24 / 04 / 2024

Ayçiçek, çay, şeker ve salça derken vazgeçilmez bir ürüne daha dev zam! Şimdi gidip alın

Ayçiçek, çay, şeker ve salça derken vazgeçilmez bir ürüne daha dev zam! Şimdi gidip alın

Türkiye'de zam furyası devam ediyor. Ayçiçek yağı, çay, şeker ve salçadan sonra sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşlara zamlar raflara yansımadan dolaplarını doldurmaları tavsiyesinde bulunuldu.



OLDUKÇA DETAYLI BİR AÇIKLAMA YAYINLANDI 

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi: 

“Bu kapsamda; kuzu karkas alım kilogram fiyatı, 88 TL’den 90 TL’ye çıkmıştır. İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı, kilogramda en az 92 TL olarak belirlenmiştir. Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada kilogramı 85 TL’den ortalama 90-95 TL’ye yükselmiştir. Piyasa fiyatları kurumumuzca günlük olarak takip edilmektedir. ESK bugünden geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da kilogramı 82 TL’den, primlerle 90 TL’ye çıkarmıştır”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön