25 / 04 / 2024

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri mağdurlarından eylem!

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri mağdurlarından eylem!

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri'nden ev alanlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Mağdurlar eylem yaparak evlerinin tamamlanmasını istedi.



Aydın'da, Alim09 İnşaat firmasının sahibinin dolandırıcılıktan tutuklanmasının ardından, inşası duran yapıdan ev alan 100 kişi eylem yaptı. Eylem yapan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.


Alim09 İnşaat sahibi B.D.'nin cezaevine girmesinin ardından inşaattaki çalışmalar durdu. B.D. geçen mart ayında ortadan kaybolan, daha sonra yakalanarak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.


Mağdurlar adına konuşan Mehmet Demir, firmanın Sağlık-Sen üyelerine Aydın'da yaptığı 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri'nde mağduriyetin gün geçtikçe büyüdüğünü belirtti. Mehmet Demir, "2015'te yapımına başlanmış ve 27 Haziran 2017'de teslim edilmesi planlanmıştı. Firmanın sahibi B.D.'nin tutukluluğu nedeniyle inşaat terk edilmiş durumda kaldı. Burada 100'e yakın hak sahibi ve aileleri mağdur oldu. Geçtiğimiz aylarda hakkındaki suçlamalar nedeniyle cezaevine giren B.D.'nin tutukluluğu devam etmektedir. Bu sebepten dolayı da Aydın'da birçok inşaata başlanılamamış, birçok inşaatta yarım kalmış ve büyük mağduriyetler oluşmuştur. 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri'nde de parasını yatıran tapularını alan biz hak sahiplerine sözleşmede belirtilen, 14 ay içerisinde teslim edilmesi planlanan bu evler için sözleşme bitim süresi 27 Haziran 2017 tarihi yaklaşmaktadır. İnşaatla ilgili herhangi bir adım atılmaması ve konuyla ilgili bir çözüm üretilememesi buradaki hak sahiplerini inşaatların bitirilmesi konusunda ümitsizliğe sürüklemektedir" şeklinde açıklama yaptı.



Hürriyet


Geri Dön