19 / 04 / 2024

Ayazmalılar kentsel dönüşüm mağduru

Ayazmalılar kentsel dönüşüm mağduru

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan barakalardaki 18 aile sokakta kaldı. 330 kiracı aile de hak kapsamı dışında bırakıldı..



Ayazma'da 18 ailenin yaşadığı barakalar 13 Kasım günü Küçükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıldı. 18 aile, şu anda sokakta ve tek bir çadırda yaşıyor. Yıkımdan sonra Küçükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İnisiyatifi bu ailelerin kira yardımına, işe ve eve ihtiyacı olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili SABAH'ın sorularını yanıtlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay aralarında Ayazma'da yaşayan 18 ailenin de olduğu 130 aileye bir yıl boyunca kira yardımında bulunulacağını ve  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Kayabaşı Yeni Sosyal Tesisleri'nde konut tahsis edileceğini açıkladı. Ziya Gökalp mahallesi Ayazma mevkisinin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle birlikte bölgede yaşayan herkesten hak sahipliği için gerekli belgeler istenmişti. Ayazma'da gecekondu yıkımı 3 yıl önce başladı. Buralarda yaşayanlardan bazıları, 10 bin YTL'lik yıkım bedeli düştükten sonra 42 bin YTL karşılığında Bezirganbahçe'de inşa edilen TOKİ evlerine düşük miktarlı taksit karşılığında geçti. Bu koşulları karşılayamayanlar ise inşa ettikleri barakalara yerleşti. Geçen yıl barakalardan bazıları yıkıldı. Ekipler Ayazma'daki 1474 hanede 1474 hak sahibi tespit etmişti ancak 330 kiracı aile Ayazma'ya yıkımdan sonra geldikleri söylenerek bu haktan mahrum bırakıldı.

HAK ARAMA KOMİSYONU
Ayazma'daki evlerine 50 ile 150 YTL arasındaki kirayı zar zor verebilen bazı aileler hak sahibi kabul edilmedi. Mahallenin haklarını aramak için kurdukları komisyonun sözcüsü Kasım Aydın, "Belediyenin bana verdiği zarfta ev sahibi olarak görünüyorum, nasıl oluyor da Ayazma'da yaşamıyor kabul ediliyorum?" dedi.

Sabah

Geri Dön