26 / 04 / 2024

Avrupa Konutları Atakent-2'de teslim heyecanı!

Avrupa Konutları Atakent-2'de teslim heyecanı!

Avrupa Konutları Atakent-2'de 1108 daire 1 ay sonra teslim edilecek



İstanbul'da, Avrupa Konutları Atakent-1, Avrupa Konutları-TEM, Avrupa Konakları projelerini bitiren, Atakent-2'de ise 1108 daireyi 1 ay sonra teslim edecek Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Anadolu yakasında ihalelere girdim ama kısmet değilmiş” dedi. Çetinsaya, ‘Avrupa' adını konut markasına dönüştürüp, öne çıktı.

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 6 yıl önce başlayan markalı konut rüzgarında, Avrupa Konutları Atakent projesi ile başladığı yolculukta, 4 bin 500 konutluk 4 projeyi bitirdi. 1108 konutluk Atakent-2 de 1 ay içinde teslim edilecek. Son olarak 385 konut ve 15 ticari ünite bulunan Avrupa Konutları-Ispartakule projesine başlayan Süleyman Çetinsaya, 1977 yılından bu yana müteahhitlik yapıyor.

Atakent'te ipi göğüsledi

Müteahhitliğinin ilk yıllarında Bakırköy, Yeşilköy ve Kadıköy'de inşaatlar yapan Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları ile hep Avrupa yakasında konut üretti. “Anadolu yakasında da bazı ihalelere girdim ama kısmet değilmiş. Orada zaten çok başarılı inşaatçı arkadaşlarım var” diyen Süleyman Çetinsaya, yeni dönemde daha çok yine Avrupa yakasına odaklanıyor. Son olarak Küçükçekmece-Atakent Mahallesi'nde, net 193 dönümlük  TOKİ  arazisinde 880 milyon liralık hasılat teklifi ve yüzde 30 arsa payı ile ipi göğüsleyen Çetinsaya, “Bu projede 3 bin 100 konut yapma hakkımız var ama, konut sayısını 2 bin 800 civarında tutup 100 odalı bir otel ve bir çarşı yapmak istiyorum” dedi.

Alışveriş caddesi

Beyazıt'ta 4 yıldızlı bir oteli, 1990'larda inşaatını yaptığı Bakırköy Carousel AVM'de ise yüzde 20 ortaklığı bulunan Süleyman Çetinsaya, ayrıca, Kayseri Park, Sefaköy Armoni'nin de ortağı. Çetinsaya, Atakent-1 projesinin bitişiğindeki arazide de ‘İtalyan sokağı' tarzında, ‘alışveriş caddesi' konseptinde bir alışveriş merkezi kuracak. Süleyman Çetinsaya, Atakent-3 projesine bu yıl sonunda başlamayı planlıyor. Ispartakule'de iki arsada daha yaklaşık 300'er konutluk proje hayata geçireceklerini belirten Çetinsaya, Ispartakule-2'ye 2 ay içinde başlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Süleyman Çetinsaya, TOKİ'den yeni aldıkları 193 dönümlük Atakent-3 arsası için planlarını şöyle açıkladı: “Mimari grup seçimi, mimari proje seçimi, konsept gibi konularda neler yapabileceğimize bakıyoruz. Orada, 100 odalı bir de otel yapmayı düşünüyoruz. Bitişiğe Küçükçekmece Belediye Başkanlığı geliyor. Projede yine alışveriş sokağı esprisinde bir çarşı düşünüyorum. O bölgenin otel ihtiyacı da var. 880 milyon TL hasılat beklentili projede, 1.6 emsal ile toplam 3 bin 100 konut yapma imkanımız var ama, konut sayısını az tutup otel ve çarşı yapabiliriz. Bir çarşı, bir otel yaparsanız konut sayısını 200 düşürmek gerekir. Proje, 2-3 ay içinde netleşir.”

1 yıl erken teslim Çetinsaya, inşaatına mayıs ayında başladığı Ispartakule projesinde 220 daire satıldığını, inşaatın da bir ayda hızla ilerlediğini söyleyerek, “Benim en büyük hassasiyetim hız ve kalite. Vatandaş, yüzde 25 birikimini peşinata veriyor. Geri kalanı bankaya borçlanıyor. Her ay da kira ödüyorsa, evi 1 yıl önce teslim etmekle ben öne çıkarım. Ispartakule'de ağustos sonuna kadar 4 bloğun kaba inşaatı bitecek” dedi.

Küp şeker gibi site yapmak yok

AVRUPA Konutları İcra Kurulu Başkanı ve Artaş İnşaat'ın da Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Çetinsaya, “İki sene önce, ‘Marka olmak istiyoruz' demiştik. Şimdi Avrupa Konutları ile marka olduk. Önemli olan, o ismin arkasında durmak. İnsanları memnun etmek” dedi. Çetinsaya, şöyle devam etti: “Ispartakule projemize 1.5 ay önce başladık, Haziran 2011'de teslim edeceğiz. Şimdiden dairelerin yüzde 60'ını sattık. 10 güne kadar da kalanları satmayı hedefledim. Ispartakule'de mevcut siteler genelde 17-18 katlı. Biz iki tane 28 katlı yapıyoruz ki, orada sivriliyoruz. Mimari açıdan ‘küp şeker' gibi duran site yapmadık.”

230 kameralı güvenlik sistemine 2 milyon Euro

İNŞAATÇILAR olarak sadece konut değil ‘yaşam tarzı' sattıklarını söyleyen Süleyman Çetinsaya, şöyle konuştu: “Sitelerde her türlü aktivite var. Çarşısı, kuaförü, berberi var. Akşama kadar spor yapacağın yer, yüzme havuzu, sağlık kulübü, oturup sohbet edebileceğin lokali var. 3 bin 100 konutluk Avrupa Konutları TEM projesinde kitap okuma bölümü de yapıyoruz. Bina girişleri de kontrol altında. TEM projemizde otomasyon odamız var. 230 tane kameradan sitenin giriş-çıkış ve kritik noktalarını güvenlik açısından izliyoruz. Bu altyapı için 2 milyon Euro harcadım.”
Hürriyet


Geri Dön