19 / 04 / 2024

Aydın Efeler engelsiz yaşam kenti olacak!

Aydın Efeler engelsiz yaşam kenti olacak!

Efeler Belediyesi engelli çocukların zorlanmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için okullarda engelli rampaları inşa etmeye başladı. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Hedefimiz 'Engelsiz bir Efeler' oluşturmak" dedi.



Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Çeştepe İlkokulunda gerçekleştirilen rampa yapımı sonucu, başkalarının yardımıyla okula girmeyi başaran engelli öğrenciler, artık zorlanmadan sınıflarına ulaşabiliyor. 


Dışarıdan okullarına gelen misafir öğrencilerin daha önce okula giriş çıkışlarında zorlandıklarını ifade eden yetkililer. "Gündemimizde olan bu konuyu paylaştığımızda belediyemiz hislerimize tercüman oldu ve bu öneriyle bize geldiler. 

Bu vesileyle Efeler Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Engelli öğrencilerimiz için umarım bu bir başlangıç olacak" ifadelerini kullandılar. 


"VATANDAŞLARIN TALEBİ ÜZERİNE RAMPA YAPIYORUZ" 


Engelli öğrencilerin eğitimlerini daha iyi şartlarda tamamlamaları için başlatılan bu çalışmayla kentsel. sosyal, teknik altyapı alanlarında. öğrencilerin ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan. "Efeler İlçesindeki okullardan gelen talepler doğrultusunda, kamuoyuna açık alanlarda ve binalarda ise. vatandaşların talebi üzerine rampa çalışmalarında bulunuyoruz. Efeler Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm okulların ulaşılabilir olmasına yönelik çalışmalarımızdan bir tanesini Çeştepe İlkokulu'nda yaptık. Hedefimiz 'Engelsiz bir Efeler' oluşturmak. Belediyemizin Fen İşleri. Park Bahçeler ve İmar Müdürlükleri tüm kamusal alanları tek tek inceleyerek ulaşılabilir hale getirmeye çalışmaktadır. Bu okulumuzda rampa ihtiyacını tespit eder etmez, meseleyi çözüme ulaştırdık. Özel çocuklarımızın da eğitime katılmalarına Efeler Belediyesi olarak bir katkı sağlamış olduk" dedi. 

Engelli bir öğrenci velisi de. 

"Çocuğumuzun rahatsızlığından dolayı zorlanıyorduk. Sınıfın giriş katında olmasına rağmen basamakları çıkamıyordu. Bu yüzden engelli rampasının yapılması çok önemliydi. Başta belediyemiz olmak üzere okul müdürümüz ve öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. 


Aydın Denge Gazetesi



Geri Dön