26 / 04 / 2024

Aydın Ağaoğlu: Tasarrufa daha özen gösterilmeli!

Aydın Ağaoğlu: Tasarrufa daha özen gösterilmeli!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksinin artmasına ilişkin, “Tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir” dedi. Ağaoğlu, endeksin mart ayında 72,7’ye ulaştığını anımsattı...




TÜKETİCİLER Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksinin artmasına ilişkin, “Tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir” dedi.


Ağaoğlu, şubatta 69,2 değerinde olan endeksin yüzde 5 artışla mart ayında 72,7’ye ulaştığını anımsattı. Sonucun tüketiciler açısından anlamlı olduğunu ve yüzleri güldürdüğünü belirten Ağaoğlu, geçen ay akaryakıt ve motorinde tavan fiyat uygulanmasının yanı sıra kredi kartında taksit sınırlaması getiren düzenlemeyle harcamalarda meydana gelen azalma ve 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni Tüketici Kanunu’nun yarattığı pozitif algıların endeks üzerinde etkili olduğunu söyledi. Ağaoğlu, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksinin geçen aya göre yüzde 9,6 arttığına işaret ederek, şunları kaydetti: “Şubat ayında 22 olan endeks, mart ayında 24,1 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimalinin önceki aya göre arttığını gösteriyor olmasına karşılık, yerel seçimlerden sonra elektrik, su, doğalgaz ve akaryakıt gibi temel ihtiyaç ürünlerinde meydana gelebilecek fiyat artışı ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. O nedenle tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir.”


 

Hürriyet


Geri Dön