29 / 03 / 2024

Ayder yaylasında kentsel dönüşüm heyecanı!

Ayder yaylasında kentsel dönüşüm heyecanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayder'i kirlettik, rezil ettik çıkışıyla gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için kentsel dönüşüm projesi başlatılacak. 



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ayrıntılarının ortaya çıkması, yöre halkını heyecanlandırdı. Altyapı ve ulaşım sorunlarını çözecek, 'imar kirliliği' tartışmaları sona erdirecek projeye destek veren işletme ve yapı sahipleri, kamuoyuna yansıyan ve beğendikleri projenin başlamasını heyecanla beklediklerini ifade etti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve doğal güzelliği ile öne çıkan 'turizm merkezi, milli park, ve doğal sit' alanı statüsüne sahip Ayder Yaylası, her geçen gün artan kaçak yapılar nedeniyle imar kirliliği tartışmaları ile gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayder'i kirlettik, rezil ettik çıkışı sonrası ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçildi. Ayder Yaylası'nda,  TOKİ  öncülüğünde Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlandı. Yeni projeyle otopark, otel ve pansiyon alanları, seyir terasları, günübirlik eğlence alanları, çadır ve kamp bölgeleri ile giriş- çıkış noktaları belirlendi. Yaylaya ulaşanlar, 750 kapasiteli katlı otoparka araçlarını bıraktıktan sonra seyir terasına ulaşacak. 


Geri Dön