE İSTANBUL KOMŞU OLACAK


Bir, Marmaray yapıldı, açıldı. Dedemiz gemileri karadan yürütür de onun torunları trenleri denizin altından geçiremez mi? Geçirdik mi? İki, Marmaray'ın yanında arabalar için bir tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu şehre kazandırdık. 26 Ağustos'ta büyük bir coşkuyla açacağız. İstanbul İzmir'i komşu yapacak, otoyol ve Osmangazi Köprüsü'nün 30 Haziran'da açılışını yapacağız. Orada köprüyü açacağız iftarı da beraber yapacağız. Beş, İstanbul Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı, hayırlı uğurlu olsun. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Sonuncu olarak Kanalistanbul.. İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. İstanbul'a bir boğaz yetmez ikinci boğaz yakışır.


Yeni Asır




Bu haber Yarına Bakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



İstanbul Boğazı'nda Avrupa ile Asya yakasını birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretinin 17 lira olarak belirlenmesi tüketicilerin tepkisini çekti. Ulaşım bedellerinin aile gelirinin onda birini geçmemesi gerektiğini belirten Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, “Tünelden günlük gidiş geliş ücreti 34 lira olduğunu düşünürsek bu aylık 1.000 TL eder. Bu tünelden asgari ücretli veya emekli vatandaşımız nasıl geçsin. Bu ücret, sürücülerin belini büker.” dedi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli geçiş ücretini 5 dolar+ KDV olarak açıkladı. Tünel geçiş ücretinin 17 liraya denk geldiğine işaret eden Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, ücretin sürücülerin belini bükeceğini söyledi. Çakar, şunları kaydetti: “Boğaz Köprüsünden geçen araçlar 4 lira öderken, tünelden geçen araçlar 17 lira ödeyecek. Yani tam dört katı bir fiyatla araçlar tünelden geçmiş olacak. Günlük gidiş geliş ücreti 34 lira olduğunu düşünürsek bu da aylık 1.000 lira eder. Bu tünelden asgari ücretli veya emekli vatandaşımız nasıl geçsin. Asgari ücretler, emekli memurların aldıkları ücretler ortada. Aldığı maaşın üçte birini ulaşıma mı versin? Ulaşım fiyatları bir hanenin tüm gelirlerinin onda birini aşmamak. Yapılan kamu yararına ve tüketici haklarına aykırı. Kabul edilemez bir durum.”


Aralık ayında hizmete girecek Avrasya Tüneli’nden günlük 120 bin, yılda 40 milyon aracın geçmesi öngörülüyor. Yap-işlet-devret modeliyle 1 milyar 245 milyon dolara mal olan tünelin proje uzunluğu 14,6 kilometre. Bu mesafenin 5,5 km'lik bölümü tünelden oluşuyor. Bir katı gidiş bir katı geliş olmak üzere 2 katlı inşa edilen tünel 2 şeritten oluşacak. Asya girişini Harem’den, Avrupa girişini ise Çatladıkapı'dan yapacak olan araçlar, ödemeyi OGS VE HGS ile yapacak.



Yarına Bakış




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...

 

 


Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler- Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuştu: İstanbul 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez, ama bizim yaşımızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. İstanbul çukur çamur diye özetleniyordu. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi 'Bu İstanbul'un hak ettiği bir şey değil' dedi. Kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim. Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.


Kanal İstanbul: İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. Adı gibi aslan bir ulaştırma bakanımız var. İnşallah kanal İstanbul'u da yapacak, İstanbul'un trafik sorununu da çözecek.


3. Havalimanı: Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 2018'de dünyanın en büyük havalimanını açacağız...




Takvim


Bu haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Başbakan Yıldırım, "Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını bildirdi.


Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mübarek bir ayda, mübarek bir şehre güzel bir hizmetin başlangıcında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber çalışma bahtiyarlığını yaşadığı İstanbul'a kazandırılacak eserin temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, "İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. İstanbul, medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir." diye konuştu.


Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor


Başbakan Binali Yıldırım, eserleri şöyle sıraladı:


"Marmaray yapıldı ve açıldı. İki, hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli. Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz. Dedemiz gemileri karadan yürütür de onu torunları trenleri denizlerin altında geçiremez mi? Geçirdik mi? Marmaray'ı yaptık mı? Hayırlı olsun. Yetmez. Yanında şimdi arabalar için bir tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açacağız. İstanbul ve İzmir'i komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü... Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bunun açılışını da bu ayın 30'unda yapacağız. Açılışa hepinizi bekliyorum. Köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. Hayırlı olsun. Beş, İstanbul-Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Altı, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedinci, Kanalistanbul... İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. İstanbul'a bir boğaz yetmez. İkinci boğaz da Kanalistanbul geliyor."


"Önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız"


İstanbul'un trafik sorununa değinen Yıldırım, "İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullulara da buradan duyuruyorum. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.


"Enerjimizi umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim"


Başbakan Yıldırım, dün Van'daki vatandaşlarla, gençlerle bir araya geldiğini, hasret giderdiğini dile getirerek, teröre inat kardeşliği en iyi şekilde ortaya koyduklarını söyledi.


Oradaki konuşmasında da söylediği gibi gençlerin terörün tuzağına aldanmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:


"Enerjimizi hiç uğruna, umutsuz bir yolculuk uğruna tüketmeyelim. Enerjimizi birleştirelim, kardeşliğimizi pekiştirelim ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru el ele, kol kola çalışarak ilerleyelim. Çünkü paylaşacak çok şeyimiz var. Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım. Bu mübarek ayda, bu ramazanda."


Zaman 


Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Başbakan Binali Yıldırım, "İstanbul bugün dünyanın en güzel şehri, daha da güzel olacak. Bu İstanbul hepimizin hayal ettiği İstanbul. İstanbul bize müjdelenen şehir. İstanbul'a hizmet boynumuzun borcu. Bu metro ne ilk, ne son olacak. Bir yandan raylı sistemler tamamlanacak, diğer yandan akıllı ulaşım sistemleri devreye girecek. Trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İBB ile önemli bir eylem planını açıklayacağız" dedi.


"İSTANBUL'A HİZMET, İBADET ETMEK GİBİ"


"İstanbul'a kazandıracağımız bu eserin temelini atmaktan mutluluk duyuyorum. 2018'in en geç sonunda 9 kilometre metro, 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada gideceksiniz. İstanbul Türkiye'nin özetidir, mozaiğidir. İstanbul'a hizmet etmek ibadet gibidir.


İstanbul medeniyet, kültür, tarih, ticaret şehridir. İstanbul'un 1994'ten önce ne halde olduğunu bilmez. Ama bizim yaşımızdakiler çok iyi bilirler. Çukur, çöp, çamurla 3Ç ile özetleniyordu İstanbul. Milletin adamı 'İstanbul buna layık değil' dedi ve siz de aziz İstanbullular da onu belediye başkanı seçti. 1994 İstanbul için dönüm noktasıdır. İstanbul'un dağ gibi sorularının çözülmeye başlandığı tarihin adıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş aynı kararlılıkla Türkiye'de devam ediyor.


"7 TEPELİ İSTANBUL'A 7 YILDIZ GİBİ ESER"


142 milyon İstanbulluya hizmet etti. 142 milyon İstanbullu Asya'dan Avrupa'ya dakikalarla geçti. İşte hizmet bu, işte AK Parti farkı bu. Bizim eserlerimize onların hayalleri dahi yetişemez. İstanbul'a ne yaparsak, ne projeler kazandırırsak azdır. Bizim İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz bu şehirde geçti, en güzel hatırlarımızı İstanbul'la birlikte yaşadık. İstanbul'a daha çok eserler kazandıracağız. 7 tepeli İstanbul'a 7 yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul-İzmir'i komşu kapısı yapacak otoyolu ve Osmangazi Köprüsü, İstanbul-Ankara Hızlı Treni, havaalanı ve sonuncusu Kanal İstanbul. Bakanımız Ahmet Arslan'a emanet Kanal İstanbul.


"GEL BAŞKAN 1000 OLSUN"


İstanbul'un trafik derdi var. Metrolar yapılıyor, örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içinde 400 kilometreyi bulacağız. Eninde sonunda 999 mesafeye sahip olacak dünya şehri İstanbul. Başkan gel 1000 olsun, düz olsun. İstanbul'un hala trafik sorunu var. 14 milyon nüfus var, 28 milyon seyahat var. Büyükşehirleirn hepsinde böyle bir problem var. Yavuz Selim Köprüsü açılınca, kamyonlar, otobüsler oraya gidecek, biraz rahatlayacak. Avrasya yapılınca biraz da oradan rahatlama olacak. Yarım kalan banliyö hatları tamamlanınca rahatlama olacak. Bu metrodan da yüzbinlerce insan buradan gidecek. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.


"AYRIŞMAYI, ÇATIŞMAYI ORTADAN KALDIRALIM"


Van'da vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle bir araya geldik. Teröre inat kardeşliğimizi ortaya koyduk. Bu terörün tuzağına aldanmayın, gelin ananızın, babanızın kucağına, devletimizin sıcak karşılamasına. Bu yol çıkmaz bir yoldur, bu yolculuk umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi umutsuz bir yolculukta harcamayalım, birleştirelim Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru ilerleyelim. Bu topraklar hepimize yeter. Ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım. Barışı kardeşliği en ileri noktaya taşıyalım. Bu terör örgütlerinin hiçbir kutsalı yok. Ramazan demezler, insanları öldürüyorlar. Şehitler ölmez.


Bu işleri insanımızn, ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız için yapıyoruz. Elde var, bizde niye yok diye yerinmemek için yapıyoruz. Onlar yaparsa, biz daha iyisini yaparız. Evvelsi gün büyüme rakamları açıklandı. Avrupa ülkelerinden daha fazla büyümemiz çıktı. Türkiye'de kaos, kargaşa, Türkiye krize gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülke arasında yerini aldı.


"EYLEM PLANI AÇIKLAYACAĞIZ"


İstanbul bugün dünyanın en güzel şehri, daha da güzel olacak. Bu İstanbul hepimizin hayal ettiği İstanbul. İstanbul bize müjdelenen şehir. İstanbul'a hizmet boynumuzun borcu. Bu metro ne ilk, ne son olacak. Bir yandan raylı sistemler tamamlanacak, diğer yandan akıllı ulaşım sistemleri devreye girecek. Trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İBB ile önemli bir eylem planını açıklayacağız


Karar


Bu haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni; Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla atıldı.


Kirazlı'dan Bakırköy İDO İskelesi istikametine 9 kilometrelik 9 istasyonlu metro hattının temel atma töreninde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili de yer aldı.


Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor


Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mübarek bir ayda, mübarek bir şehre güzel bir hizmetin başlangıcında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun. 2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler ve Kirazlı'ya kadar, tam 9 kilometre metro yerin altından, 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada da gideceksiniz. İstanbul, Türkiye'nin özetidir ve mozaiğidir. İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. İstanbul, medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir” dedi.


Osmanlı'nın planladığını Marmaray’ı gerçeğe dönüştürdüklerini ve Marmaray'dan bugüne kadar 142 milyon yolcunun geçtiğini ifade eden Yıldırım, “Bununla bitmiyor. İstanbul'a ne yaparsak ne projeler kazandırırsak azdır. Çünkü İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz, en güzel yaşlarımız ve hatıralarımız bu şehirde geçti. Onun için İstanbul'a daha çok ama çok eserler kazandıracağız. Yedi tepeli İstanbul'a, yedi yıldız gibi eser yapıyoruz” diye konuştu.


Marmaray’ın hemen yanına şimdi arabalar için bir tünel yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu; “20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açacağız. İstanbul ve İzmir'i komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü... Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bunun açılışını da bu ayın 30'unda yapacağız. Açılışa hepinizi bekliyorum. Köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. Hayırlı olsun. Beş, İstanbul-Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Altı, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedinci, Kanalistanbul... İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. İstanbul'a bir boğaz yetmez. İkinci boğaz da Kanalistanbul geliyor.”


“İstanbul'a hizmet boynumuzun borcu”


“İstanbul'da trafik sıkışıklığını rahatlatmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullulara da buradan duyuruyorum” diyen Yıldırım, temeli atılan yeni hatla birlikte metronun örümcek ağı gibi önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde 400 kilometreyi bulacağını dile getirdi. 

Yıldırım, “Başkan Kadir Topbaş açıkladı. 'Bu yetmez' dedi, eninde sonunda 999 kilometre metroya sahip olacak dünya şehri İstanbul. Başkan, şunu gel bin yapalım. Bir kilometre de benden olsun. Bin olsun düz olsun, hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullanan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve İzmit Osmangazi Köprüsü tamamlandığında İstanbul trafiğinin ciddi bir rahatlama yaşayacağını kaydetti.


Binali Yıldırım, İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğunu, belediye başkanı Kadir Topbaş’ın da İstanbullulara çok güzel hizmetler sunduğunun altını çizerek, metro, metrobüs, tünel çalışmalarını örnek gösterdi. Şehrin sokaklarına, ana caddelerine bakılınca her tarafın yemyeşil ve çiçeklerle bezendiğini, bunun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan Yıldırım, temeli atılan metronun kent için ne ilk ne de son olacağını, bir yandan raylı sistemlerin tamamlanacağını, diğer yandan akıllı ulaşım sistemlerinin daha fazla devreye gireceğini söyledi. 


Bakan Arslan: “Tempoyu hızlandıracağız”


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanımızın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.


Yıldırım'ın kendilerine talimatının "Aynı tempo yetmez, tempoyu daha da hızlandırmanız gerekir" şeklinde olduğunu aktaran Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon, Başbakanın hem örnek olması, hem yol göstermesi, hem de talimatlarıyla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, İstanbul'da da büyük projeleri bir bir hizmete sokmak adına bütün gayretlerini ortaya koyacaklarını kaydetti.


Başkan Topbaş: “2019’da raylı sistemde 400 kilometreyi geçeceğiz”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, bugün itibarıyla İstanbul'a 146 kilometre raylı sistem hizmet verdiğini belirterek, 76 kilometre metro inşaatının devam ettiğini ve toplam 102 kilometrelik 8 ayrı hat ihale aşamasına geldiğini açıkladı. 


“Arzumuz; 2019'a vardığımızda raylı sistemde 400 kilometreyi geçmek” diyen Kadir Topbaş, bütün dünya kentlerinin ulaşımla ilgili mücadele ettiğine dikkat çekti ve "Her yere metro" diyerek İstanbul’daki raylı sitsem ağlarını 45,1 kilometreden 146 kilometreye çıkardıklarını söyledi. 


En fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonlarının olduğu bir kent ortaya çıkarmak istediklerini dile getiren Topbaş, “Halen 76 kilometre metro inşaatı devam ediyor. 8 ayrı hatta ihale aşamasına gelindi. Arzumuz; 2019'a vardığımızda 400 kilometreyi geçmek. Nihai olarak İstanbul'daki raylı sistemler toplamının uzunluk olarak 999 kilometreye varacak. Böylelikle İstanbul dünyanın en uzun raylı sistemine sahip kentlerinden birisi olacak.


Topbaş, Ulaştırma Bakanlığının verilerine göre İstanbul'daki günlük hareketliliğin 28,5 milyon olduğunu belirterek, gelecekte İstanbul 40-50 milyon günlük hareketi yaşayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;


“İBB olarak yıllık yatırım bütçemizin yüzde 50'den fazlasını ulaşıma harcadık. Bu yıl bütçeden ulaşıma ayırdıkları payın 8 milyar lira civarında. Maaş ödeyemeyen belediyeden bu noktaya gelen bir yerel yönetim var İstanbul’da. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı belediyecilik anlayışının yansımasıdır.”


Törende  konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile diğer protokol üyeleri butona basarak Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı’nın temelini attı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön