28 / 03 / 2024

Ayder Yaylası cazibe merkezi olacak!

Ayder Yaylası cazibe merkezi olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize'deki Ayder Yaylası'nı yenilemek ve korumak için çalışmalara devam ediyor. 



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize'deki Ayder Yaylası'nı yenilemek ve korumak için yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor. 

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Ayder'de yapılan ön tespitlere göre 639 adet parselden 262'sinin üzerinde yapı bulunduğunu, 2 tescilli, 98 korunması gerekli yapı dışında kalanların tümünün kaçak olduğunu belirterek, "Kaçak yapıların önüne geçilebilmesi ve geleneksel dokuya uygun bir dönüşüm yaşanması halinde bölge turizm açısından yeniden bir cazibe merkezi olacaktır."dedi. 

 

Turan yaptığı yazılı açıklamada, Rize'nin ünlü yaylası Ayder'i yenilemek ve korumak için yarın Rize'de "Arama Konferansı" yapılacağını da açıkladı. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ayder'de yaklaşık 1 milyon metrekare alanda bir proje çalışması yürütülecek. Turan yapılacak olan çalışmalar hakkında şöyle açıklamalar yaptı;

 

"Ayder'in tamamına ilişkin kentsel tasarım ve mimari projeler geliştirilecek. Yapılacak yeni yapılar, düşük katlı ve yöresel mimariye uygun şekilde inşa edilecek. Ayder'in, kentsel yenilemeden farklı birçok boyutu vardır. Bunları hassasiyetle gözeteceğiz.  TOKİ  için bu proje, özellikleri itibarıyla üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en yeni bir projedir ve her türlü ekolojik hassasiyetler göz önüne alınacaktır."


Geri Dön