19 / 04 / 2024

Aydın Nazilli'de 5 okul mühürlendi!

Aydın Nazilli'de 5 okul mühürlendi!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kapatılan 5 dernek ve 5 okul mühürlendi.



Aydın Nazilli'de OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kapatılan 5 dernek ve 5 okul mühürlendi.


Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı olduğu tespit edilerek kapatılan Koza Kültür ve Dayanışma Derneği, Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği, Nazilli Maslahat Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nazilli Kardelen Eğitim Derneği, Bozdoğan Çağlayan Eğitim Derneği ile Nazilli Özel Aydınlık İlkokulu, Nazilli Özel Aydınlık Ortaokulu, Nazilli Özel Fatih Sultan Lisesi, Nazilli Özel Fatih Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nazilli Özel Fatih Sultan Fen Lisesine giden Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve polis ekipleri inceleme yaptı.


Yapılan aramarda bazı evrak ve bilgisayarlara el konularak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yapılan incelemelerin ardından dernek ve okulların kapılarına mühür vuruldu.


AA




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, OHAL kapsamında kapatılan okullardan Özel Aydınlık İlk ve ortaokulunun bahçe duvarında, okulun adı yazan harflerin sökülmesi sırasında, alttan bir anahtar çıktı. Bulunan anahtar, emniyete götürüldü. Hangi amaçla oraya gizlendiği ve nerede kullanıldığı araştırılmaya başlandı.



Hürriyet


Geri Dön