19 / 03 / 2024

Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, proje çalışmaları devam eden Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için bilgi, belge ve eşya toplama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.



Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, proje çalışmaları devam eden Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için bilgi, belge ve eşya toplama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Aydın Arkeoloji Müzesi’nin yeni yerine taşınmasının ardından eski binanın “Adnan Menderes Demokrasi Müzesi” ne dönüştürülmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla demokrasi şehidimiz ve rahmetli hemşerimiz Başvekil Adnan Menderes’in aziz hatırasına yakışır şekilde bir ‘Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ kurulması için çalışmalara başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Aydın Valiliği arasında gerekli yazışmaların yapılmasının ardından konuyla ilgili bir uzman heyet Bakanlığımızdan Aydın’a gelerek eski müze binasında incelemelerde bulundu. Ardından Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için teşhir ve tanzim çalışmalarına başlandı. Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin teşhir ve tanziminde kullanılmak üzere Adnan Menderes’in hatırasını canlandıran bilgi, belge ve eşya toplama çalışmaları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Müzede Adnan Menderes’in çocukluk, gençlik, siyasi yaşamı, Başbakanlık dönemi, yatırımları ve demokrasi mücadelesini yansıtan dokümanları toplamayı ve sergilemeyi amaçlıyoruz. Menderes dönemine ait bilgi, belge ve eşyaları elinde bulunduran kişi veya kuruluşların bu malzemeleri Müdürlüğümüzde kurulan kabul komisyonuna bildirmelerini istiyoruz. Müzenin teşhir ve tanzimi, bilgi, belge ve eşyaların toplanması işlerini ADÜ Adnan Menderes Uygulama ve Araştırma Merkezi,  İzmir  Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile birlikte yürütmekteyiz” dedi.


EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için eski müze binasının tadilattan geçirileceğini ifade eden Nuri Aktakka, “Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin ‘Adnan Menderes’in Hayatı’, ‘Adnan Menderes ve Milli Mücadele’, ‘Adnan Menderes Siyasetin Kapılarını Aralıyor’, ‘Adnan Menderes Demokrat Parti ve İç Siyaset’, ‘Adnan Menderes ve Ekonomik Yatırımlar’, ‘Adnan Menderes ve Toplumsal Reformlar’, ‘Adnan Menderes Dış Siyaset ve Yurt Dışı Gezileri’ ile ‘Adnan Menderes ve 27 Mayıs’ gibi bölümlerden oluşması planlanıyor. Temin ettiğimiz materyallere göre kurulacak müzede bu bölümleri oluşturacağız. Bilgi, belge ve eşya toplama çalışmalarını 2015 Aralık ayı sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Tadilat ve materyal toplama çalışmalarının ardından Müze teşhir ve tanzimi yapılacak. Bu çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ni Aydınlı hemşerilerimizin hizmetini sunmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön