20 / 04 / 2024

Ayazağa'da emlak fiyatları fırladı!

Ayazağa'da emlak fiyatları fırladı!

Ayazağa ve Kağıthane, Maslak ile Levent'in arka bahçesi olacak



İSTANBUL'da çarpık yapılaşma ve gecekondulaşma ile anılan bölgeler arasında yer alan Kağıthane-Cendere vadisi ve uzantısındaki Ayazağa, son 10 yıldır giderek artan bir hızla 'dönüşüyor.' Kağıthane'de birçok yeni sitede yaşam başladı. Son dönemin öne çıkan projelerinden Blox Halic'i hayata geçiren Efektif Gayrimenkul'ün Genel Koordinatör Yardımcısı Tevabil Üstündağ, geçtiğimiz günlerde "Maslak ve Levent'te çalışan, kirada oturmak istemeyen 'beyaz yakalı'lan bölgeye çekmek istiyoruz. Orta düzey yöneticiler, işyerlerine yakın oturmak istiyor. Levent ve Maslak'ta ev fiyatları uçmuş durumda. Biz bu kitleyi Kağıthane'ye çekebiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Bunun yaranda metro yatırımı ve Seyrantepe Spor Kompleksi'nin hayata geçirilmesi ile öne çıkan bölgeler Seyrantepe ve Ayazağa'da da dev projeler için gün sayılıyor. Üstelik bunlardan üçü çok iddialı. Seyrantepe'de hem Ağa-oğlu, hem Taşyapı-İnanlar İnşaat, iki üst düzey projeyi açıklayacak. İki projedeki kulenin hangisi önce tamamlanırsa, Türkiye'nin en yükseği olacak. Çünkü Taşyapı'ran projesindeki blok 300 metre, Ağaoğlu'nun Emlak Konut arazisinde yapacağı kule ise 400-450 civarında yüksekliğe sahip olacak ve Sapphire'i veya inşaatı devam eden Varyap Meridian'ın 60 katlı A Blok'unu geçecek.

Şişli Belediyesi sınırları içindeki Ayazağa da, son 10 yılda kurulan kooperatif siteleri ile dikkat çekiyordu. Yeni dönemde daha büyük projeler gündemde. Ağaoğlu'nun yılan hikayesine dönen Ayazağa projesi, önümüzdeki dönem açıklanabilir. Ayrıca, geçtiğimiz ay Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da, Ayazağa'da büyük bir arazi aldıklarım açıklamıştı. Ağaoğlu ve Emlak Konut'un bölgedeki stratejisi merakla bekleniyor.

Fiyatlar fırladı
Ayazağa'nın yaşadığı gelişimi, geçtiğimiz haftalarda 'Ayazağa' dosyası ile gündeme getiren hurriyetemlak.com'da, bölgedeki emlak fiyatlarının fırladığı ifadelerine yer verilmişti. Bu habere göre, metronun yakma gelmesi ve Seyrantepe Spor Kompleksi, nedeniyle Ayazağa'da emlak piyasası canlandı.

En eski sitede bile kiralar en az 900 lira
AYAZAĞA-Seyrantepe sınırında yer alan Oyak Sitesi'nde kiralık fiyatları 900 TL'den başlayıp eşyalı olanlarda bin 300 TL'yi buluyor. Ge-nelde 100 metrekare büyüklükte 3+1, tek ya da çift cepheli dairelerin yer aldığı sitede; dairelerin satılık fiyatları 270-300 bin TL arasında. Bölgede iki katlı gecekonduların fiyatları bile 250 bin TL'nin üzerinde. Konut projelerindeki daireler, son 3 yılda krize rağmen yüzde 70-80 prim yapmış. 2006'da alman 1+1 daireler, 2009 neredeyse iki katmdan fazla fiyata el değiştirmiş. 1+1 konutlara yatırım öneriliyor. Bu konutlarm kira ve satışında hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.
Hürriyet


Geri Dön