29 / 03 / 2024

Avrupa da yüksek enflasyona karşı faiz silahına mı sarılacak?

Avrupa da yüksek enflasyona karşı faiz silahına mı sarılacak?

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüksek enflasyonun kalıcı olmasını önlemek için temmuzda faiz oranlarını yükseltmesi gerektiğini söyledi. FED'in ardından Avrupa'da faiz artışına mı hazırlanıyor?



"PARA POLİTİKASINDA DÖNÜŞÜ GECİKTİRMEK RİSKLİ BİR STRATEJİDİR"

Joachim Nagel, gecikmenin ECB'yi daha sonra daha sıkı politika uygulamaya zorlayacağı için ECB'nin hızlı harekete geçmesinin gerekli olduğunu belirterek, "Para politikasında dönüşü geciktirmek riskli bir stratejidir. Enflasyonist baskılar ne kadar yayılırsa çok güçlü ve ani bir faiz artırımına duyulan ihtiyaç o kadar artar." dedi.

Son dönemde enerji ve gıda ürünleri başta olmak üzere yaşanan genel fiyat artışı nedeniyle Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor kırmaya devam ediyor. Avro Bölgesi, tek para biriminin 20. yüzyılın sonunda kurulmasından bu yana en yüksek enflasyonla karşı karşıya kalırken, bu durum Avrupa vatandaşlarını rahatsız eder hale geldi.

Avro Bölgesi'nde martta yüzde 7,4 olan yıllık enflasyon, enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle nisanda yüzde 7,5'e çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyesine ulaştı. Böylece enflasyon, 6 ay art arda rekor seviyeye yükselmişti.

Almanya'da ise enflasyon geçen ay yüzde 7,4'e çıkarak 1981'den beri en yüksek seviyeye ulaşmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön