20 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli dijital haritalarda yerini aldı!

Avrasya Tüneli dijital haritalarda yerini aldı!

Avrasya Tüneli, dijital haritalarda da hemen yerini aldı. Yandex, Google, İBB Trafik, Trafi, TomTom gibi uygulamalar harita ve navigasyonlarına tüneli anında eklediler.



Avrasya Tüneli, dijital haritalarda da hemen yerini aldı. Yandex, Google, İBB Trafik, Trafi, TomTom gibi uygulamalar harita ve navigasyonlarına tüneli anında eklediler.


Pek çok firmanın haritasını aldığı Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, Avrasya Tüneli’ni dijital haritalara entegre etmek için iki aylık bir çalışma yaptıklarını söyledi. Küçükpehlivan, “Ek mesai yaptık. Bu tarz büyük projelerde en önemli sorun proje açılmadan hazır halde haritayı sunabilmek. Öncesinde ya da üç gün sonrasında sunamazsınız. İnsanlar bu tür şeyleri hemen istiyor. Altyapı projelerinin duyurusu yapılınca çalışmaya başlıyoruz. Proje alanları önceden haritanın içine konuyor ama yayına alınmıyor. Süreç içinde son haliyle ilgili bilgiler alınıp birkaç gün öncesinde bunlar düzenleniyor. Açılış gününde de haritalar yayına veriliyor. Avrasya Tüneli de doğrudan haritalarda yer alacak” dedi.


Rotalarda yerini aldı


Bazı yollarda Osmangazi Köprüsü’nde olduğu gibi bazı bağlantıların hazır olmadığını belirten Küçükpehlivan, “Bu bağlantılar da hazır olduğunda kontrol edilip haritalara ekleniyor. Yeni tüneli de dijital haritaya eklemek birkaç gün alıyor ama öncesinde yapılan hazırlık ve kontroller birkaç ayı buluyor. Bu çalışmayı yaparak zamanında yetiştirdik” bilgisini verdi.


Yandex Türkiye Haritalar Ürün Müdürü Onur Karahayıt da, navigasyon ve harita ürünlerine Avrasya Tüneli’ni hemen eklediklerini belirterek, “Altyapı projeleri için çalışan harita ekiplerimiz var. Türkiye’de ne gibi projeler olduğunu araştırıp hemen bunların üzerinde çalışmaya başlıyoruz. Harita konusunda çalıştığımız partnerlerimiz var ama güncellemeleri tamamen biz yapıyoruz. Bağlantı yollarını da haritalara yansıtmak gerekiyor. Biz projelerin tamamlanmasından bir buçuk ay önce haritaya işliyoruz. Proje açıldığı gün kullanıma hazır oluyor” diye konuştu.


Kesintisiz 4.5 G 


GSM operatörleri Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, İstanbul’un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli’nde mobil haberleşmenin 4.5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı. 


Milliyet


Geri Dön