28 / 03 / 2024

Aya Nikola Kilisesi'nin yeniden inşasına sivil toplum desteği!

Aya Nikola Kilisesi'nin yeniden inşasına sivil toplum desteği!

Aya Nikola Kilisesi'nin yeniden yapılması kararına sivil toplumdan destek var. İmza kampanyası başlatıldı. Bodrumda 1960lı yıllarda yıkılan Aya Nikola Kilisesini yeniden yapmaya karar veren Belediye Başkanı Aziz Kocadona destek geldi



İmza kampanyası başlatan Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De girişimi Bodruma gidecek. Bodrum Demokrasi Platformu da Aya Nikola Kilisesinin yeniden inşası için harekete geçti.

Aya Nikola Kilisesiyle ilgili gelişme, pazar günü Radikalde gündeme geldi. Prof. Baskın Orana konuşan Başkan Kocadon, Ben gafaya godum hocam. Ben yıkcem bu çikin binayı! Çocukluğumdaki eski tarihî kiliseyi tekrar yapcem! sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De girişimi www.ayanikolabodrum.blogspot.com adresinden imza kampanyası başlattı. Girişimden Cengiz Algan, Kocadona destek vereceklerini açıkladı: Bodrumda bir grup arkadaşımız Başkan Kocadona giderek desteklerini açıklayacak. Bodrumda sokaklarda da imza kampanyasını başlatacağız. Bu, Türkiyede bir ilk. CHPli ve MHPli üyelerden itiraz gelmemesi de çok önemli

Bodrum Demokrasi Platfor-mundan yapılan açıklamada ise Belediye Başkanının ziyaret edileceği ve farkındalık yaratılması için ara vermeden eylemler gerçekleştirileceği duyuruldu.
Radikal


Geri Dön